Kakaós fonott kalács a nagyi receptje alapján

Néha kell a változatosság - ha már unod a sima fonott kalácsot, készítsd el kakaós verzióban! Így is nagyon finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fonott kalács nélkül nincs húsvét, ám néha nem árt a tradíciókat újragondolni, és picit variálni a klasszikus recepteken.

A fonott kalács kakaóporral megbolondított verzióját ajánljuk, méghozzá a nagyi receptgyűjteményéből.

Fonott kakaós kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg kakaó
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • fél csomag élesztő
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

20 perc előkészület + kelesztés + 30-40 perc sütés.

Elkészítés menete:

Az élesztőt langyos, picit cukros tejben futtasd fel. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá az élesztős keveréket, a tojást és a csipetnyi sót. Gyúrd össze a tésztát, akkor jó, ha elválik a táltól, és már a kézhez sem ragad. Ezután fedd le egy tiszta konyharuhával, és hagyd megkelni.

A vajat a cukorral és a kakaóval olvaszd össze egy serpenyőben, és oszd háromfelé. A tésztával is hasonlóan járj el. Mindegyik tésztát nyújtsd olyan hosszúságúra, mint a tepsi, amiben sütni fogod, majd lisztezett deszkán nyújtsd meg oldalirányba is picit. A három szál közepére kend rá a kakaós krémet, majd sodord össze őket, és a három copfocskát fond össze. A végeket alaposan nyomd össze, nehogy szétessen a sütemény. Amikor kész, a tetejét kend le tojássárgával.

Hideg sütőbe tedd be a fonott kalácsot, mert addig is, míg felmelegszik, tovább kel a tészta. 30-40 perc alatt süsd készre.

Édesszájúaknak

Ha még nem tudod, milyen süteménnyel készülj az ünnepre, lapozd fel képes receptgyűjteményünket!

Top 10 húsvéti sütemény: képek és receptek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük