Aranyló tyúkhúsleves a nagymama receptje alapján
Gazdag ízek
Az illatozó, aranysárga tyúkhúslevesnek egyszerűen képtelenség ellenállni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahány ház, annyi szokás, tartja a jó öreg mondás, ami a tyúkhúsleves esetében is teljesen helytálló.

A hétvégi ebéd fő attrakcióját minden háziasszony másképp készíti, nincs kőbe vésett recept. Ám most ajánlunk egyet, ami még a nagymama szakácskönyvéből származik.

Tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb méretű tyúk
  • 4 sárgarépa
  • 4 fehérrépa
  • 3-4 szem fekete bors
  • 2-3 szem köménymag
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 zeller
  • 1 karalábé
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés ideje:

Két-két és fél óra.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg, majd a vörös- és fokhagyma kivételével vágd kisebb darabokra, karikára. A paprikát hosszában vágd félbe, a magházát szedd ki. A tyúkot darabold fel, mosd át alaposan hideg vízzel, ezután tedd egy nagy fazékba, és engedd fel 4 l vízzel.

Amikor már forr a víz, a zöldségeket is add hozzá. Néhány szem fekete borsot és köménymagot zárj teatojásba, melyet engedj a levesbe, majd ízlésed szerint sózd meg az utóbbit. Lassú tűzön addig főzd, amíg a hús és a zöldségek is egészen megpuhulnak. Ha szükséges, tegyél még hozzá egy kis sót. Végül főzz ki mellé tetszés szerinti tésztát - mi a cérnametéltet ajánljuk -, és már tálalhatod is a levest.

Húsvéti finomságok

A tyúkhúsleves annyira laktató, hogy nincs szükség mellette főételre, rögvest a desszertre ugorhatsz. Íme, a legfinomabbak!

Ezt is szeretjük