4 szextitok a férfiakról
És 4 érdekes tény
A férfiaknak is megvannak a maguk kis titkai, amiket persze a nők mind szeretnének tudni. Eljött az idő, lerántjuk a leplet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Milyen a férfi? Mit akar? Mit tud? Miről álmodik? És mindenekelőtt: mi hozza tűzbe igazán? Egy lélegzetelállító dekoltázs, avagy a Marilyn Monroe-féle térdhajlításos popsiringatás? Vagy inkább egy szemérmetlen pornófilm?

Igen, és ismét csak igen. Legalábbis ezt állítja John Bancroft, a skót szexuálismagatartás-kutató. Egy kísérletben az alanyoknak hónapokon keresztül önmegtartóztató életet kellett élniük. És mi lett ennek a következménye? Potenciazavar! A résztvevőknek gyakorlatilag megszűnt az erekciós képességük. Legalábbis addig, amíg meg nem nézhettek egy pornófilmet. Ekkor azonnal férfivá váltak.

A kérdés tehát így hangzik: a nők miként tudnak közel kerülni vágyuk lángjához, ha az esetleg ennyire nem ismeri saját testét sem?

A válasz nagyon egyszerű: ahhoz, hogy egy erődítményt bevegyél, először azt fel kell deríteni. De hogyan? Nos, a következő szexpraktikák bevetésénél mindenki elérheti, hogy partnerét gyönyörteli ismeretlenbe kalauzolja.

Térkép a férfi testén

A legtöbb férfi álmában sem gondolja, hogy a testén található erogén zónák milyen változatos örömöket nyújthatnak számára. Itt van mindjárt a fül, ami különleges kéjérzetet keltő hely. Vagy a frenulum, másképpen a „húúúúú” pont. Erről sokszor még a férfiak maguk sem tudnak. A frenulum tulajdonképpen egy ínszerű bőrránc a pénisz felső részén, a makk és a pénisztest között. Ennek a simogatása az egyik legkiválóbb szexuális bevezető játék. Ha egy másik forró pontot gyengéden masszírozol, még a fáradt férfi is rögtön új életre kél. Ez az S-pont a tarkótájékon található, a koponyacsonttól körülbelül 3 cm-rel lefelé és 1 cm-rel oldalirányban.

Óvatos simogatása – a leírások szerint – éppen olyan érzéseket kelt, mint az orális szex. Hasonlóképpen lehet izgatni a nyaktájékot az ádámcsutka alatt, a lapockák közötti zónát, a közvetlenül a köldök alatt elhelyezkedő pontot, illetve a comb belső részét. Végül, de nem utolsósorban a férfi testtérképén ott van a W-pont is, amit gyökérpontnak neveznek a szakemberek. Helye a pénisz alsó része, ahol az kilép a testből. Ezt a részt gyengéden izgatva könnyedén kiváltható a férfi orgazmusa.

A férfiaknak igencsak sok problémájuk van a szexszel. Egy felmérés tanúsága szerint a húsz és negyven év közötti férfiak
  • 54%-a szenved potenciazavarokban,
  • 44%-a korai magömlésben,
  • 17%-a orgazmusnehézségekben,
  • 15%-a szexuális érdektelenségben.
Gátlásaik legfőbb oka az, hogy legbensőbb kívánságaikat elhallgatják. Emellett sokan még csak nem is ismerik saját testük működését.

Mi szem-szájnak ingere...

Érdekes megfigyelés, hogy míg a hölgyeknek elsősorban érzelmekre van szükségük ahhoz, hogy igazán lázba jöjjenek, a férfiaknak elég a szimpla látvány is. Azaz szinte azonnal mechanikusan reagálnak az őket érő optikai hatásokra. A dús kebel, a gömbölyű popsik, a hosszú, karcsú lábak éppen ebben a sorrendben mágnesként vonzzák a tekintetüket. Majd a legtöbb esetben automatikusan kiváltják az erekciót. A pornófilmek is hasonló hatást idéznek elő. A férfiak az „objektiváció” – a tudattartalom kivetítése – révén „egybeolvadnak” a filmen szexet folytató személlyel, és rögtön lendületbe jönnek.

Különbség a szerelem és szex között

Megcsal a férjed, élettársad? Biztosan nem. Vagy talán mégis? A statisztikák szerint a férfiak 21%-a már kapcsolatuk első évében megcsalja azt az asszonyt, akit tiszta szívből szeret. A szexuálpszichológusok szerint ezért a gének a felelősek. Természetesen léteznek szexuálisan-erotikusan beteljesült partnerkapcsolatok, de az egészen biztos, hogy a férfiak messze nem tulajdonítanak akkora jelentőséget egy félrelépésnek, mint a nők. Míg a nőknél egy szexuális kirándulás kapcsán feltétlen elsőbbséget élveznek az érzelmek, addig a férfiak képesek olyan szexuális kapcsolatot is létesíteni, aminek az érzelmekhez semmi köze sincs. Mindössze fellobbanó vágyukat akarják kielégíteni, majd gyorsan elfelejtik kielégülésük tárgyát, a nőt.

Ha nem megy...

A férfiak vágyálma, hogy potensek legyenek. Ugyanis ezzel kapcsolják össze férfias kisugárzásukat, vitalitásukat, hatalmukat, öntudatosságukat. Éppen ezért legtöbben egyenesen rettegnek attól, hogy a döntő pillanatban csődöt mondanak az ágyban. Vizsgálati eredmények szerint a férfiak több mint 10%-a szenved impotenciában, egyharmaduknak pedig időszakosan kell szembenézniük azzal, hogy úgy áll, hogy lóg. Az impotenciának egyébként gyakran vannak egészségügyi okai. Például keringési rendellenességek, avagy elmeszesedett artériák a medencében, cukorbetegség és prosztata-megnagyobbodás.

A legtöbb esetben a baj okát a hibás életvitelben kell keresni. A túl sok cigaretta, ital, a mértéktelen evés, az állandóan intenzív stressz és a sport hiánya előbb-utóbb gondokat okoz a szerelmi életben. Ezenkívül sok esetben a férfi saját maga által kiszabott teljesítési kényszere is ludas lehet.

Feszültségoldás természetesen

A Zen illóolaj-keverék relaxáló, harmonizáló illatkombinációjával segíti a napi stressz legyőzését, finom illatának köszönhetően pedig nyugalommal, vidámsággal tölti meg a teret. Ha téged is legyűrnek a feszültséggel teli mindennapok, válaszd ezt a megoldást.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Akárcsak egy empátiára képtelen partnernő. Egy zavarodott férfi, akinek egyszer tüzes-vad, máskor gyengéd, a következő pillanatban pedig közönséges szeretőt kell játszania, gyorsan harcképtelenné válik!

Ezt is szeretjük