18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

5 dolog, amivel biztosan tönkreteheted a kapcsolatodat

Olykor a legmerészebb férfinak is inába száll a bátorsága. Tudd meg, melyek a legnagyobb félelmei!

A férfi, az erős, rendíthetetlen kőszikla is elgyengül olykor. Hiába az oltalmat kereső nő mítosza, a támaszról álmodozó gyengébbik nem, a férfi büszke mellét megrepeszteni, hiúságán csorbát ejteni könnyebb, mint gondolnád. Megijed, ha úgy érzi, hogy nem kell, hogy ő csak a kilógó szög hegyesre kopott cipősarkadból, de akkor is inába száll a habos tetejű korsókból nyert bátorsága, ha már messziről megüti fülét egy furcsa, ketyegő hang, amit a biológia mocorgat meg benned.

A képlet természetesen nem olyan egyszerű, hogy a fickó, ha ringó csípőt és feszes melleket lát, akkor menekülőre fogja, de mielőtt belevágna a nagy, ötéves tervbe, számos dolgot fontolóra vesz, és ilyenkor egy-két baki is elég ahhoz, hogy a mérleg nyelve negatív irányba billenjen.

Férfias nő

Ahogy az illetékes fogalmazott, ha kicsit repedt a sarok, és rossz a lány, az férfiszemmel korántsem probléma, sokkal inkább vonzó. Azt azonban, aki ismeri és szereti az élet ízét, nem szabad összekeverni a férfias nővel. A rosszlány ízig-vérig nő, aki egyetlen bokabillentésével magába bolondítja a pasikat, míg a férfias nő, bár határozott, sokkal kevésbé erotikus.

Könnyen lehet, hogy a nő önállóságának hátterében hasonló félelem áll, mint amit ő maga is ébreszt a vadászösztönüket követő férfiakban. Ő a csalódástól tart, a fickó azonban, aki ennek ellenére vállalkozik arra, hogy kitartó ostrom alá veszi a vaskos falakat, akkor húzódik vissza, amikor rádöbben, hogy itt minden tesztoszteronszagú vonzereje csődöt mond. Ha tehát ebbe a típusba tartozol, és a pasi minden egyes bókját és udvarló kedvességét cinikus vállrándítással pöccinted le magadról, nem csoda, ha vállalkozó szellemű udvarlód egy idő után odébbáll, és inkább olyan hölgyre próbálja szórni szóvirágait, akinek arcán legalább egy halovány mosoly villan.

Légy az enyém!

Egy szélesre tárt ölelő kar, melynek kecses, pirosra lakkozott végén ott fityeg a póráz, sokkal rémisztőbb az áthatolhatatlan falaknál. Az akadályt legfeljebb megpróbálja átugrani a pasi, ha pedig nem sikerül, könnyebb préda után kutatva elsomfordál a várfal árnyékában, de a lánc elől, legyen az akármilyen kedves és szexi álruhába bújtatva, sebesen menekül. Persze nem mindenki. Igenis van, akinek arra van szüksége, hogy időre hazaparancsolja, és közös tervekkel határozottan irányítsa egy selymes női kéz, azonban az, akinek a legényélet nem savanyú, akinek a nap nem csak egy női szoknya árnyékában teljes, annak a hirtelen testet öltő közös jövő túlzottan terhes lehet. Ez nem azt jelenti, hogy a férfit megtartani nem lehet. Ha egyszer a pasi szerelmes, akkor a hab a sör tetején úgysem lesz olyan csábító már, és magától foglal helyet a közös jövő puha karosszékében. Erőltetni azonban nem lehet, a hiúságát attól jobban félti.

Időrabló partner

Az idő drága. Kell belőle munkára, haverokra, focimeccsekre vagy a legújabb hálózati számítógépes játékra, és természetesen rád is. A két hét alatt kikönyörgött kirándulásra, a nagybevásárlásra, a lakberendezésre, az idilli családi hétvégére. A naptár minden szegletét azonban nem veheted birtokba, mert akkor oda a férfi önállósága, és egy nap azon veszi észre magát, hogy már ő is díszpárnákkal álmodik.

Ha annyira ragaszkodsz társadhoz, hogy legszívesebben a hét minden egyes napját vele töltenéd, akkor nemcsak attól a minimális szabadságtól fosztod meg, amire minden embernek szüksége van ahhoz, hogy saját egyéniségét megőrizhesse, de tudat alatt olyan érzést kelthetsz benne, hogy választania kell: az elfoglaltságai vagy te. A legszentebb hobbijáról lemondani pedig, ami eddig nő helyett az életét kitöltötte, félelmetes dolog.

A család árnyékában

A túl sok időnél azonban rosszabb a túl kevés, amikor a nagy terveknek útját állja a család. Ha az unokatestvéred születésnapja olyan kihagyhatatlan programpontnak számít, ami miatt el kell halasztani meghitt hétvégi terveiteket, akkor az intimitásnak elég kevés tere marad kapcsolatotokban. A család természetesen fontos, és soha nem szabad elfordulnod tőlük, egy idő után azonban neked is a saját utadat kell járnod, hiszen valamikor a saját magánéletedet is meg kell alapoznod. A száztagú rokonság, a jóban-rosszban összetartó családi kör tehát, ami neked biztonságot ad, párod számára akár riasztó is lehet, ha úgy érzi, semmi esélye sincs rá, hogy ebből a körből téged kiragadjon.

A rejtelmes női nyelv

Az igenek és nemek kusza labirintusában egyáltalán nem egyszerű feladat kiigazodnia a pasinak. Mert, ha ismeri is az első három nem szabályát, ami amolyan udvarolj még visszautasítás a nő részéről, nehezen különbözteti meg a valódi nemet az ál-nemtől.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A félreérthető és kiismerhetetlen női nyilatkozatok pedig nem csoda, ha hamar kedvét szegik, és összezavarodott fejét kénytelen egy jó pofa sörrel alaposan átöblíteni. A férfi az egyenes beszéd híve, ha a nő nem kényszerítené rá, a világért sem bújtatná ő valódi szándékait átlátszó bókok mögé. A nemet jelentő igen és az igent jelentő nem pedig végképp próbára teszi állóképességét: szótár nélkül nem megy.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük