Az X-Faktor élő show-jában négyen kiestek: Csobot Adélt hibáztatja sok néző
Az X-Faktor első élő show-jában nem volt hiány izgalmakból, négy produkciónak már búcsúznia is kellett.

SZG 211117 036
beauty and style
Top olvasott cikkek

Igazán izgalmas szakaszához érkezett a jubileumi X-Faktor: szombaton este már az első élő show-ban szereplő kedvenceikért izgulhattak a nézők a képernyők előtt. Három zenekar és kilenc énekes léphetett a színpadra, hogy produkciójukkal elkápráztassák a zsűritagokat és a közönséget egyaránt. 

Az előző hétvégén eldőlt, hogy kik jutottak tovább a Mentorházból. Csobot Adél, a Zenekarok mentora a The Harmonies, a The Palace és a Beneath My Skin együtteseket vitte tovább, ByeAlex a Fiúk kategóriájának versenyzői közül Mehringer Marcellel, Balázs Alex ALEE-val és Tóth Rolanddal készülhetett a megmérettetésre. Gáspár Laci iránymutatásával a 22 év felettiek csapatából Kocsis Paulina, Balogh Imre, vagyis Imi Plaza és Catherine Dederick Mardoll bizonyíthatott az első élő show-ban, Puskás Peti pedig a Lányokkal, Nagy Regina Martinával, Ferenczi Kamillával és Tabatabai Nejad Flórával szállt ringbe. 

Csak 8 produkció juthat tovább

Az X-Faktor 10. évadának első élő show-jában kapásból négy produkciótól kell búcsúzniuk a nézőknek. A korábbiakhoz hasonlóan a négy szék jelenti a továbbjutó helyeket, az a versenyző ülhet le, akinél legalább három mentor igennel szavaz. Amennyiben nincs már szabad hely, de a mentorok felajánlanának egy továbbit valakinek, a nézők szavazatain múlik, hogy ki adja át a helyét, és kerül ezzel a veszélyzónába.

Az első körös szavazások alatt 90 másodperc áll rendelkezésre, hogy a közönség szavazatokat adjon le a már ülő kedvenceire, a közülük legkevesebbet kapó veszíti el a helyét. Akik az adás végén ülve maradnak, már biztos továbbjutók, a veszélyzónában lévő 8 produkció sorsáról pedig ismét a nézők döntenek. Az első élő show a műsorvezető, Miller Dávid klippremierjével indult. 

Az este Csobot Adél zenekara, a The Harmonies produkciójával kezdődött. A lányok eredetileg külön indultak a műsorban, így nekik az is nagy feladat volt, hogy összecsiszolódjanak, ám saját bevallásuk szerint - ahogyan azt a nevük is sugallja -, megvan közöttük a harmónia. Ezzel a zsűritagok is egyetértettek. ByeAlex az értékelés során egyből ki is jelentette, hogy így kell elkezdeni a műsort.

„Nagyon tetszik, ahogy együtt énekeltek, ezen még többet kell dolgoznotok még a jövőben is… Én ezt még szeretném látni, nagyon tetszett” - mondta lelkendezve a Fiúk mentora. Gáspár Laci egyenesen kijelentette, hogy helyenként már-már azt hitte, felvételről ment a produkció. A The Harmonies négy igennel meg is kapta az első széket. 

Gáspár Laci úgy konferálta fel versenyzőjét, a Survivorból is ismert Catherine Dederick Mardollt, hogy a próbák alatt bebizonyosodott a számára, a lány a színpadra született. Mardoll saját szerzeménnyel állt a zsűri elé, látványos produkciójában a táncnak és a rapnek is jutott szerep. „Bevallom, kellemesen csalódtam benned” - fogalmazta meg Puskás Peti. A zsűri egyhangúlag méltatta a show-t, mindannyian úgy gondolták, hogy Mardoll széket érdemel. 

A kommentelők is megkapták a magukét

A 2021-es X-Faktor legfiatalabb versenyzője, a 14 éves Nagy Regina Martina korábban a kommentekben kapott hideget-meleget. A sarkos, negatív vélemények nagyon meg is viselték, így aztán Puskás Peti az előadása előtt üzent is a kommentelőknek, hogy ne felejtsék el, hogy adott esetben egy gyereknek írnak hozzászólást. 

„Figyelj, kislány, te színpadra születtél” - méltatta az előadást Csobot Adél. „Ha én valamiért szerettem volna idén a Lányok kategóriáját, akkor az Regina” - folytatta a dicséretek sorát ByeAlex. A zsűritagok felkínálták Reginának a 3. széket. 

ByeAlex versenyzője, Tóth Roland nagyon izgult a produkció során a zsűritagok szerint, akik úgy vélték, ez érződött a teljesítményén is. Azt a 19 éves fiú mentora is elismerte, hogy a versenyző kissé félénk és önbizalomhiányos, de a védelmébe vette, mivel ő úgy látja, hogy sokat fejlődött. Roland a veszélyzónába került, csak ByeAlex és némiképp bátorítás gyanánt Gáspár Laci adott volna neki széket. 

Gáspár Laci mentoráltja, Balogh Imre, alias Imi Plaza a ’80-as évekbe repítette a nézőket. Puskás Peti szigorú kritikát fogalmazott meg, „gyengécske, középszerű, megúszós produkciónak” nevezte Imi előadását és a dalválasztást (Modern Talking: You’re My Heart, You’re My Soul) is becsmérelte, de Csobot Adél sem volt elégedett. ByeAlex megjegyezte, hogy ő nem várt semmi különöset, így aztán nem is csalódott, még széket is felajánlott az énekesnek, aki a veszélyzónába került, mert ByeAlexen kívül csak Gáspár Laci szavazott neki bizalmat. 

„Az évad egyik nagy felfedezettje vagy”

Mehringer Marcell első élő produkciójáról pozitívan nyilatkoztak a zsűritagok. „Te az évad egyik nagy felfedezettje vagy” - jelentette ki Puskás Peti. Csobot Adél egyetértett vele, Gáspár Laci is az évad egyik nagy esélyesének nevezte Marcit. Mind a négy mentor széket ajánlott a fiúnak. 

A két éve alakult Beneath My Skint Csobot Adél mentortársai juttatták tovább az élő show-ba. ByeAlex és Gáspár Laci szerint szétesett a produkció, nem érezték jónak a popos dalválasztást. Puskás Peti is progresszívabb előadást, saját dalt várt volna, azt mondta, hogy a fiúké volt eddig a leggyengébb előadás. Ugyanakkor egyetértettek abban, hogy tehetséges csapatról van szó. Csobot Adél elfogadta a kritikát, de győzködte mentortársait, hogy szavazzanak igennel a srácokra. Az együttes veszélyzónába került, Csobot Adél és ByeAlex adott volna nekik széket. 

Kocsis Paulina Ajándék című dalára már mintegy kétmillióan voltak kíváncsiak a legnépszerűbb videómegosztó oldalon. Most is saját dallal készült, de Csobot Adél szerint nem tudta azt kellőképpen átadni. ByeAlex kifejtette, hogy ez a saját dalok csapdája, holott Paulina a műsor egyik legjobb énekese. A mentor szerint maga a dal sem volt jó, Gáspár Laci, a lány mentora ezzel nem értett egyet. Puskás Peti úgy gondolta, az éneklés hagyott némi kívánnivalót maga után, Gáspár Laci is elismerte, hogy akadtak hibák.  

A három férf i mentor megszavazta a széket a lánynak, így elérkezett az este első cseréje, fontos szerephez jutottak a nézők. 90 másodpercük volt, hogy a széken ülő kedvencükre szavazzanak. Ez alapján a The Harmonies került át a veszélyzónába.

A The Palace tagjai hétéves koruk óta legjobb barátok. Produkciójuk után Gáspár Laci kiemelte ByeAlexszel szembehelyezkedve, hogy az énekes, Matyi nagyon sokat fejlődött mostanra. Puskás Peti az este legkellemesebb meglepetésének nevezte a formációt, ő és a csapat mentora, Csobot Adél szavazott meg nekik széket, de ez egyelőre a veszélyzónához volt csak elég

"Ez az X-Faktor!"

Puskás Peti áradozva konferálta fel mentoráltját, Ferenczi Kamillát, aki bebizonyította, hogy a férfinak minden joga megvan a büszkeségre. A mentor a versenyző produkciója után felrohant hozzá a színpadra, hogy megölelgesse a meghatódott énekest, aki bemutatkozó videójában szerelmi csalódásáról is vallott. Mind a négy zsűritag felállva tapsolt Kamillának.

Gáspár Laci bravúréneklésnek nevezte a teljesítményét. „Számomra ez az igazi éneklés, ez az igazi tehetség, ez az X-Faktor” - fogalmazta meg, majd Puskás Petihez intézte a szavait: „Nem vagyok rád irigy, mert még nem nyertél, de most meg kell, hogy nyerd” - mondta. Kamillát természetesen hellyel kínálták a zsűritagok. Ismét a nézők kezében volt a döntés, ők pedig Mardollt küldték a veszélyzónába. 

ByeAlex mentoráltja, a 16 éves Balázs Alex ALEE életében rengeteg dolog megváltozott, mióta a műsor fellépője. A szegény családból származó fiú mostanra népes követőtábort tudhat magáénak, barátságokat is kötött a versenyzők között. Nagy az összhang a mentorával is, aki Kis Alexnek hívja őt. A fiú magához képest poposabbra vette a figurát, énekhangját is megcsillogtatta saját szerzeményében. Csobot Adélt a produkció nem kápráztatta el. „Olyan volt, mintha ez egy próba lett volna” - fogalmazta meg, ugyanakkor nem vitatta, hogy a fiú nagyon tehetséges.

 ByeAlex és Gáspár Laci viszont vehemensen a fiú védelmére kelt, utóbbi még fejet is hajtott előtte, amikor megtudta, hogy a zenét és a szöveget is ALEE írta. ByeAlex elárulta, hogy bár itt nem együtt adták elő, közös dalukként fog megjelenni a szám. „Szerintem ő egy zseni” - mondta a versenyzőről Gáspár Laci. Végül mind a négy mentor széket szavazott a tehetséges szereplőnek. A nézők ezúttal Nagy Reginát küldték a veszélyzónába. 

Biztos továbbjutónak vélt versenyző a veszélyzónában

A fellépők sorát Puskás Peti versenyzője, a Mentorházban talán az egyik legnagyobb vitát kiváltó Tabatabai Nejad Flóra zárta, aki nyolcévesen már második lett egy énekes tehetségkutatóban. Élete lehetőségeként tekint az X-Faktorra. A mentorok nem voltak elégedettek a produkciójával, de a lány tehetségét nem vonták kétségbe, sőt Gáspár Laci szerint ő az egyik legjobb. Puskás Peti is elárulta, hogy hallották már ezt a dalt jobban is - ezt megkönnyezte a versenyző, aki egyébként széket is kapott, cserébe Kamillának kellett a veszélyzónába távoznia, ami drámai pillanatot szült, a zsűritagok is megdöbbentek. 

A jubileumi X-Faktor 1. ÉLŐ Showjának végén búcsúzunk Imi Plazától, a Beneath My Skintől, a The Palacetól és Tóth Rolandtól! 🥺 Köszönjük, hogy velünk voltatok! ❤️#xfaktor #xfaktorhu

Közzétette: X-Faktor – 2021. november 20., szombat

A 2019-es győztes, Ruszó Tibi új dalának előadása után már csak a második körös szavazás volt hátra. A nézők a veszélyzónában lévő nyolc produkcióból négyet juttathattak tovább. A végső állás szerint a következő show-ban láthatjuk Kocsis Paulinát, Balázs Alex ALEE-t, Mehringer Marcellt és Tabatabai Nejad Flórát (ők voltak a biztos továbbjutók), valamint a nézők szavazatainak köszönhetően a The Harmoniest, Nagy Reginát, Catherine Dederick Mardollt és Ferenczi Kamillát.

A műsortól búcsúzott a Beneath My Skin, a The Palace, Imi Plaza és Tóth Roland, így Csobot Adélnak már csak egy zenekara maradt.

A cikk az ajánló után folytatódik

A végeredmény kihirdetése után megindultak a nézők kommentjei. Sokan nehezményezték, hogy túl rövid az élő show-k sorozata, és így már a legelsőben rögtön négy produkciótól búcsúzni kellett: nehéz a versenyzőknek bizonyítaniuk, a nézőknek pedig nincs idejük megismerni őket. Csobot Adélt is sokan hibáztatják, amiért két zenekara máris elköszönt az élő show-tól. 

"Adél. Fogalmad sem volt a dolgodról te fogalmatlan. A Beneath My Skin miattad esett ki, a rossz dalválasztás miatt. Egy Linkin Park dal szétrobbantotta volna a stúdiót, ha elénekelték volna." 

"The Palace... Mind a két zenekar szuper! Hogy eshettek ki??? Sajnálom... innentől azt hiszem, fölösleges lesz néznem..."

"Komolyan… kezdjetek már valamit a zenekarok kategóriával! Tízévadnyi tapasztalatotok van már. Az a mentor, aki ezt kapja, eleve lehetetlen helyzetbe kerül, évről évre elsőként esnek ki a zenekarok. Ráadásul Adél kezdő mentor, rögtön neki adni ezt a kategóriát is milyen ötlet volt?"

x-faktor-1-elo-show
Fotó: Szabó Gábor / Gabriel Szabo

A hozzászólásokban azt is elkezdték a nézők fejtegetni, hogy vajon Mardollnak milyen hátszele van az X-Faktorban, hogy mindig továbbjut, miközben a közönség nagy részének egyáltalán nem tetszik. 

"BMS miatt vérzik a szívem nagyon, és nem tudom elhinni, hogy pl. Mardollnak nagyobb rajongótábora van, mint a fiúknak, csak a kommenteket olvasva is bűzlik a dolog."

"Itt már csak egy kérdés maradt: Mardollt meddig vásárolták be a műsorba?! Mert, hogy a nézők nem juttatták őt tovább az biztos."

„Gyerekek, egy biztos jövő szombaton, amikor a Mardoll fog "énekelni", akkor kell kimenni a konyhába rágcsáért!”

"A 2 csapatért nagyon nagy kár. Ki szavazott a Mardollra? Vagy a nyávogó trió jobb volt, mint a BMS? A Palace is nagyon jó, megosztóak, nálam a nagyon pozitív kategória, de a BMS általánosságban kedvelt, akkor hogy esett ki?"

A 2011-es X-Faktor bájos tinisztárja volt: Kováts Vera 26 évesen gyönyörű nő lett

Az akkor mindössze 16 éves, bájos Kováts Vera szépségével és gyönyörű hangjával már a válogatón levette a lábukról a mentorokat. Végül Nagy Feró mentoráltjaként jutott be az élő show-ba, ahol az ötödik helyen végzett. Az immár 26 esztendős énekesnőt az élet az elmúlt években egy kicsit más útra terelte. Maradt a szórakoztatóiparban, de elkanyarodott a színház világának irányába.

(Cover-fotó: RTL Magyarország)

Ezt is szeretjük