"Hamiskás vernyogás volt" - Az X-Faktor nézői kiejtették az utolsó női énekest is
Dallos Bogi utolsó mentoráltja is kiesett az X-Faktor harmadik élő adásában.

mentorok-cover-2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idei harmadik élő adásával jelentkezett szombat este az X-Faktor, melyben ByeAlex, Gáspár Laci és Dallos Bogi mentoráltjai vetélkedhettek az elődöntőbe jutásért. Puskás Peti versenyző nélkül zsűrizte az adást.

Múlt héten hat énekes maradt versenyben, egy a lányok, kettő a 25 év felettiek, három pedig a fiúk csapatából, akik most ismét összemérhették a tudásukat, a cél pedig a legjobb négy közé jutás volt. A nézők két körben szavazhattak a kedvencükre. Az adás felénél, az első kör végén egy versenyző végleg búcsúzott a versenytől, a második körben így már csak öten léptek színpadra. A második kör végeztével a szokásos székes feladattal döntötték el, hogy az öt versenyzőből ki mehet biztosan tovább, és kinek a sorsáról szavazhatnak a nézők.

Zdroba Patrik

Az adást Zdroba Patrik nyitotta, aki a Survivor Eye of the Tiger című slágerét adta elő. ByeAlex elégedett volt a dalválasztással, szerinte mindig sikerül megtalálni, hogy mi illik Patrikhoz, de most először érezte úgy, hogy kicsit hamis volt az ének. Viszont azt is hozzátette, hogy úgy látja, az elmúlt években most van a legjobb flow-ban Laci mint mentor. Puskás Peti egyetértett vele. Annyi kritikát fogalmazott csak meg, hogy szívesen látná Patrik más oldalát is. Boginak ez az előadás most annyira nem tetszett, ő inkább valami lírait hallgatott volna.

Vanek Andor

Vanek Andor a múlt heti nehézségek után egy Billie Eilish-számmal, az idontwannabeyouanymore-ral készült az élő adás első fordulójára. Gáspár Laci azt mondta, hogy néha hamis volt az előadás, és a dal dinamikája sem tartott sehová. ByaAlex elégedett volt a mentoráltjával. Bogi állva tapsolt a produkció után, szerinte ez volt az első olyan előadása a fiúnak, ami szívből jött. Puskás Peti szerint is ez volt Andor eddigi legjobb éneklése.

Ruszó Tibi

Ruszó Tibi a 2017-es nyár nagy slágerét, a Despacitót énekelte el a közönségnek. Puskás Petinek nem tetszett az előadás. Kijelentette: ő jobban szereti Tibitől a nagyívű balladákat. A többi zsűritag viszont szerette a dalválasztást. Bogi szerint fantasztikusan megoldotta a feladatot, és értékelte, hogy bevállalta ezt a dalt. Szerinte a fiú nagy bulit csinált, és benne volt a csibészség.

Burai Renátó

Burai Renátó énekelte az X-Faktor történetének ezredik dalát. Erre az alkalomra egy Beyoncé-nótával, az I was here-rel készült. Bogi szerint a dal nagyon hamis volt, és neki elmaradt a varázslat. Puskás Peti is kifejezetten szurkolt, hogy meglegyenek a hangok. Egy rossz értelemben vett meglepetésnek érezte a produkciót. ByeAlex remek énekesnek tartja Renátót, de úgy érezte, mindjárt hívnia kell a mentőket, annyira nem voltak a helyén a hangok. Számára csalódást okozott a produkció. Gáspár Laci nem értett egyet a mentortársaival, ő csak egy hamis hangot hallott, többet nem. Szerinte jó volt az előadás.

Bagdi Enikő

Bagdi Enikő az első fordulóban egy magyar dallal, Rúzsa Magdi Egyszer című balladájával állt színpadra. Puskás Peti szerint az egész előadásban egyetlen tiszta hang sem volt, Gáspár Laci szerint nemcsak hamis volt, hanem nem sikerült értelmeznie sem a dallamot. Ez egy hamiskás vernyogás volt - mondta ByeAlex, és az előadást pusztulatnak nevezte. Bogi szerint ugyan voltak benne hibák, de valószínűleg csak az érzelmei vitték el a lányt, és egyáltalán nem gondolja, hogy „pusztulat” lett volna.

Manuel

Manuel ByeAlexszel közösen szerzett saját dallal lépett a nézők elé. Boginak tetszett a nóta, de az éneklést és az egész produkciót gyengének érezte. Gáspár Laci azon gondolkodott az előadás közben, hogy mit hiányol. Neki kellett volna valami, ami megfogja. Puskás Peti is úgy érezte, hogy nem volt jó az éneklés.

„Boginak kellett volna hazamennie”

A Jazz+Az vendégprodukciója után következett az első kieső kihirdetése. A nézők szavazatai alapján Bagdi Enikő nem folytathatta a versenyt.

dallos-bogi
Fotó: Szabo_Gabor / RTL Klub

Ez a döntés az internetezők körében heves vitát váltott ki. Többen Dallos Bogi mentorálását okolták azért, hogy Enikő nem tudta a legjobb formáját hozni az élő adások során:

„Enikőnek olyan egyedi hangszíne van! DE, mióta Bogi mentorálja, ezt kiölte belőle. Pedig imádtam az egyedi hangszínedet Enikő! Csak ne Bogi stílusát kövesd, hanem azt, amivel bekerültél!”

„Boginak kellett volna haza mennie... mert miatta estél ki!”

„Ígéretes tehetség volt, csak hát ha a mentora nem  a hangjához illő számokat választ, akkor kuka. Sovány vigasz, hogy a többi is pocsék volt. Azt hiszem, jövő héttől nyugodt szívvel átkapcsolhatunk más csatornára!” 

„Remélem, Bogi átadja jövőre a mentori széket mert gyengén muzsikált.”

„Bogi ne legyen többé mentor! A lányok között voltak a legjobb hangok, neki sikerült haza vágni mindenkit! Enikőnél látni kellett volna, hiába a jó hangszín, ha alkalmatlan! Blankát “megbüntette” saját gagyi dalával! Remélem Ő is távozik az x faktorból!”

Második kör

A második, székes kört már csak öten kezdték meg, és ezúttal Dallos Bogi is mentorált nélkül maradt.

Burai Renátó egy átdolgozott Gáspár Laci-dallal kezdte, ami ByeAlexre semmilyen hatással sem volt, Puskás Peti szerint egy érett énekesnek ezt nem szabadna megengednie magának. Laci is úgy érezte, hogy egy kicsit össze kéne szednie magát a mentoráltjának. Renátó végül nem kapott széket a mentoroktól.

Vanek Andor ByeAlex gyerekkori kedvenc dalát, az Európát énekelte el a második körben, amit a mentorok álló ovációval jutalmaztak. Gáspár Laci szerint ez egy olyan pillanat volt, amit nem fognak elfelejteni, Bogi győztes produkciónak nevezte az előadást. Puskás Peti elmesélte, Varga Miklós tőle kért jegyet, mert az egész családjának Vanek Andor a kedvenc énekese. Sajnos nem tudtak eljönni az élő adásra, de ByeAlex elárulta, hogy Varga Miklós ott volt a próbán is, és megdicsérte az előadást. A mentorok egyhangú igennel ültették le a fiút.

Ruszó Tibi Mester Tamás Szabadítsd fel! című dalának lírai hangszerelésű változatát adta elő. Dallos Bogi nagyon szerette a produkciót, Puskás Peti a műsor nagy meglepetésének nevezte Tibit, és azt mondta, továbbra is itt a helye. Gáspár Laci ezzel szemben úgy érezte, hogy ez nem volt Ruszó Tibi-s, nem volt benne a szíve. ByeAlexszel ezen össze is vitatkoztak, mert a fiú mentora úgy érezte, hogy igenis neki való volt a szám. Végül a mentorok mégis egyhangúlag ültették le őt.

Zdroba Patrik Justin Bieber What do you mean? című dalának újrahangszerelt változatát választotta második versenydalául. Puskás Peti nagyon élvezte az előadást, Dallos Boginak is tetszett az átdolgozás, ebben ByeAlex is egyetértett, végül a mentorok - még ByeAlex is, akinek két mentoráltja foglalta el a két széket - úgy döntöttek, hogy Patriknak le kell ülnie, így a nézőknek 90 másodpercük volt szavaznia, ki álljon fel a székről, és adja át a helyét. Végül Patrik Andor helyére ült le, aki így a veszélyzónába került.

Utolsóként Manuel állt színpadra Iann Dior számával. Gáspár Laci nem volt elragadtatva az énekléstől, Dallos Bogi szerint viszont kihozta, amit ki lehetett, a dalból, bár valóban voltak hamis hangok. Puskás Peti is örült, hogy új színeket mutatott magából a fiú, azonban azt mondta, hogy nem ez volt a mai este legjobb éneklése. ByeAlex viszont úgy érezte, hogy Manuel végre igazán meg akarta mutatni, hogy mire képes, ő széket adott volna a mentoráltjának. A mentorokat megosztotta a fiú produkciója, végül 2-2 arányban nem kapott széket.

gaspar-laci
Fotó: Szabo_Gabor / RTL Klub

A nézők dönthettek, hogy a veszélyzónában maradó Burai Renátó, Manuel és Vanek Andor közül melyik két versenyző juthat tovább a jövő heti elődöntőbe. A szavazatok alapján Burai Renátó esett ki, így Gáspár Lacinak már csak egy mentoráltja maradt, ByeAlexnek azonban mindhárom énekese továbbjutott a jövő heti adásba.

Dallos Bogi és Puskás Peti egy pár

Nemrég derült ki az idei X-Faktor két mentoráról, hogy nemcsak a képernyőn megy nekik jól a közös munka, de a való életben is megtalálták a közös hangot. A második élő show után érkezett a hír, hogy Dallos Bogi és Puskás Peti egy párt alkotnak. Nézd meg, milyen szerelmes képeket posztoltak az Instagramon.

A borítókép forrása: RTL Klub

Ezt is szeretjük