6 dolog, ami állandó boldogtalanságot eredményez: a mérgező gondolatok is tönkreteszik a mindennapokat
Ha valaki állandóan boldogtalannak, szomorúnak érzi magát, érdemes ezekre a mögöttes okokra is gondolni.

szomoru no
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Előfordul, hogy az ember úgy érzi magát állandóan boldogtalannak, hogy közben valójában nem is lenne rá oka. Még akkor is felmerülhet ugyanis ez a probléma, ha valakinek mindene megvan, amit csak szeretne, és úgy véli, elégedettnek kellene lennie az életével. De mégis miért?

Vannak olyan szokások, gondolatok és berögződések, amelyek tönkreteszik a mindennapokat, és ellehetetlenítik a boldogságot. Ezeket fontos minél hamarabb felismerni, és tudatosan tenni ellenük.

Mérgező gondolatok, állandó hasonlítgatás

A legtöbbször mérgező gondolatok húzódnak meg a háttérben. Rengetegen nem a saját életükre és az elért céljaikra fókuszálnak, hanem másokhoz hasonlítgatják magukat - a hamis képet adó közösségi média pedig erre még jobban ráerősít. Rosszul érzed magad, és elégedetlen leszel, ha más sikereire gondolsz? Alsóbbrendűnek látod magad, és úgy véled, mindenki feletted áll, mindenki jobb nálad? Ha ilyenek járnak a fejedben, az jócskán megnehezíti a boldogságot. 

Akárhányszor ezen kapod magad, tudatosítsd, hogy nem másokhoz kell mérned az életedet, illetve azt is, hogy mindenki más tempóban, más irányba halad, az interneten látottak pedig nem a valóságot tükrözik. 

Folyamatos aggódás

A túlzott aggódás állandó szorongást és boldogtalanságot eredményez. Ha mindig a jövőn vagy a múlton agyalsz, vagy azon, hogy mit gondolnak rólad mások, és felnagyítod a problémákat, akkor sosem tudsz majd igazán a jelenben élni, és sosem tudod majd élvezni a pillanatot. Sokan aggódnak olyan dolgokon, amelyek még meg sem történtek, vagy amelyek felett egyáltalán nincs hatalmuk, ez viszont teljesen tönkreteszi a hétköznapokat. Ne pazarold az idődet ilyenekre, gyorsan hessegesd el a káros gondolatokat, és próbálj nem idegeskedni, pánikolni. Ha tényleg gond adódik, csak rövid ideig koncentrálj a legrosszabb kimenetelekre, helyette a megoldást igyekezz megtalálni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Visszafojtott, elnyomott düh és harag

Nehezen felejtesz, és nehezen bocsájtasz meg? Sok mindent elnyomtál, magadba fojtottál? Akkor nem csoda, ha állandóan nyomaszt valami, és nem tudsz a boldogságra koncentrálni. Vannak helyzetek, amikor jobb elengedni a problémát, de sokszor a megbeszélés segít igazán. A haragtartás folyamatos csalódottságot, idegességet okoz, ezért nagyon fontos elsimítani a nézetletéréseket, gondokat, vagy egyszerűen csak továbblépni.

Negatív emberek vesznek körül

A sikeres, boldog emberek egyik közös jellemzője, hogy jól megválogatják, kivel ápolnak szorosabb kapcsolatot, kivel töltik az idejüket, és kire hallgatnak igazán. Ha folyamatosan negatív személyek vesznek körül, akkor mindig lehúzzák a hangulatodat, megnehezítik, hogy jókedvű légy, és azt is, hogy pozitívan állj hozzá az élet minden területéhez. Ismerd fel a hasonló embereket, és próbálj minél kevesebb időt tölteni a társaságukban.  

Elfeledkeztél a háláról

Az emberek hajlamosak csak a rossz dolgokra koncentrálni, vagy arra, amit nem értek el, és teljesen elfeledkeznek a háláról. Sokkal jobban érzed majd magad, ha megpróbálod észrevenni az apró örömöket, a szép pillanatokat, értékelni kezded a körülötted lévő embereket. Próbálj mindennap hálát adni a pozitív történésekért, és hidd el, egy idő után automatikusan elkezdesz majd ezekre fókuszálni.

30 perces, szorongás elleni módszer

Bármi is a szorongás forrása, a mentális és lelki egészség érdekében fontos korlátok között tartani, és érdemes küzdeni ellene. A leghatékonyabb egy pszichológus segítsége lehet, de vannak olyan módszerek is, melyek megkönnyítik a helyzetet, és visszaszorítják, enyhítik az aggódást. A következő, napi fél órát igénylő technikát például kifejezetten hatásosnak tartják a szakértők.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük