"Full hamis volt" - Az X-Faktor első adásában négyen is kiestek
Tánccal nyitották meg a mentorok a szombat esti az X-Faktor műsorát, ahol kiderült, a 12 döntős közül kik jutnak tovább a következő élő show-ba.

30390103 2333217 5f1d370cc56d10cae2c47a06bf4251cb wm
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2019-es X-Faktor első élő show-jában Gáspár Laci a 25 éven felüliekkel, azaz Balogh Antallal, vagyis Anti bácsival, Burai Renátóval és Zdroba Patrikkal szállt ringbe. Dallos Bogi a Lányok csapatával, azaz Bagdi Enikővel, Dárdai Blankával és Huszár Alettával, ByeAlex pedig a Fiúkkal szállt a versenybe: Gödöllei Emánuellel, Vanek Andorral és Ruszó Tiborral. Puskás Peti a Zenekarok mentora: a C.O.O.L., a Take 3 és a Speranta formációját készítette fel a műsorra.

Kiss Ramóna ismét csodálatos ruhakölteményben vezette a show-t, miközben a kulisszák mögött pedig Szabó Zsófi izgulta végig az előadásokat - és közben tartotta a lelket a veszélyzónába került énekesekben.

Négyen estek ki az első élő show-ból

Az X-Faktor idén négy kiesővel kezdődött, a rajongók közül sokan nehezteltek is a gyors tempó miatt: "De jó volt még akkor az X Faktor amikor párbajok voltak és minden héten csak egy előadó esett ki.. nekem nagyon hiányzik" - írta az egyik néző. Ugyanis a 12 indulóból mindössze csak nyolcan juthattak tovább. Az elején a zsűri szavazata számít, amivel leültethetik az általuk legjobbnak ítélt előadót a négy szék egyikére. Ha elfogynak a helyek, de az elsöprő performansz megköveteli az énekes továbbjutását, csere következik, mely alatt a nézőknek 90 másodpercük van szavazni arról, ki maradhat ülve. Az előadások után a négy, széken ülő versenyző automatikusan továbbjut a következő élő show-ba, a többieknek a sorsáról pedig a közönség szavazata dönt. 

SZG 9982
Fotó: RTL / Szabo_Gabor

ByeAlex szerint így kell megnyitni a műsort, mint ahogy Zdroba Patrik tette. A fellépő stílszerűen Gáspár Laci által tervezett, '80-as éveket idéző dzsekit viselt. A zsűri minden tagja megszavazta neki a széket, de az előadások végére mégis veszélyzónába került, így a közönség szavazatára volt szüksége, hogy végül továbbjuthasson.

A zsűri összes tagja elégedett volt Huszár Aletta előadásával, sőt Laci kifejezetten azt mondta, hogy ő az egyik kedvence. Végül mégis a veszélyzónába került, és onnan távozott is a műsorból, mivel nem kapott elég szavazatot a közönségtől. Ezen láthatóan mentora, Dallos Bogi is meglepődött, de a nézők közül is sokan elégedetlenek voltak.

Vanek Andor előadásával nem voltak maximálisan elégedettek a zsűritagok, azonban ByeAlex szerint a hamisnak ítélt hangok pusztán a stresszből adódtak, mivel a felkészülés alatt sokáig betegeskedett a 16 éves fiú. Végül nem szavazták meg neki a széket, és rögtön a veszélyzónába került, de a közönség szavazatának hála, továbbjutott a következő élő show-ba.

A Speranta zenekar az X-Faktor miatt alakult, de már családként érzik a csapatot. Sajnos énekesnője, Szandi hangszálproblémája miatt nem tudott részt venni az összes próbán. Végül leülhettek a székre, azonban később veszélyzónába kerültek, és a közönségtől sem kaptak elég szavazatot ahhoz, hogy továbbjussanak. A rajongók többsége ledöbbent az eredménytől, nem számítottak a zenekar kiesésére.

Burai Renátó 17 kilót fogyott a szereplés kedvéért, és Gáspár Laci volt a személyi edzője. Az előadása csak Puskás Petinek nem tetszett, akinek a kritikáját azonban nem engedte végigmondani Gáspár Laci, párhuzamosan beszélt a két zsűritag a fiúhoz. Sőt, külön megtapsoltatta a nézőkkel Peti kijelentését, miszerint, ha valaki jól táncol és énekel a színpadon, az nem jó produkció. Végül mégis ő foglalta el az utolsó üresen maradt széket, ahonnan a műsor végéig fel sem állt. 

A C.O.O.L. zenekar saját számmal érkezett, amit azonban Gáspár Laci szerint nagyon hamisan adtak elő, ByeAlex pedig kifejezetten rossznak érezte az éneket. Így végül a zsűri nem ítélt nekik széket, azonnal a veszélyzónába kerültek. A közönségből sem szavaztak elegen az ifjú duóra, és távoztak a műsorból.

Bagdi Enikő egy Dallos Bogi által írt dalt adott elő, ami azonban nem nyerte el a zsűri tetszését, ByeAlex azt mondta, hogy unatkozott a szám közben. Ugyan veszélyzónába került a fiatal lány, végül a közönség szavazatának a segítségével továbbjutott.

Sokan úgy gondolták, hogy ByeAlex és Ruszó Tibor nem fognak tudni hatékonyan együttműködni, azonban a ByeAlex által írt lírikus dallal vastapsot érdemelt ki a nézőktől. A zsűri összes tagja megszavazta neki a széket, aminek következtében cserére került a sor, végül ő leülhetett, Aletta pedig a veszélyzónába került. Tibor ezek után már csak a műsor végén állt fel a székéről, így őt is lehet majd látni a következő élő show-ban.

"Le a kalappal. Hol voltál eddig?" - kérdezte az éneke után Laci. Népzenés előadása után mindenki állva tapsolt Dárdai Blankának, Puskás Peti szerint ő a legnagyobb sztár a mezőnyben. Mindenki megszavazta neki a széket, a csere folytán a Speranta került a veszélyzónába. A fiatal lány végül a zsűri döntésének jóvoltából továbbjutott a következő megmérettetésre. 

Puskás Peti szerint ugyan problémák merültek fel az énekórák alatt, de végül elégedett volt a Take 3 zenekar produkciójával. Azonban a lányok nem kapták meg a zsűritől a szükséges három szavazatot, így veszélyzónába kerültek. A műsor végére viszont a közönség továbbjuttatta őket, ami eredmény megosztóan hatott a rajongókra. Sokan nem értették, miért ők maradtak benn, ha a Speranta kiesett.

A 19 éves Gödöllei Emánuel első dalával berobbant a köztudatba, már több mint 4 millióan látták a videóját. Saját dallal érkezett az első élő show-ba, azonban a zsűrit megosztotta az előadása, végül mégis széket kapott. Emiatt Zdroba Patrik ugyan veszélyzónába került, azonban Manuelt a zsűri döntése továbbjuttatta.

"Nem tudok énekelni, nem tudok gitározni, de nagyon szeretek" - ezzel a mondattal búcsúzott az X-Faktor műsorától sokak nagy kedvence, Anti bácsi. Ugyan gitáros előadása nem nyerte el a zsűri tetszését, az énekéből készült videoklip felkerült a YouTube-ra, amit pár óra eltelte után már közel 50 ezren megtekintettek. 

Összefoglalva: a zsűri szavazatának köszönhetően Gödöllei Emánuel, Ruszó Tibor, Dárdai Blanka és Burai Renátó jutottak tovább, hozzájuk csatlakoztak a közönség szavazata által Zdroba Patrik, a Take 3 zenekar, Bagdi Enikő és Vanek Andor is. Az X-Faktorból kettő zenekar távozott, a Speranta és a C.O.O.L, rajtuk kívül Anti bácsi és Huszár Aletta búcsúzott még a műsortól.

Muri Enikőre rá sem ismerni - A 2011-es X-Faktor óta rengeteget változott

Mióta befutott énekesnő lett, sokszor változtatta a külsejét, napjainkban a szőkére esküszik. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az X-Faktor énekesnői a tehetségkutató óta.

(Képek forrása: RTL Klub)

Ezt is szeretjük