Az X-Faktor mind a négy mentorának elege lett: kivonultak a stúdióból az őrjöngő versenyző miatt

Az X-Faktor jubileumi évadának ötödik adásában olyasmi történt, amire eddig még sosem volt példa a műsorban.

A 2021-es X-Faktor tábora
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tegnap este a 2021-es, jubileumi X-Faktor ötödik hetében elkezdődött a show legnehezebb fordulója: a továbbjutott versenyzőknek a tábor feladataival kellett szembenézniük. Továbbá az ötödik adásban a mentorok megkapták a csapataikat, valamint az első székes feladat is lezajlott.

A korábbi évekhez hasonlóan a táborban négyfős csapatokra osztották a versenyzőket, az adott csapatok pedig előre kijelölt dalokat kaptak, amelyeket mindössze 24 óra alatt kellett megtanulniuk. A zenekaroknak egy már ismert slágert kellett a saját stílusukra átdolgozniuk, a rappereknek pedig az volt a feladata, hogy a mentorok által kiválasztott alapra alkossanak egy új szerzeményt.

Mind a négy mentor kivonult a stúdióból

Akadtak, akik végtelen lelkesedéssel vetették bele magukat a kihívásokba, mások kapásból kijelentették, hogy nem akarják elénekelni azt, amit kaptak. A csapatmunka is sokaknak okozott nehézséget, voltak, akik nem tudtak kellően összecsiszolódni azokkal az előadókkal, akikkel összetették őket. 

Az első csapat még színpadra sem lépett, ByeAlex kijelentette, nem is kell énekelniük, mehetnek haza, hiszen hármukat közülük az előválogatók során mindössze poénból juttattak tovább. Bense Sándor, Rebomafil Cipriano, Ágoston Sára és Bajkó Kinga produkciója beváltotta a hozzáfűzött reményeket, egyedül utóbbi jutott tovább a székes fordulóba.

mentorok 1
Fotó: RTL Magyarország/ Szabó Gábor

- Eljött a pillanat, hogy mindenki szembenézzen az igazsággal, hogy miért van igazából a színpadon - magyarázta Puskás Peti, majd hozzátette, a verseny ezen részén már nincs helye a viccelődésnek.

A második csapat tagjai elárulták, nem ment nekik egyszerűen a közös munka, sőt Bata Krisztina és Laura Perez Garcia a mentorok előtt és a színfalak mögött is összeszólalkoztak. 

Az adás legmegdöbbentőbb pillanatait kétséget kizáróan Hörcher László okozta. A zenész nem jelent meg a tábor első napján, hogy beosszák egy csapatba, így automatikusan kiesett. Bár azt hihettük, hogy többé nem látjuk a hörgő hangon beszélő férfit, az váratlanul megjelent a második napon, hogy hatalmas őrjöngést rendezzen a színpadon. 

hörher
Fotó: RTL Magyarország/ Szabó Gábor

Gáspár Lacinak és Puskás Petinek végül közbe kellett avatkozniuk. Amíg előbbi elterelte a „Gitártörő” figyelmét, addig Puskás Peti kivitte a rongálásra szánt hangszereket. Hatalmas káosz alakult ki, végül mind a négy mentor kivonult a stúdióból, erre a felbőszült énekes káromkodva indult a nyomukba.

- Amúgy ez a csávó egy nagyon jó festőművész, közben meg egy bohócot csinál magából. Bejön, itt hörög, mindig ugyanaz, összetöri a gitárokat. Nem jött el, hogy beosszák egy csoportba, cikinek tartom - véleményezte a botrányos fellépést ByeAlex.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Néhány versenyzőnek idén is felajánlották, hogy egyéni helyett csapatban folytathatják a versenyt. 

- Ez a csapatösszerakás nehéz ügy mindig, mert akiket nem akarunk elengedni, azok nem biztos, hogy illenek egymáshoz - elmélkedett ByeAlex, aki a többi mentorral végül három csapatot rakott össze.

Ennek ellentétére is volt példa, akadtak olyanok is, akiket szétszedtek a mentorok. A The Match elnevezésű szerelmespár fiú tagjának, Péternek felajánlották, hogy egyénileg folytathatja a versenyt, azonban ő nem akart élni a lehetőséggel.

- Mi ezt a lehetőséget már átbeszéltük. Átbeszéltük azt is, ha a Blanka jutna tovább, és azt is, ha én. És arra jutottunk, hogy ez esetben nem szeretnénk folytatni a versenyt. Egymásnak szerettük volna ezt a közös élményt, együtt jöttünk, és együtt szeretnénk távozni - indokolta meg a fiatal énekes, akinek fontosabb volt a szerelme az X-Faktornál.

Az előadók közül jó páran még ebben a rendkívül stresszes helyzetben is képesek voltak lenyűgözni a mentorokat. Elérték, hogy Csobot Adél, Puskás Peti, Gáspár Laci és ByeAlex is állva tapsoljanak, és kérdés nélkül juttassák tovább őket.

- Bebizonyítottátok, hogy meg lehet oldani ezt a feladatot. Jobban teljesítettetek, mint az előválogatón, és ez a legnagyobb dolog - ecsetelte lelkesen Puskás Peti.

tábor
Fotó: RTL Magyarország/ Szabó Gábor

A mindössze 24 órás felkészülési idő sok esetben nem bizonyult elégnek, jó pár versenyző nem tudta megtanulni a kapott dal szövegét. A legtöbbek bicskája pont Gáspár Laci dalába tört bele. Mohácsi Anett sem tudta memorizálni a dalszöveget, csak azért juthatott tovább, mert az előválogatón felejthetetlen előadást tett le az asztalra.

A zenekarok szép pillanatokat okoztak, a mentorok imádták az általuk újrahangszerelt slágereket. A rapperek közül pedig néhányan még bele sem kezdtek a produkcióba, már felbosszantották az ítészeket azzal, hogy az utolsó pillanatban írták meg a szövegüket, így azt nem tudták megtanulni. 

Így zajlott az első székes feladat

Az is kiderült, a mentorok melyik kategóriát kapják idén. Puskás Petinek beteljesült az álma, 2021-ben a lányokat akarta megkapni, és ez így is lett. ByeAlex bármelyik kategóriának örült volna, végül a fiúk mentora lett. Gáspár Laci az idei év új kategóriáját, a 22 év felettieket kapta, Csobot Adél pedig a zenekarokat. 

Az első székes fordulóban Gáspár Laci döntött a mentoráltjai sorsáról, és választotta ki a hat mentorházas továbbjutót. Az énekes előre leszögezte, idén nagyon szigorú lesz, csak azt ülteti le, akiben igazán hisz.

gásp
Fotó: RTL Magyarország/Szabó Gábor

Az első versenyző Szűcs Péter Pál volt, aki ugyan szerzett pár vidám pillanatot a mentoroknak a tőle megszokott különleges előadásmóddal, de mégsem foglalhatott helyet, amit Csobot Adél és Puskás Peti is nehezményezett. A következő versenyzők sem arattak nagy sikert, Gáspár Laci sorra küldte el őket.

- A székek most a legértékesebbek, én nem fogok belekeveredni abba, hogy itt buszmegálló legyen. Nem akarok ilyet csinálni. Az ül le oda, aki megérdemli - szögezte le, és tartotta is a szavát ehhez.

SZG 8048
Fotó: RTL Magyarország/Szabó Gábor

Sokszor szembe kellett mennie a mentortársaival, volt olyan pillanat, amikor azok egyenesen igazságtalannak ítélték a döntéseit. Ám a forduló végére a legnagyobb egyetértésben nyugtázták, hogy a zenész színes csapatot visz tovább a mentorházba. A 22 pluszos kategóriába Catherine Dederick Mardoll, Mohácsi Anett, Kocsis Paulina, Balogh Imre-Imi Plaza, Mohamed Tesznim és Fazekas Eszter került be.

Danics Dóra, a hazai X-Faktor első női győztese

Danics Dóra 2012-ben, az X-Faktor harmadik évadában a Mentorok Házáig jutott, de nem adta fel az álmait, a következő évben is jelentkezett az RTL Klub tehetségkutatójába, amit aztán meg is nyert, ő lett a magyar széria első női győztese.

Danics Dóra volt a 2013-as X-Faktor győztese: azóta sokat változott az énekesnő élete

Danics Dórát tavaly több veszteség érte, amik elől a zenébe menekült.

Elolvasom
Ezt is szeretjük