Az X-Faktor mentorai csúnyán egymásnak estek: Csobot Adél ezért akadt ki Gáspár Lacira

Az X-Faktor Táborának második napján a tetőfokára hágott a feszültség Csobot Adél és Gáspár Laci között.

X-Faktor Tábor 2.
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az X-Faktor Táborának szombati részében Gáspár Laci választotta ki azokat a 22 év felettieket, akik a következő héten megmérkőzhetnek a Mentorházban az élő adásba jutásért. Vasárnap Csobot Adélon, ByeAlexen és Puskás Petin volt a sor, hogy döntsenek a saját mentoráltjaik sorsáról a székes kihívás során.

Az előző adásban minden mentornak kiosztották a saját csapatát, amelyet a 2021-es, jubileumi X-Faktor során terelgetni fog. Csobot Adél a bandákat, Puskás Peti a lányokat, ByeAlex pedig a fiúkat kapta, így nekik tegnap ezekben a kategóriákban kellett összeállítaniuk a saját mentorházas továbbjutóikat.

Tapintható volt a feszültség az X-Faktorban

A hatodik adásban először ByeAlex választhatta ki, kiket visz a Mentorházba. Ő azt a bizonyos pluszt kereste a versenyzőiben. Továbbá elárulta, hogy eddig minden évben körülbelül tudta, ki foglalhat majd helyet a hat szék egyikén, ám idén fogalma sem volt erről.

x 1
Fotó: RTL Magyarország/Szabó Gábor

Az első fellépőn, Szathmáry Ádámon nem látszott az izgalom, magabiztosan lépett a színpadra. Az előadása nagyon meggyőző volt, rögtön helyet is foglalhatott.

Másodjára Szabó Roland fakadt egy Stevie Wonder dalra, de rögtön le is intette ByeAlex, így nem kaphatott széket. A következő versenyzők is hasonlóan jártak, a mentor sorra intette, majd küldte haza őket. 

Árvavölgyi Patrik az éneklése előtt elárulta, neki azért fontos különösen a verseny, mert a produkcióival azt akarja üzenni az embereknek, hogy merjenek önmaguk lenni. Edith Piaf La Vie En Rose című sanzonjával érkezett, azonban az ítészek kapásból észrevették, túl mélyen kezdett bele. ByeAlex úgy látta, hogy a fiatal énekes fejleszthető, így le is ültette.

- Szerintem van benned egy szorongás, amikor oktávot váltasz, nem szoktad ezt a nagyérdemű előtt, nem gyakoroltad ki. Ha odakerülünk, szívesen segítek és mentorkodok feletted, mert szerintem a legérdekesebb karaktere vagy ennek a versenynek. 

x 2
Fotó: RTL Magyarország/Szabó Gábor

Előfordul, hogy nincs egyetértés a mentorok között, arra azonban már ritkábban akad példa, hogy a közönség soraiban ülők sem elégedettek bizonyos döntésekkel, olyan pedig csak szélsőséges esetben szokott előfordulni, hogy ennek hangot is adnak. Rengő Rikárdó hazaküldése után pont ez történt: egy nő durván beszólt ByeAlexnek.

- És itt látszik, hogy te nem tudsz! Nincsen füled, ember! – kiabálta a dühös nő, majd kivonult a stúdióból.

Balázs Alex nagy kedvencként jutott tovább az előválogatón, de a táborban csúnyán elvérzett, hiszen nem tudta megjegyezni a szövegét, azonban kapott egy második esélyt. A székes fordulóba saját szerzeménnyel érkezett, és nagy sikert aratott vele, a közönség és a mentorok is állva tapsoltak. Nem volt kérdés, övé lett az utolsó szabad szék. 

- Ez oszt igen, ez levitte a borostát – bukott ki Gáspár Laciból, Puskás Peti pedig hozzátette, a 16 éves rapper az egyik legegyedibb figura idén.

Tóth Roland produkciója után kijöttek az indulatok. ByeAlex az asztalra csapva káromkodott, olyan szinten őrlődött, hogy leültesse-e a fiút. Puskás Peti és Gáspár Laci ragaszkodott hozzá, hogy kapjon széket, míg Csobot Adél és ByeAlex úgy érezték, túl hamis volt az éneklése. Utóbbi hosszas őrlődés után végül rájött, lát valamit a versenyzőben, átadta neki Szathmáry Ádám helyét.

Varga Norbert egy Pápai Joci dallal alapozta meg a hangulatot, az előadásmódjával meglepte a mentorokat, hatalmas ovációt váltott ki a közönségből. Végül Berki Attila helyét vette át.

- A mai nap folyamán az első olyan éneklés volt, ami egyértelmű. Élő show szintű volt, egyértelmű, hogy le kell ülnöd.

x 3
Fotó: RTL Magyarország/Szabó Gábor

Utolsónak Mehringer Marcell lépett a színpadra szintén egy saját szerzeménnyel, amivel ő is megérdemelt egy széket. 

Megkoronáztad ezt a napot, te vagy a legnagyobb!

Ezzel meg is született, kik azok a fiúk, akik bejutottak a Mentorházba. Balázs Alex, Árvavölgyi Patrik, Mehringer Marcell, Szajkó Attila, Tóth Roland és Varga Norbert kaptak széket.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Másodjára Csobot Adélon volt a sor, hogy összeállítsa a továbbjutó zenekarokat. Előre leszögezte, végig a megérzéseire fog hagyatkozni a döntéshozatalnál. 

A Crush formációval indult ez a kör, akik rögtön felrobbantották a színpadot, így egyértelmű volt, hogy leülhettek.

- Elképesztőek vagytok, hát mit műveltetek? Most voltatok a legjobbak, foglaljatok helyet – lelkendezett Csobot Adél. 

Ebből a fordulóból sem hiányozhatott a feszültség, Csobot Adél sokszor hagyta figyelmen kívül a mentortársai véleményét, ez pedig összetűzésekhez vezetett. 

Csönd legyen! ez az én kategóriám, én döntök, kész!

Leginkább Gáspár Laci fejezte ki a nemtetszését, durván beleállt az énekesnőbe, aki szerinte csupa hamis produkciót engedett tovább, majd ki is figurázta Csobot Adélt. 

- Csúnya dolog, amit mondasz. Mert nem a hamis, rosszul éneklő embereket szeretem, hanem az eredeti embereket, akik igaziak. Lesz*rom, hogy mit gondolsz, állandóan sértegetsz – fakadt ki Csobot Adélból.

Utolsónak a mentorok által összerakott The Harmonies adta elő a produkcióját, ami szemmel láthatóan levette a lábáról mind a négy mentort, állva tapsoltak nekik. Végül ezek a zenekarok jutottak tovább a Mentorházba: Crush, a Kultúrkör, The Harmonies, a DD Night, a The Palace és a Beneath My Skin.

x 5
Fotó: RTL Magyarország/Szabó Gábor

Ezután Puskás Peti rakta össze a lányokat. Az énekes előre tudta, nagyon nehéz dolga lesz, hiszen sok erős énekesnő került a mezőnybe idén. Az volt a célja, hogy hat teljesen különböző előadót ültessen le, akik kiváló énekhanggal rendelkeznek. 

Kiss Vivien volt az első a sorban, de nem kapott széket, sőt Puskás Peti le is intette. A következő két produkciónál is ez volt a forgatókönyv, ami megviselte az énekest, nehezére esett elküldenie a fiatal tehetségeket.

A megérzése, hogy nehéz dolga lesz, igaznak bizonyult. Miután beteltek a székek, komoly dilemma volt, kit állítson fel. Sok könnyes döntés árán, Ferenczi Kamilla, Hegyi Hanna, Kovács Harmat, Nagy Regina Martina, Szakács Erika és Tabatabai Nejad Flóra juthattak be a Mentorházba.

Ennyit változott mára Király L. Norbi

Király L. Norbit 21 évesen ismerte meg a világ az X-Faktornak köszönhetően. Az immár 32 éves, karcos hangú előadó rengeteget változott az elmúlt tíz évben: ma már nem az a vékony srác, akinek annak idején megismertük.

Király L. Norbi a 2010-es X-Faktor sztárja volt: ennyit változott mostanra

Király L. Norbi 32 évesen teljesen új külsőre váltott.

Elolvasom
Ezt is szeretjük