Ezt teszik a boldog párok lefekvés előtt - Van biztos recept hozzá
Félreértés azt hinni, hogy csak a nők vágynak ezekre elalvás előtt. Ti így bújtok ágyba?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár rengeteg tényezőn áll vagy bukik, a hódítás és a párkapcsolat megkezdése gyerekjáték ahhoz a folyamatos munkához képest, amit naponta meg kell tenni egy boldog kapcsolatért. A kényelem és a nemtörődömség egykettőre fanyarrá teheti a mindennapokat, mégsem kell földöntúli erővel rendelkezned, ha kiegyensúlyozott szerelemre vágysz, néha a legapróbb gesztusok rendszeresítése a titok.

Mivel a sietős reggelek és a külön töltött nappalok kevés lehetőséget adnak a szerelem melegen tartására, az este mára kulcsfontosságúvá vált a párok életében. Ahhoz, hogy a harmonikus kapcsolatot megteremtsd, először a nap ezen szakaszát kell rendbe tenned. Anélkül, hogy minden egyes percét megterveznéd, néhány apróságra rászoktathatjátok magatokat, az ebből nyert kölcsönös figyelem pedig garantáltan egymásra hangol majd benneteket.

Milyen napod volt?

Ez az a kérdés, aminek fontosságáról a legtöbben elfeledkeznek a párkapcsolat során. Ha kérdés nélkül rázúdítod a párodra a mindennapok bosszúságait, meg sem hallgatva őt, könnyen lehet, hogy a bizalom rovására megy majd, és nem látja értelmét, hogy beavasson titkaiba.

Pedig a legtöbb férfinak legalább olyan fontos, hogy figyelmesen végighallgassák napja történéseit, mint a nőknek. Előfordulhat azonban, hogy ódzkodik attól, hogy magától segítséget kérjen egy döntéshelyzetben, vagy kikérje a véleményedet egy problémában.

Dicsérd meg!

Az előbbi kérdés nem múlhat el a kellő visszacsatolás nélkül. Ha a problémára nem is tudsz kielégítő választ adni, nagyon fontos, hogy légy partner, és biztosítsd párodat a támogatásodról! Sok kapcsolat épp azon bukik el, hogy csak a bosszúságok esetén ülnek le a felek beszélgetni, esetleg mindig az elégedetlenségük okát róják fel egymásnak. Ne hagyd, hogy kapcsolatotok a kellemetlenségekről szóljon, az apróbb sikerek esetén mindig dicsérd meg, és azt se felejtsd el értékelni, ha valamiért kitartóan dolgozik!

Ezek nélkül sohase aludjatok el!

Kétségtelenül fontos része a párkapcsolatnak a szex, ahhoz viszont, hogy a szerelem tartós legyen, nem csak erre van szükség esténként. Kiváltképpen lényeges az a mód, ahogyan együtt töltitek az elalvás előtti utolsó közös perceket. Az első ilyen szabály, hogy az ágyból feltétlenül száműzni kell a veszekedést, meglehetősen káros hatással van ugyanis a kapcsolatra, ha haragszotok egymásra, amikor elnyom az álom.

A szerelem tartósítószerei

Nem csak este tehetsz az igazán erős szerelemért. Nézd meg, mi az, amit az igazán jó párok sohasem hagynak ki a napjaikból!

Amennyiben tehetitek, beszéljétek át alaposan a felmerülő gondokat, és tegyetek pontot az ügy végére! Amikor már minden rendben van körülöttetek, egy jóéjtpuszit, ölelést, simogatást vagy összebújást követően garantáltan nyugodtabb alvás vár majd rátok éjszaka.

Mindezek ráadásul oxitocintermelő hatással is rendelkeznek, ezáltal fokozva a másik iránti bizalmat, csökkentve a szorongást, növelve a biztonságérzetet. A zavartalan alvást követően pedig még boldogabbnak érezhetitek magatokat, és elégedettebbek lehettek a nappalaitokkal is.

Ezt is szeretjük