Szűcs Judith legendás énekesért hagyta el Delhusa Gjont - A koncertről már vele ment haza

Szűcs Judith a Táncolj még! című dalt Delhusa Gjonnak köszönheti, akit egy másik énekesért hagyott el.

szucs-judith-delhusa-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szűcs Judith öt évtizedes zenei pályája az 1972-es Ki Mit Tud?-on kezdődött. A nagy áttörést az 1977-es év hozta meg számára. A Metronóm fesztiválon a Táncolj még! című funk stílusú dalt adta elő, amivel elnyerte a harmadik helyezést, a Hungaroton pedig érdeklődni kezdett iránta. 

Egy évvel később megjelent az első nagylemeze, aminek a Táncolj még! volt a címadó dala. Az album platinalemez lett.

Szűcs Judith és Delhusa Gjon

Kevesen tudják, hogy a slágert Delhusa Gjon neki írta mindössze egy éjszaka alatt, ötórás munkával. 

- Gjoni fantasztikus tehetség, zseniális zeneszerző, szöveg­író, felnézek rá. Ezt a dalt 1977-ben is pillanatok alatt hozta össze. Siettünk vele, mert egy nap volt a leadási határidőig, és még javítani kellett a szövegén. Az utolsó pillanatban készült el, így lett ekkora siker. Ez maga a csoda - mesélte a 68 éves énekesnő 2019 augusztusában a Borsnak

Szűcs Judith táncdalénekesnő 1977 augusztusában, a Metronóm 77 táncdalfesztivál harmadik helyezettjeként.
Szűcs Judith táncdalénekesnő 1977 augusztusában, a Metronóm 77 táncdalfesztivál harmadik helyezettjeként.
Fotó: MTI/Bara István

Delhusa Gjon a Kicsi bohóc című dalt is eredetileg Szűcs Judithnak írta, így becézte ugyanis az énekesnőt. A szám a kapcsolatukról szólt, és végül Delhusa saját lemezére került fel, és ő maga énekelte. Szűcs Judith és Delhusa Gjon a húszas éveik elején jártak, egy németországi turnén egymásba szerettek, de kapcsolatuk mindössze három hónapig tartott. Annak az énekesnő vetett véget. 

A Táncolj még! című dal ma is nagyon népszerű, több generáció is kívülről fújja a szövegét. Nem véletlen, hogy a szám a Tessék választani!-nak döntőjébe is bejutott. A Magyar Rádió harminc éven át, általában évente megrendezett könnyűzenei produkciójába Szűcs Judit először 1973-ban jutott be. Delhusa Gjonnal közös öltözőt kaptak, de onnan már nem együtt távoztak.

Delhusa Gjon (jobb oldal, első sor) 1977-ben a Bergendy együttessel.
Delhusa Gjon (jobb oldal, első sor) 1977-ben a Bergendy együttessel.
Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

- Judith ebből a közös öltözőből ment a színpadra, és soha többé nem jött ide vissza. A neki írott dalom minden lehető díjat besöpört. Judith többé haza sem jött. Csak másnap tudtam meg, hogy már együtt van Szécsi Pállal - ezt már a 66 éves énekes árulta el a BlikkRúzsnak

60 fölötti magyar sztárok bikiniben

Sütő Enikő 18 évesen, a hetvenes években lett egy csapásra ismert, amikor Fabulon naptejet reklámozott. 1978-ban az olvasók az év manökenjének választották, 1989-ben pedig elindította a modelliskoláját, ami több mint harminc éve működik. A 63 éves sztár ma is szenzációsan néz ki bikiniben. Képes összeállításunkban nemcsak Sütő Enikőt láthatod bikiniben, hanem több hatvan fölötti magyar sztárt is, így Szűcs Judithot vagy Karda Beát is. 

Ezt is szeretjük