A kurtizán, aki olyan szép volt, hogy királyok álltak sorba a kegyeiért: Belle Otero különös élete
Szegény családból származó, törvénytelen gyermekből lett a 19-20. századi Európa legkeresettebb nője, leghíresebb kurtizánja Belle Otero.

belle otero cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Belle Otero a 19-20. század híres táncos- és színésznője, kurtizánja volt, szépségének mindenki, még a legnagyobb hatalmú férfiak is csodájára jártak.

A gyönyörű hölgynek nem volt egyszerű gyerekkora, már fiatalon hatalmas traumát élt át, de ez sem tartotta vissza attól, hogy Európa egyik legkeresettebb nőjévé, szexszimbólumává váljon. 

Korai évek

1868-ban Agustina del Carmen Otero Iglesias néven született Spanyolországban, a mai Pontevedra területén. Törvénytelen gyermek volt, katonatiszt apja sosem ismerte el lányaként, így anyja egyedül nevelte fel. Nagy szegénységben éltek, ezért korán dolgozni kényszerült: Santiago de Compostelába költözött, ahol szolgálóként állt munkába. 11 éves korában egy fiatal cipőkészítő megerőszakolta, és egész életére meddő lett.

belle otero 2
Fotó: Pinterest

14 éves korában beleszeretett egy Paco nevű férfiba, és együtt szöktek el. Amikor egyszer egy klubba indultak táncolni, a tulajdonos felfigyelt a fiatal lány tehetségére, és munkát ajánlott neki, méghozzá akkoriban nagyon jónak számító fizetéssel. A sikeren felbuzdulva ezután Lisszabonban próbáltak szerencsét, majd miután elváltak útjaik, Barcelonába utazott, ahol támogatóra lelt. 1888-ban Marseille-ben, aztán Párizsban dolgozott tovább, itt vette fel a La Belle Otero művésznevet is.

A cikk az ajánló után folytatódik

A legbefolyásosabb férfiak versengtek kegyeiért

Különleges szépsége, intelligenciája és vonzereje miatt rendkívül népszerű volt a férfiak körében, hamarosan már az egész ország megismerte a nevét, miután a Folies Bergère kabaré csillaga lett. 1898 augusztusában Félix Mesguich, a Lumière cég francia operatőre egy egyperces filmet készített róla, amiben előadja híres táncát, a Valse Brillante-ot. A bemutató hatalmas botrányba fulladt, mivel a cári hadsereg egyik tisztje is látható volt az akkoriban szeméremsértőnek számító jelenetben.

Belle Otero egyébként gyakran pompázott különleges ruhákban, feltűnő ékszerekben. Imádta a luxust, gyűjteményének része volt például Eugénia császárné gyöngysora és Marie Antoinette gyémánt nyakéke. Egyik legismertebb, ékkövekkel kirakott ruhája alig takarta melleit, és egyesek szerint kebleiről mintázták az 1912-ben épült Cannes-i Carlton Szálloda kupoláit is.

Néhány év alatt Európa legkeresettebb nője és szexszimbóluma lett, a közönség igazi végzet asszonyának tartotta, és a leggazdagabb, legbefolyásosabb férfiak álltak sorba a kegyeiért. Kurtizánként többek között I. Albert monacói herceg, VII. Eduárd brit király, Szerbia és Spanyolország királyai és Pjotr Romanov orosz nagyherceg, Nyikolaj Romanov orosz nagyherceg szeretője is volt. Emellett híres művészek, festők és politikusok szintén a kuncsaftjai közé tartoztak. Egyes források úgy tartják, hat férfi is öngyilkosságot követett el, miután Belle Otero véget vetett kapcsolatuknak. Élete során rengeteget utazott, bejárta Angliát, Brazíliát, Amerikát, Argentínát, Ausztriát, Japánt, Oroszországot, sőt még Magyarországra is ellátogatott. 

Az évek során hatalmas, körülbelül 25 millió dollárnyi vagyonra tett szert, fényűző életet élt, a legdrágább boltokban vásárolt, és rendszeres vendége volt Monte Carlo kaszinóinak. Az I. világháború után visszavonult Nizzába, ahol 1965-ben, 96 évesen hunyt el szívrohamban.

Képeken a történelem leghíresebb szeretői

A történelem során sokáig teljesen elfogadott volt az uralkodók, illetve a férfiak hűtlensége, de az sem volt ritka, hogy az asszonyok kacsintgattak félre. Néhány szerető annyira a hatalmában kerítette partnerét, hogy nem csupán a másik magánéletében volt nagy szerepe, de még a döntéseire is erőteljes befolyással volt. Így számos olyan szerető is volt, aki viszonyaival, különleges vonzerejével került be a történelembe: őket gyűjtöttük most össze. 

Képek: Getty Images Hungary, Pinterest, Pinterest, en.wikipedia.org.

Ezt is szeretjük