Nyuszitorta habkönnyű piskótából
Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád
Nyuszitortát sütni nem nagy ördöngösség.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha számodra első a gyerkőc öröme és boldogsága, akkor készíts neki húsvétra nyuszi alakú tortát.

Nem bonyolult összerakni, sőt, olyannyira könnyű, hogy még őt is be tudod vonni az egyes részfolyamatokba. Itt a recept, fogjatok hozzá!

Nyuszitorta piskótából

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg puha vaj
  • 6 tojás
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 3 csésze liszt
  • 2,5 csésze cukor
  • 1,5 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 csésze tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál só

Hozzávalók a bevonathoz:

  • 40 dkg porcukor
  • 40 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg krémsajt
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • negyed csésze tej

Egyéb hozzávalók:

  • kartonpapír

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A vajat és a cukrot keverd habosra. Add hozzá a tojásokat és a vaníliás cukrot, és tedd félre a masszát. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kókuszreszeléket, és a sót is add hozzá. Kezdd el beleadagolni a vajas keveréket, illetve lassanként a tejet is. és keverd ki alaposan, csomómentesre a tésztát.

Egy tortaformát vajazz, lisztezz ki, az aljába lehetőség szerint tegyél sütőpapírt, majd öntsd bele a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt süsd meg a piskótát, de érdemes az első 15 perc után tűpróbát végezni, nehogy megégjen a süti!

A krémhez keverd össze a porcukrot, a krémsajtot, a vajat, a vaníliás cukrot, valamint a tejet.

A kihűlt tésztát vedd ki a tortaformából, és vágd ketté a közepén: ne úgy, mintha meg akarnád tölteni, hanem függőlegesen a közepén. Csak ezután vágd a töltéshez ketté az egyik részét, és kend meg a krémmel. Alaposan ragaszd össze a két lapot, majd egy szintén megkrémezett kartonpapírra fordítsd rá a vágott felével a sütit - ez lesz a nyuszi teste.

A tetejéből lefaragva vágj le egy darabot - itt találsz hozzá képes segítséget -, a levágott részt pedig tedd előre - ez lesz a nyuszi feje. Kend le az egészet a megmaradt krémmel, majd szórd meg kókuszreszelékkel. Végül kartonból csinálj neki fület.

Egy tortalapból egy nagy vagy két kicsi nyuszit tudsz csinálni.

Húsvéti sütemények

Ha túl nagy falatnak tartod ezt elkészíteni, akkor próbálkozz más húsvéti finomságokkal.

Fotó: jennysteffens.blogspot.hu

Ezt is szeretjük