Omlós, illatos répatorta édes krémes mázzal
A répatorta lassan, de biztosan helyet kap a magyar konyhákban is.
A répa megsütve édes ízt kap, pláne, ha édes tésztába kevered. Ez a répatorta titka, ami a répának köszönhetően rostokban is gazdag sütemény.
A végeredményen külön már nem érzed ki a répa ízét, de a tudat, hogy benne van, biztosíthat róla, ezúttal a család vitaminellenes tagjai is hozzájutnak egy kis zöldséghez.
Omlós répatorta receptje
Hozzávalók a tortához:
- 3 tojás
- 2 banán
- 10-15 darab datolya - ez édesíti majd a tortát
- 6 evőkanál napraforgóolaj
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 3-4 reszelt répa
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre összeaprított dió
- 1/2 bögre mazsola - ízlés szerint ez el is hagyható
Hozzávalók a mázhoz:
- 10 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone
- 3 evőkanál méz
- 1 citrom reszelt héjja és fél citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és főzz egy bögre fekete teát. Tedd bele a datolyákat 15 percre, hogy megszívják magukat nedvességgel. Addig vegyél elő egy közepes méretű tálat, és verd fel a tojásokat.
Vegyél elő még egy tálat, karikázd bele a banánokat, darabold bele a felpuhult datolyákat és öntsd hozzá az olajat. Turmixold össze annyira, hogy sűrű krémet kapj.
Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, add hozzá a fűszereket és a sütőport. Jól keverd össze, majd add hozzá a felvert tojásokat és a banános krémet is, és ismét keverj rajta egy nagyot. Keverd hozzá a masszához a lereszelt répákat, a diót, a kókuszreszeléket, és ha szereted a süteményekben a mazsolát, akkor azt is. Ha ezt jól összedolgoztad, akkor öntsd a tésztát egy teflonos tortaformába, és süsd körülbelül 40 percig.
Amíg sül, keverd össze a krém hozzávalóit, és tedd be a hűtőbe pihenni. Ha kész a torta, akkor vedd ki a formából, várj, amíg kihűl, és öntsd rá a krémet tálalás előtt.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- kalács
A tökéletes, foszlós húsvéti kalács receptje
- tojás
- húsvéti sonka