Dobó Kata kis híján a Trója női főszereplője lett: ezen múlt szerinte, hogy nem őt választották

Dobó Katát padlóra küldte, hogy nem kapta meg Helené szerepét, de nem bánja, hogy nem lett hollywoodi sztár.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Dobó Kata az 1997-ben bemutatott A miniszter félrelép című vígjáték vörös bombázójaként egyik napról a másikra lett híres, így amikor kiment Amerikába, a magyaroknak nagy elvárásaik voltak vele szemben. 

Számos castingon vett részt, több filmben és sorozatban tűnt fel kisebb szerepekben, és csak kevésen múlt, hogy a Trója című filmben Diane Kruger, és nem ő kapta meg Helené szerepét. 

Dobó Kata majdnem a Trója női főszereplője lett

- Ezek az elvárások talán a hihetetlen rapid felemelkedésemből jöttek, talán ez generálhatta, tehát nem volt egy fokozatosság benne. Nem negatív elvárás volt, hogy "Na, nézzük meg!" - ez lett a végén, amikor hazajöttem, mások szerint hazakullogtam. (…) - mesélte Liebhaber Juditnak az Erősebb Igenben.

dobo-kata3
Fotó: YouTube/Erősebb Igen

- Én nem voltam az a típus, akit kidobnak az ajtón, és visszamászik az ablakon, de oda az kell, úgyhogy szépen, lassan megtanultam. Az, hogy tehetséges vagy Los Angelesben, az olyan, hogy van hajad. De ez nem elég! Volt egy nagyon jó mondása az egyik színésztanáromnak: nem elég a tehetség, kell hozzá még egy tehetség, hogy tudd menedzselni. Meg kell értened, hogy nem lehet lenőve a hajad, szépnek kell lennie a fogadnak, a bőrödnek, folyamatosan topon kell lenned fizikálisan, el kell menned bizonyos partikra, ismeretségekre kell szert tenned, akik fontosak lehetnek neked, tanulni kell a dialektusokat. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Amióta ő is rendez, és szereplőket válogat, jobban átlátja a castingok érzelmi mechanizmusát. Nehéz volt megemésztenie, amikor hajszál híján lecsúszott arról, hogy ő alakíthassa a Trója című filmben Szép Helénát, de nem bánja, hogy nem lett belőle hollywoodi sztár. 

- Akkor is sejtettem, hogy ez nem annak szól, hogy szörnyű voltam, csak egyszerűen nem vagyok alkalmas erre a karakterre.

A Trójánál a harmadik fordulóig jutottam, és már csak ketten maradtunk, az fájdalmas volt, mert volt egy hét, amikor gondolkoztak mindkettőnkben. 

dobo-kata2
Fotó: YouTube/Erősebb Igen

- Nem tudom, milyen élete van Diane Krugernek, biztos boldog, tudom, hogy született egy kislánya, fantasztikus karrierje van, csodálatos színésznő. Az nem volt egy olyan szerep, amiben mindent meg lehetett mutatni, nagyon szépnek kellett lenni. De hát német rendezője volt, én ezzel tudnám magyarázni. Ha Szabó István rendezte volna, lehet, engem választ. De még az is lehet, hogy valamit mégis jobban, többet tudott, vagy jobban úgy, ahogy a rendező elképzelte. 

- Abból nehéz volt felállni, de közben meg nem tudom… (…) Mindig annyit érsz, amennyit az utolsó filmed - szóval nagyon kegyetlen gyakorlatilag mindenkihez, még az A-listás sztárokhoz is Hollywood, és ezt nem biztos, hogy mindenkinek a személyisége, a lelke el tudja bírni. Szerintem az enyém nem bírta volna.   

Magyar sztárok és világhírű hasonmásaik

Ha szétnézünk a hollywoodi sztárok világában, bizony, könnyűszerrel meg lehet találni a magyar ikerpárjukat. Sarka Katának is megvan a hasonmása, ha nem tudnánk, hogy nem testvérek az amerikai színésznővel, el sem hinnénk. Képes összeállításunkban megnézheted a kísérteties hasonlóságot hét hazai sztárunk és világsztár ikertornyaik között.

Ezt is szeretjük