Pikáns vörösboros nyúlpörkölt
Ha a nagy család összegyűlik húsvét alkalmával, készíts egy adag ízletes pörköltöt. Csak nehogy a húsvéti nyuszit főzd meg!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagy családi összejövetelek nem múlhatnak el nagy evések nélkül. A pörkölt tökéletes fogás az ilyen alkalmakra.

Hogy a húsvéthoz híven a menü is ünnepi legyen, készítsd el mesés vörösboros nyúlpörkölt receptünket! Bár nem a legegyszerűbb fogás, az ízélményért mégis megéri a konyhában robotolni.

Pikáns vörösboros nyúlpörkölt

Hozzávalók:

  • 2-2,5 kg nyúlhús
  • 35 dkg mogyoróhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl bor
  • 2 babérlevél
  • 2 szál kakukkfű
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

A nyúlhúst darabold kisebb kockákra. Hevítsd fel az olívaolajat, és a húskockákat picit pirítsd meg rajta. Add hozzá a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd ízesítsd a babérlevéllel, a kakukkfűvel, valamint sózd, borsozd ízlésed szerint. Hígítsd fel a sűrített paradicsomot kevés vízzel, és keverd a pörkölthöz.

Párold puhára a húst, pótold a vizet, ha elfőtt. Add hozzá a megpucolt mogyoróhagymát, valamint a vörösbort, és szórd rá a pirospaprikát. Főzd még nagyjából 10 percig, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük