Azonnali szívleállást okozhat: durva anyagok vannak a netről rendelt tablettákban

Sok ember nem is hinné, milyen veszélynek teszi ki magát.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan hajlandóak bármit megtenni, hogy elmúljon merevedési problémájuk. Gyakran éppen csak az orvost kerülik el, pedig komoly szív- és érrendszeri betegség is okozhatja gondot. Helyette leülnek a net elé, rágugliznak a potencianövelő szerekre, és pár kattintás után elégedetten várják a postást.

Az érkező ajzószer eredetéről, eredetiségéről, valós összetevőiről, egészségre gyakorolt hatásáról mit sem tudnak. Bízván a hatásban, beveszik a pirulát, és talán már órák múlva a mentő viszi el őket, ha még van remény. Előfordul olyan is, hogy hosszabb távú alkalmazás után jelentkezik az ártalmas tartalom okozta egészségkárosodás, betegség, halál.

Mi van a tablettákban?

Elképzelni sem lehet. Valójában időről időre jelennek meg újabb készítmények, és gyakran fel sincs tüntetve, mit tartalmaznak, vagy ha mégis, minden sor hazugság.

Három eset állhat fenn. Az első, ha egy egyébként nem forgalmazott új csodaszert próbálnak eladni, rendszerint aranyáron.

Az ilyen hottentotta tablettákban akármi lehet, és iszonyatos egészségkárosodást, emésztőszervi betegségektől a rákon át egészen a mérgezéses tünetekig bármit okozhatnak, sajnos halált is. Volt rá példa, hogy ilyen szerekben cementet mutattak ki, illetve patkánymérget és más toxikus anyagokat is.

A második eset, ha a szer, amit összeállítanak, alapvetően nem tartalmaz más összetevőket vagy hatóanyagokat, mint egy patikában, recepttel beszerezhető, ám az arányok nem megfelelőek benne. Egy-egy ilyen pirula is halálos kimenetelű lehet, hiszen bevételével érkezhet a szervezetbe egy olyan dózisú vérnyomásemelő szer, amit az már nem bír el, pláne egy beteg emberé.

Végül az az eset, ha egy valóban forgalomban lévő, patikában beszerezhető potencianövelő szert árulnak a neten, de az nem hamisítvány, csak valamilyen illegális módon sikerült hozzájutniuk, és magasabb áron adják. Van, aki ezt ki is fizeti, gondolván, így elkerülheti az orvost, vény nélkül elérheti a tablettákat.

A baj csak az, hogy hiába nem hamis a szer, akinek - akár felfedezetlen - szív- és érrendszeri betegség miatt van merevedési gondja, bele is halhat akár egy tabletta bevételébe is. Szíve leállhat, agyvérzése lehet, köszönhetően a vérnyomást megemelő, pörgető hatású alkotóelemeknek.

Ugyanígy ha forgalomban lévő, de lejárt eredeti termékeket vesz valaki a neten, azzal is veszélybe sodorja az életét, ugyanis a lejárati idő után a készítmény kémiai szerkezete átalakulhat, így nem feltétlenül csak a hatása csökken, hanem károssá is válhat.

Így kell legálisan hozzájutni

Először is a férfi, akinek merevedési problémája van, mindenképpen el kell, hogy menjen kivizsgáltatni magát. Az orvost talán kényelmesebb lehet elkerülni, de semmiképpen sem érdemes, ha valaki élni akar. Miután megvan a diagnózis, annak tudatában, hogy mi okozza a problémát, az orvos mérlegelni fog, szedhet-e legálisan, patikából beszerezhető szert valaki, vagy sem, és amennyiben nem, van-e más, veszélytelen megoldás számára.

A szakember döntését el kell fogadni, és amennyiben erre nemet mond, messze elkerülni minden illegális potencianövelőt áruló oldalt - a rendelés felérhet egy öngyilkossággal.

A nők sincsenek biztonságban

Az interneten nemcsak férfiaknak, hanem nőknek szánt ajzószereket is kínálnak, de ezekben sem szabad megbízni, hiszen kétségbe vonható eredetük, összetételük végett ugyanúgy járhat a szedésük, vagy akár kipróbálásuk is egészségkárosodással, illetve halállal.

Ezt is szeretjük