Ma 70 éves Pataki Ági: a 70-es és 80-as évek szexszimbólum modellje ősz hajjal is gyönyörű
Pataki Ági nem készült manökennek, mégis ő lett a ’70-es és ’80-as évek legkeresettebb modellje.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1951. szeptember 5-én született Pataki Ági volt az első magyar sztármodell, a hetvenes és nyolcvanas években ő uralta a hazai divatvilágot. Fabulon Áginak is nevezték, a márka reklámarca volt a ’70-es években, de olyan világmárkáké is, mint a L’Oreál, a Philip Morris vagy a Pepsi. 

Miután felhagyott a modellkedéssel, butikot nyitott, majd filmproducerként kezdett el tevékenykedni. Férjével, Kovács Gáborral olyan alkotásokat jegyeznek, mint az Üvegtigris-filmek, a Fehér tenyér vagy a Fehér isten.

Pataki Ági 70 éves

Ahogy a szépségipar elkezdte külföldön felfedezni magának az érett nők korosztályát is, itthon is elindult egy folyamat. Pataki Ági 2019-ben ismét egy kozmetikai márka, a Helia-D ránctalanító termékcsaládjának arca lett. Elon Musk modell édesanyja, Maye Musk hatására abbahagyta a haja szőkére festését, vállalja ősz tincseit, ezzel ismét divatot teremtett itthon. 

Érdekes, hogy az egyik leghíresebb magyar modell és manöken nem készült a divat világába, egy véletlennek köszönheti, hogy felfedezték. 19 éves volt, amikor német-spanyol nyelven beszélő idegenvezetőként dolgozott, és rábízták egy Magyarországra látogató chilei kormánydelegáció hölgy tagjait.

Megmutatta nekik a főváros nevezetességeit, valamint megrendelt egy szalonbemutatót Rotschild Klára szalonjába. A divatüzlet rendszeres vendégei voltak a hazai és külföldi diplomatafeleségek, így törzsvendég volt Kádár Jánosné és Tito felesége is, de Váradi Hédi és Psota Irén színésznők vagy Fischer Annie zongoraművész is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Amikor a chilei diplomatafeleségekkel megjelent, kiderült, hogy aznap egy modell hiányzott, valamiért nem tudott eljönni. A nagy múltú divatüzlet tulajdonosnője rámutatott Pataki Ágira, hogy álljon be helyette ő. Klári néninek annyira megtetszett, hogy állandó manökennek kérte fel. 

- Nyilván, ha én tudtam volna bármit is erről a világról, akkor már lehet, megrendelni sem merem a vendégeim számára. Jó, ennyire tudatlan azért nem voltam, de az, hogy véletlenszerűen beleugrottam egy-két ruhába, és a tolmács szerepéből átestem a modellébe, az tényleg a tudatlanságnak köszönhető. Nem tudtam, mire vállalkozom, inkább volt vicces, mint bármi más. 

- Az már egy más kérdés, hogy ha véletlenszerűen is kezdek el valamit csinálni, akkor azért megpróbálom jól csinálni. Nyilván abban a pillanatban, amikor felajánlották ezt a lehetőséget, mint viccet elfogadtam, de amikor már ruhában voltam, valószínűleg valamit jól csinálhattam, hogy Klári néni belém szeretett. Nagyon nagy dolog volt már az is, hogy Rotschild Klári néni észrevett engem - mesélte 2021 márciusában Liebhaber Juditnak az Erősebb Igenben

Képes összeállításunkban láthatsz képeket Pataki Ágiról a hetvenes évekből, és megnézheted azt is, hogy néz ki napjainkban. 

Ezt is szeretjük