Elképzelhetetlennek tűnik, de létezik barátság válás után - Miért fontos a másik tisztelete?
Tanulságos, amit az exházaspár tett.

oleles 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbben azt gondolják, békés elválás egész egyszerűen nem létezik. Merthogy olyan eseménye ez az emberi életnek, ami leginkább egy hosszú, sokszor végeláthatatlan küzdelemhez hasonlít, melyből senki sem kerülhet ki győztesen.

Elvégre az embereknek többnyire harcolniuk kell: a gyerek láthatásáért, a tartásdíjért vagy a közös vagyon lehető legnagyobb részéért. Sara és Austin azonban más utat választottak, és azt remélik, tettük másokat is erre sarkall majd.

Barátság válás után

Bár az élet úgy hozta, hogy nem fognak egymás mellett megöregedni, a fiatalok nem szégyenfoltként, hanem kellemes élményként szeretnének emlékezni a közösen töltött éveikre.

- A válást ősidők óta övezi egy stigma, miszerint csakis valami borzasztó jelenség lehet. Mi ezen szeretnénk változtatni - mondja a nő a videóban, amelyet akár automatikus magyar fordítással is megnézhetsz.

A felvétel egy kijelentéssel indul, miszerint 2016-ban több mint 800 ezer házasság bomlott fel USA-szerte. De vajon mennyien maradtak utána jóban?

Sarah és Austin szerettek volna barátok maradni, ezért csatlakoztak a BuzzFeed kezdeményezéséhez, melynek keretében felidézték megismerkedésük pillanatait, majd újranézték az esküvői fotóikat. A videó első felében elmesélik, hogy 2007-ben találkoztak először, ezután randi randit követett, körülbelül egy év ismerkedés után össze is költöztek. Fél évvel később a férfi megkérte szerelme kezét.

- Szilveszter volt, kicsit sokat ittam, és éppen vége lett a Black Rose-koncertnek, amikor Sarához fordultam, és így szóltam: nincs se gyűrűm, se pénzem. De szeretlek, és veled akarom leélni az életemet. Hozzám jössz feleségül? - meséli Austin.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az esküvő után a férfi új munkát kapott, ami miatt nem tudtak sok időt együtt tölteni.

- A házasság jó volt, de eljött egy pont, amikor már nem voltunk egy pár, csak két, egy fedél alatt élő ember. Austin és Sara tíz év után, 2017-ben váltak el.

Esély az újrakezdésre

Az esküvői fotóalbum lapozgatása során felidézték mindazt a boldogságot, ami a kapcsolatukat egykor jellemezte. Jó érzéssel gondoltak vissza a menyegző napjára, illetve a barátaikra, akikhez egykor olyan közel álltak. Sara azt reméli, hogy az emlékezés esélyt adhat nekik az újrakezdésre, és a jövőben talán barátok lehetnek.

- Nem kell ragaszkodnod a sémákhoz. Ha utadat végig önmagad és mások iránti tisztelet övezi, nincs olyan probléma, amit ne lehetne békésen megoldani.

Ilyen az igazi szerelem

Egy hosszú távú párkapcsolatban a napi interakciók fontosabbak, mint a nagy gesztusok. Egy Puuung nevű koreai művésznő grafikáival igyekezett ezeket a pillanatokat, perceket megörökíteni. Mint mondja: "A szerelem olyasmi, mely fényt csal ki a mindennapi élet apró dolgaiból." Lapozd át az alábbi képeket, és döntsd el, számodra melyik a legismerősebb, vagy melyik mondja el a legtöbbet az igazi, őszinte szerelemről.

Címlap- és ajánlókép: Getty Images.

Ezt is szeretjük