Az ország egyik fele sír, a másik ujjong: az X-Faktor két kiesője miatt zúgolódnak a nézők

Két versenyző távozott az X-Faktor 3. élő show-jából, ám a kommentelők egy része szerint nem nekik kellett volna kiesniük.

X-Faktor 3. Élő Show
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A jubileumi X-Faktor versenyzőinek száma a két élő adás után a felére csökkent, így a szombati, harmadik élő show-ban már csak hatan bizonyíthatták a mentorok előtt a tehetségüket, a tét pedig nem más volt, mint az elődöntőbe jutás. 

Minden versenyző két produkcióval készült, a nézőknek pedig a december 4-i adás indulásától lehetőségük volt szavazni. Az első körös produkciók után zárult a voksolás, a legkevesebb szavazatot kapó versenyző búcsúzott, a második körben pedig a bent maradt öt versenyző újabb dalokat adott elő, majd még egy feltörekvő énekes esett ki, így összesen ketten távoztak, és négyen jutottak tovább.

Az első kör

A műsort ByeAlex egyik előadója, Alee nyitotta a Salsa című saját számával. Gáspár Lacinak tetszett a dal, de úgy érezte, nem volt tiszta az éneklés, ebben Csobot Adél is egyetértett vele. Puskás Peti elárulta, érzett hiányosságokat, és ByeAlex sem tagadta, hogy versenyzője produkciója nem volt hibátlan, ám a mentorok mind dicsérték Alee kreativitását és azt, hogy mindig saját dalokkal áll a színpadra.

A harmadik élő show-t Csobot Adél zenekara, a The Harmonies folytatta. ByeAlex szerint a csapat nem volt igazán egyben, hamisnak hallotta a lányokat, a produkciót pedig unalmasnak tartotta. Puskás Peti sem találta jónak az előadást, ezért össze is szólalkoztak Csobot Adéllal. 

- Ez egy önbizalomhiányos dülöngélés volt. Ez szerintem egyáltalán nem volt csúcs - mondta Puskás Peti. Bár Gáspár Laci is érzékelt néhány bizonytalanságot, neki alapvetően nagyon tetszett a produkció.

Gáspár Laci versenyzője, Mardoll szintén saját dallal érkezett. "Ez egy nagyon rosszul eső csalódás volt" - fejtette ki véleményét Puskás Peti a produkcióról. ByeAlex szerint izgalmas volt, de hozzátette, egyértelműen nem ez volt a versenyző legerősebb előadása. Csobot Adél szerint Mardoll elveszett az egészben, és neki sem nyerte el a tetszését a rúdtánccal is gazdagított show.

Gáspár Laci mentoráltja zongorával kísérte végig dalát. Csobot Adél hallott egy kis bizonytalanságot, de lenyűgözte a lány produkciója. ByeAlex elárulta, Paulina az egyik kedvence az idei évadban, ám a magabiztosságot hiányolta az éneklésből, Puskás Peti pedig a hamisságokat emelte ki.

ByeAlex versenyzőjének, Mehringer Marcinak az előadása Csobot Adél szerint kicsit monoton volt, úgy érezte, nem volt átütő produkció, véleményét pedig Gáspár Laci is osztotta, majd hozzátette: sokat hibázott a fiatal énekes. Puskás Peti szerint hiányzott belőle a dinamika, a katarzis.

Az első kört Puskás Peti mentoráltja, Ferenczi Kamilla zárta. Gáspár Laci nem győzte dicsérni a lány hangját, mégis úgy érezte, nem élte át a dalt, és nem használta ki, mutatta meg eléggé a tehetségét. Csobot Adél is hozzátette, nem érezte, hogy a szám igazán passzolna hozzá, ByeAlex szerint pedig kellett volna még valami, ami érdekessé teszi az előadást annak ellenére, hogy úgy véli, Kamilla az évad énekese.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Az első forduló után a szavazás lezárult, a nézők voksai alapján Mardoll esett ki a versenyből. Így már csak öten maradtak, a szavazás újraindult, a műsor a szokásos székes rendszerrel folytatódott: ha legalább három mentor le akarta ültetni a versenyzőt, akkor elfoglalhatta a helyét a két szék egyikén, de utána akár fel is állíthatták a zsűritagok. Aki az öt produkció után állva maradt, az a veszélyzónába került, és a nézők szavazatai menthették meg.

A második kör

Alee második előadása során Csobot Adél szerint igazán át tudta adni az érzéseit, Puskás Peti pedig elmondta, szerinte ő az évad igazi slágergyárosa. Gáspár Laci úgy gondolta, a fiatal énekes nem tud énekelni, inkább csak a rappelés az ő asztala, így jobb lenne ennél maradnia. 

- Nem kell olyan dolgot csinálni, amiben nem vagy erős, és amihez nincs tehetséged - mondta, ám ByeAlex egyáltalán nem értett vele egyet, így egy nagyobb szóváltásba is keveredett a két mentor. Gáspár Lacitól és Puskás Petitől nem kapott széket, ezért a veszélyzónába került.

Puskás Peti gratulált Mehringer Marci második előadásához, úgy érezte, végre megérkezett ezzel a dallal. Gáspár Laci szerint az énekes ezzel a produkcióval egyenesen katapultált a döntőbe, és Csobot Adéltól is begyűjtött néhány dicséretet, ám ő nemmel szavazott. Marci végül három igennel széket kapott.

A The Harmonies egyáltalán nem nyűgözte le Gáspár Lacit, úgy érezte, ez a dal túl nehéz volt, igazi kapufa volt számukra. Csobot Adél nem osztotta a véleményét, többször közbeszakította mentortársát, és kisebb vita alakult ki köztük. ByeAlex szerint is mellément az előadás, hamisságot is észrevett, és elmondta, szerinte a műsornak ezen pontján ez már nem megengedhető. A lányok végül nem kaptak széket.

ByeAlex szerint Ferenczi Kamilla produkciója nem sikerült jól, sokszor hamis volt. "Ez a dal ízléstelenül volt elénekelve... Nem vállalok ilyen dalt, ha nem tudom elénekelni" - mondta Gáspár Laci annak ellenére, hogy úgy gondolja, a lánynak gyönyörű hangja van. Puskás Peti megvédte mentoráltját, felemelte hangját zsűritársával szemben. A fiatal énekesnő mindezek ellenére kapott széket.

Paulina saját dalával meggyőzte Puskás Petit, Csobot Adél szerint viszont nem volt átütő az előadás. ByeAlex szerint voltak hibái, és kicsit bizonytalan volt, de úgy vélte, a lány nagyon tehetséges, sőt reméli, hogy a jövőben majd együtt is dolgozhatnak. A feltörekvő tehetség kapott egy széket, így biztos továbbjutóvá vált, a nézők pedig 90 másodperc alatt dönthettek arról, hogy kit állítsanak fel: végül Ferenczi Kamilla került a veszélyzónába.

A második körös szavazás lezárulta után kiderült, hogy a The Harmoniesnak kell távoznia az X-Faktorból. A kommentelők egy része azonban egyáltalán nem értett egyet azzal, hogy nekik kellett kiesniük.

„Nem nektek kellett volna, nagyon jók voltatok. Kamillának kellett volna, megölte a gyönyörű számot.”

„Kellő pusztítást végeztek ma is egytől egyig, igazságtalan, hogy csak ők estek ki.”

„Adélnak megköszönhetik, hogy kiestek. Ennyire rossz számokat választani, ehhez már tehetség kell.”

„Alee-nak vagy Marcinak kellett volna végre kiesni onnan!”

De nemcsak a The Harmonies távozása, hanem Mardoll kiesése miatt is sokan zúgolódtak a Facebookon. Azóta, hogy bekerült a tehetségkutatóba, sokan támadták az X-Faktor közösségi oldalán, kiesése után viszont kiderült: legalább annyi rajongóra tett szert, mint ahány kritikusra. 

„Réges-régen ki kellett volna már esnie Mardollnak, sőt Anettnek kellett volna helyette indulnia az élő showba.”

„Na, most elhiszem, hogy rendesen működött mindenkinek a szavazás!”

„Ideje már… Szégyen, hogy eddig is eljutott! Azt hitte Niki Minaj!”

„Az egyetlen üde színfoltja volt a versenynek a sok hamis és érdektelen hang mellett. Ha Ferenczi Kamilla nem lenne benne, nem is nézném tovább.”

„Elég szomorú, ő volt az egyetlen, aki változatlanul igazán magas szintet hozott. Kb. nincs is értelme tovább nézni az idei műsort innentől fogva...”

„A legnagyobb show-t csinálta ez a nő mindkettő élőben! Hajrá, ne add fel!”

Ennyit változtak a magyar tehetségkutatók tinédzser énekesnői

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott Patai Anna a Megasztár óta, és azokat a tehetségkutatós lányokat is láthatod, akik mára felnőtt nők lettek. 

A 2010-as Megasztárba kislányként került be: Patai Anna 22 éves, gyönyörű nő lett

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük