Zalatnay Sarolta Bond-lány lehetett volna: ezért mondott nemet Hollywoodra
Zalatnay Sarolta nem csak Magyarországon, külföldön is szép sikereket ért el. Angliában Red Saroltaként hívta a sajtó.

zalatnay-sarolta-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem várok holnapig, Nem vagyok én apáca, Tölcsért csinálok a kezemből - csak pár dal Zalatnay Sarolta repertoárjából, amelyeket nagyon sokan a mai napig kívülről fújnak. 

Az 1947 decemberében született énekesnő civil foglalkozású szülők gyermeke: édesapja mérnök, anyja a Magyar Evangélikus Egyház püspökének titkára volt. 

Zalatnay Sarolta Bond-lány lehetett volna

Hamar észrevették, lányuknak istenadta tehetsége van az énekléshez, már gyerekként klasszikus zenére, hangképzésre és zongoratanulásra íratták. 

Zalatnay Sarolta 1969-ben.
Zalatnay Sarolta 1969-ben.
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Operaénekesnőnek szánták, de mandulaműtétje után ez az álom szertefoszlott, viszont ezzel egy újabb kezdődött. 1963-ban egy gimnáziumi előadáson szúrta ki Komár László, három évvel később debütálhatott a Táncdalfesztiválon, ahol második helyezést ért el.

Egy évvel ezután az Omega kíséretében lépett fel a tehetségkutatón, hatalmas győzelmet arattak. Zalatnay Sarolta országos ismertségre tett szert, Komár László azonban, akivel időközben egymásba szerettek, megvallotta neki, nem akarja, hogy ezen a pályán maradjon.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Kiderült, inkább azt akarta, hogy menyasszony legyek, mint énekesnő. Mikor ezt bevallotta nekem, én is bevallottam, nem akarok menyasszony lenni, hanem énekesnő, erre kaptam egy tockost - emlékezett vissza a Tények Pluszban.

zalatnay-1
Fotó: TV2/Tények Plusz

A hatalmas csalódás után úgy döntött, külföldre utazik. Angliában is elkezdte bontogatni a szárnyait, és szép sikereket ért el: a brit sajtó Red Saroltaként kezdte emlegetni. Nem sok híja volt, hogy Hollywoodban is befusson, ugyanis felkérték Bond-lánynak, azonban ő nemet mondott a lehetőségre.

Hiába ajánlottak olyan összegeket, amitől dobtam egy hátast!

Visszautasította a szerepet, és inkább hazajött Magyarországra. Nem csak a honvágy vezérelte, egy híres énekes miatt húzta haza a szíve: arra vágyott, hogy Frenreisz Károly felesége lehessen. A történetük azonban máshogy alakult, végül sosem álltak oltár elé.

Szűcs Judith és Delhusa Gjon

Szűcs Judith első nagylemezének címadó dala a Táncolj még! volt. Kevesen tudják, hogy a slágert akkori kedvese, Delhusa Gjon neki írta mindössze egy éjszaka alatt, ötórás munkával. Bár nagy szerelem volt az övék, az énekesnő egy másik sztárért hagyta el.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük