18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 dolog, amit feltétlenül meg kell tapasztalnod

Mielőtt megállapodnál

A kaland nemcsak arra jó, hogy legyen mit mesélni a gyerekeknek. Kell a boldog kapcsolathoz is.

Mielőtt még oltár előtt találnád magad, és kezdetét venné a boldog, ámde kötelességekkel teli házasélet, nem árt jó nagy kanállal belekóstolni az életbe. Vannak dolgok ugyanis, amelyeket egy biztos, harmonikus párkapcsolatban már nem tehetsz meg, azonban azokról a bolondos szingli időkről is kell pár emlék és tapasztalat.

A megélt dolgok fényében ugyanis nemcsak abban lehetsz biztos, hogy sokkal könnyebben veszed észre, ha valóban bekopogtat az ajtón az igazi, de némi tapasztalattal a hátad mögött az esetleges konfliktusokat is sokkal könnyebben kezelheted majd. Arról pedig nem is beszélve, hogy a csábítás mindig édes, és kár lenne, ha egy biztos, boldog kapcsolatot hagynál magad mögött egy izgató kalandért cserébe.

Első szerelem

Bár ritkaságszámba megy, azért előfordul, hogy valaki egyszerűen elsőre megtalálja élete párját. Ez a helyzet azonban sok nehézséget is maga után vonhat. Ha ugyanis eddig egyetlen férfival bújtál csak ágyba, és úgy érzed, hogy azt szeretnéd, hogy ő legyen leendő gyermekeid apja, akkor számolnod kell vele, hogy a jövőben még komoly kísértéseknek kell ellenállnod. A kíváncsiság ugyanis minden nőben jelen van, ha egyelőre nem is, egyszer biztosan elkezd foglalkoztatni a gondolat, hogy vajon milyen lehet mással a szex. Ez azonban korántsem biztos, hogy csak benned merül fel: ha párod nem elég tanító szellemű, akkor ő sem tud neked annyi tapasztalatot átadni, hogy az évek során dögös lepedőzsonglőr váljon belőled.

Természetesen vannak olyan ritka kapcsolatok, ahol ez nem okoz gondot, és a partnerek türelemmel és megértéssel teljes mértékben igazodni tudnak egymás szexuális igényeihez, tény azonban, hogy sokkal könnyebb úgy, ha már volt egyéb szexuális tapasztalatod is, mielőtt megállapodtál.

Egyetlen forró éjszaka

Az egyéjszakás kaland, ahol nincsenek ígéretek és szép szavak, maga a függetlenség. Ha mindkét fél ugyanúgy áll hozzá a románchoz, és már az elején tudjátok, hogy ebből a találkozásból nem lesz több egyetlen szenvedélyes éjszakánál, akkor azzal a nyárízű találkozások szabadságába kóstolhatsz bele. Mindegy, hogy a szenvedélyes egymásra találás az ébredező siófoki fények alatt vagy a kissé még hűvös, de arany napfelkeltében úszó rakparton történik, a kaland általában legalább olyan intenzív, amilyen rövid.

Az ember lánya pedig remekül megtanulhatja belőle, hogy a szép szavaknak csak úgy szabad elcsábulni, ha a cinikus kisördög mindeközben nem alszik, és az udvarló száját elhagyó bűbájos bókokat nagy gondosan a szürke valósághoz igazítja. De egy olyan éjszaka azért ehhez is kell, amikor a szép szavak ígéretesek és csábítóak, és egyszerűen csak hagyod, hogy elringasson az alkalmi románc.

A szívnek törnie kell

Mielőtt egy életre szóló kapcsolatba vágnál, az egyéjszakás románc mellett nem árt, ha legalább egy csalódást is fent tudhatsz a polcon. Ha ugyanis még soha nem törték össze a szíved, és soha nem mondtak búcsút a legváratlanabb pillanatban, akkor egész életedet végigkísérheti a félelem, hogy mihez kezdesz akkor, ha egyszer valami oknál fogva egyedül maradsz.

Ha azonban már átélted a fájdalmat és az ürességet, ami a szakítással jár, és ebből a helyzetből a saját erődből lábra is tudtál állni, akkor nincs az a nehézség, amivel ne tudnál akár egymagad szembenézni. Ebben az esetben pedig nem azért választasz társat magad mellé, mert egyedül sokkal nehezebb az életben boldogulni, hanem valóban csak akkor fogod valakivel összekötni az életedet, ha ő az, aki mellett egyébként is örömteli napjaid még kerekebbek lesznek.

Mekkora a szerelem?

A kaland és a tapasztalat mellett az sem árt, ha az együttélésről is van már némi fogalmad, mielőtt élesben próbálnátok. A randevúk és az alkalmanként együtt töltött éjszakák ugyanis korántsem ugyanolyanok, mintha minden egyes nap együtt kelnétek és feküdnétek. A szürke hétköznapok rutinja könnyen visszavehet a romantikából, emellett pedig mindketten kénytelenek lesztek szembesülni a másik kevésbé vonzó oldalával is.

Ha még nem hagytad el a szülői házat, és semmilyen tapasztalatod nincs arról, milyen lehet úgy együtt élni valakivel, hogy bizony nap mint nap szóba jön a takarítás, a mosogatás és a tűzhelyen felejtett ételmaradékok sorsa, akkor nehéz helyzetben leszel, ha ebbe először kedveseddel együtt ugrasz fejest.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A kollégiumi és albérletes tapasztalatok ugyanis remekül felkészíthetnek a legtöbb problémára, amivel egy férfi oldalán meg kell küzdened. Ha tehát éltél már egyedül vagy lakótárssal, akkor a legtöbb kritikus helyzet már nem fog váratlanul érni, és sokkal könnyebb lesz meghúznotok személyes határvonalaitokat, amit a kapcsolaton belül is illik mindkét félnek tiszteletben tartani.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük