Aranyló tyúkhúsleves a nagymama receptje alapján
Az illatozó, aranysárga tyúkhúslevesnek egyszerűen képtelenség ellenállni.
Ahány ház, annyi szokás, tartja a jó öreg mondás, ami a tyúkhúsleves esetében is teljesen helytálló.
A hétvégi ebéd fő attrakcióját minden háziasszony másképp készíti, nincs kőbe vésett recept. Ám most ajánlunk egyet, ami még a nagymama szakácskönyvéből származik.
Tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 kisebb méretű tyúk
- 4 sárgarépa
- 4 fehérrépa
- 3-4 szem fekete bors
- 2-3 szem köménymag
- 2 marék zöldborsó
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés ideje:
Két-két és fél óra.
Elkészítés menete:
A zöldségeket tisztítsd meg, majd a vörös- és fokhagyma kivételével vágd kisebb darabokra, karikára. A paprikát hosszában vágd félbe, a magházát szedd ki. A tyúkot darabold fel, mosd át alaposan hideg vízzel, ezután tedd egy nagy fazékba, és engedd fel 4 l vízzel.
Amikor már forr a víz, a zöldségeket is add hozzá. Néhány szem fekete borsot és köménymagot zárj teatojásba, melyet engedj a levesbe, majd ízlésed szerint sózd meg az utóbbit. Lassú tűzön addig főzd, amíg a hús és a zöldségek is egészen megpuhulnak. Ha szükséges, tegyél még hozzá egy kis sót. Végül főzz ki mellé tetszés szerinti tésztát - mi a cérnametéltet ajánljuk -, és már tálalhatod is a levest.
Húsvéti finomságok
A tyúkhúsleves annyira laktató, hogy nincs szükség mellette főételre, rögvest a desszertre ugorhatsz. Íme, a legfinomabbak!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény
20 perces szórt túrós süti
- krumpli
- lángos
A tökéletes krumplilángos receptje: így készítik Borsodban
- piskóta
- húsvéti receptek
A klasszikus piskóta receptje: így nem fogod elrontani
- húsvéti receptek
- Húsvét