Omlós, illatos répatorta édes krémes mázzal
Bevált recept, amit könnyű elkészíteni!
A répatorta lassan, de biztosan helyet kap a magyar konyhákban is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A répa megsütve édes ízt kap, pláne, ha édes tésztába kevered. Ez a répatorta titka, ami a répának köszönhetően rostokban is gazdag sütemény.

A végeredményen külön már nem érzed ki a répa ízét, de a tudat, hogy benne van, biztosíthat róla, ezúttal a család vitaminellenes tagjai is hozzájutnak egy kis zöldséghez.

Omlós répatorta receptje

Hozzávalók a tortához:

  • 3 tojás
  • 2 banán
  • 10-15 darab datolya - ez édesíti majd a tortát
  • 6 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 3-4 reszelt répa
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
  • 1/2 bögre összeaprított dió
  • 1/2 bögre mazsola - ízlés szerint ez el is hagyható

Hozzávalók a mázhoz:

  • 10 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone
  • 3 evőkanál méz
  • 1 citrom reszelt héjja és fél citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és főzz egy bögre fekete teát. Tedd bele a datolyákat 15 percre, hogy megszívják magukat nedvességgel. Addig vegyél elő egy közepes méretű tálat, és verd fel a tojásokat.

Vegyél elő még egy tálat, karikázd bele a banánokat, darabold bele a felpuhult datolyákat és öntsd hozzá az olajat. Turmixold össze annyira, hogy sűrű krémet kapj.

Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, add hozzá a fűszereket és a sütőport. Jól keverd össze, majd add hozzá a felvert tojásokat és a banános krémet is, és ismét keverj rajta egy nagyot. Keverd hozzá a masszához a lereszelt répákat, a diót, a kókuszreszeléket, és ha szereted a süteményekben a mazsolát, akkor azt is. Ha ezt jól összedolgoztad, akkor öntsd a tésztát egy teflonos tortaformába, és süsd körülbelül 40 percig.

Amíg sül, keverd össze a krém hozzávalóit, és tedd be a hűtőbe pihenni. Ha kész a torta, akkor vedd ki a formából, várj, amíg kihűl, és öntsd rá a krémet tálalás előtt.

Ezt is szeretjük