„Ha újrakezdhetném, akkor is feleségül venném” - Alzheimer-kóros feleségéről és szerelmükről mesélt az idős férfi
Az idős bácsi a kórház dolgozóinak mesélt.

idos par
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Iris és John története az igaz szerelemről szól. A pár 65 éve él házasságban, de az első randira már több mint hetven évvel ezelőtt sor került. John mindenre úgy emlékszik, mintha tegnap történt volna. Felesége azonban egyre többet felejt, Iris ugyanis Alzheimer-kórban szenved.

John nemrégiben szívproblémával kórházba került, ám gondolatai állandóan Iris körül jártak. Aggodalmait a kórház dolgozóival osztotta meg, akiknek elmesélte, milyen hálás az együtt töltött évekért. Minderről videó is készült.

Megható történet

A nővér a vizsgálatok közben érdeklődött, mióta él házasságban az idős férfi.

- Júniusban lesz 65 éve. Egy telekommunikációs cégnél ismerkedtünk meg. Én szerelőként, Iris pedig telefonos operátorként dolgozott. Amint megláttam kecses alakját és csodaszép haját, azt gondoltam: ő az igazi. Tavaly, június 28-án volt az első randevúnk hetvenedik évfordulója. Emlékszem, színházba szerettünk volna menni, a Leicester térre. De, amikor felszálltunk a 11-es buszra, Iris előállt egy film megnézésével, ami olcsóbb lett volna. Végül beadtam a derekam. Utána - ahogy máskor is - babos pirítóst ettünk - felelte a férfi.

- Ha pedig néha volt egy kis plusz pénzem, sült krumplit is szereztünk mellé. Ez volt az első film, amit közösen láttunk. Később leadták a tévében, akkor videóra vettem, azóta pedig a közös ünnepek alkalmával mindig megnézzük, miközben babos pirítóst és sült krumplit eszünk. 

- Iris kezdődő Alzheimer-kórban szenved. Erre nincs gyógymód, az állapota pedig idővel egyre rosszabb lesz. Ez a tudat mélységesen elszomorít, de nem hagyhatom el magam. Elvégre szép életünk volt - mondta a férfi.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Nehéz úgy élni, miközben látod, hogy édesanyád elveszíti önmagát, te pedig nem tudsz felkészülni rá. Amikor viszont tudatánál van, akkor, ha csak kis időre is, de mindketten visszakapjuk őt - mondja Dawn, a házaspár lánya. A felvételt John szavai zárják.

- Mint a régi szép időkben, amikor kéz a kézben andalogtunk. Csodálatos volt. Bárokba jártunk, ahol csak ültünk a napon, fogtuk egymás kezét, mit sem törődve a külvilággal. Én így szeretnék emlékezni az életünkre. Ha újrakezdhetném, akkor is feleségül venném. 

A férfi egy reggel szokatlan dologra lett figyelmes

Mindenki máshogy dolgozza fel egy szeretett személy elvesztését. Vannak, akik önmagukban, egyedül igyekeznek túllendülni a veszteségen, és vannak, akik a családhoz, barátokhoz fordulnak segítségért. Egy dél-texasi férfi viszont egészen egyedi és megható módját választotta a gyásznak.

Ezt is szeretjük