Pikáns vörösboros nyúlpörkölt
Ha a nagy család összegyűlik húsvét alkalmával, készíts egy adag ízletes pörköltöt. Csak nehogy a húsvéti nyuszit főzd meg!
A nagy családi összejövetelek nem múlhatnak el nagy evések nélkül. A pörkölt tökéletes fogás az ilyen alkalmakra.
Hogy a húsvéthoz híven a menü is ünnepi legyen, készítsd el mesés vörösboros nyúlpörkölt receptünket! Bár nem a legegyszerűbb fogás, az ízélményért mégis megéri a konyhában robotolni.
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt
Hozzávalók:
- 2-2,5 kg nyúlhús
- 35 dkg mogyoróhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl bor
- 2 babérlevél
- 2 szál kakukkfű
- 1,5 dl sűrített paradicsom
- 1 dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
A nyúlhúst darabold kisebb kockákra. Hevítsd fel az olívaolajat, és a húskockákat picit pirítsd meg rajta. Add hozzá a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd ízesítsd a babérlevéllel, a kakukkfűvel, valamint sózd, borsozd ízlésed szerint. Hígítsd fel a sűrített paradicsomot kevés vízzel, és keverd a pörkölthöz.
Párold puhára a húst, pótold a vizet, ha elfőtt. Add hozzá a megpucolt mogyoróhagymát, valamint a vörösbort, és szórd rá a pirospaprikát. Főzd még nagyjából 10 percig, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- ünnep
Így készül a tárkonyos bárányleves
- ünnep
- tojás
Így készül a tökéletes kaszinótojás
- alkohol
- ünnep