ByeAlex durván beszólt Dallos Boginak - Az sírva hagyta ott az X-Faktor forgatását
Az X-Faktor mentorházában összeállt a Puskás Peti által mentorált Zenekarok és a ByeAlex által vezetett Fiúk csapata.

mentorház 2019 x-faktor mentorok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vasárnap este az X-Faktor mentorházában kiderült, Puskás Peti a Zenekarok és ByeAlex a Fiúk csapatában melyik három-három énekest viheti magával az élő show-ba. A mentorok közötti vitákban a pattanásig feszült a hangulat.

Puskás Petit és ByeAlexet is többször zavarba hozták a produkciók, többször nehéz helyzetbe kerültek a döntésnél. Hatalmas stíluskülönbségek jelentek meg a színpadon, nem csoda, hogy sok ellentétes vélemény megfogalmazódott a mentorok körében. Vitáik közben pedig nem finomkodtak.

Puskás Peti mentoráltjai

A mentorok elé elsőként a Plan B nevű formáció léphetett, akik azonban enyhén szólva sem nyűgözték le a mentorokat. Dallos Bogi és Puskás Peti egyenesen borzalmasnak és hamisnak nevezte a produkciót, sőt, Gáspár Laci is egyetértett velük, noha a csapatot önmagában kedvelték a versenyben. ByeAlex a mentortársak szigorúsága ellenére elmondta, még mindig lát bennük fantáziát, és szerethető együttesnek tartja őket.

Másodikként a C.O.O.L. együttes produkciója következett, amiről ByeAlex úgy vélte, az eddigi legrosszabb volt, amit csinált a csapat, Dallos Bogival együtt maradinak ítélték meg a stílusukat, ám a korábbi előadásaikról elismeréssel beszéltek. Puskás Peti még mindig úgy értékelte, hogy lát bennük lehetőséget, és maradiság helyett úgy fogalmazott: visszahoznak egy világot a zenébe.

A Speranta zenekar felé nagy elvárásokat támasztott Puskás Peti, aki korábban úgy fogalmazott, velük szerinte meg is tudná nyerni az X-Faktort. Gáspár Laci elmondta, hogy a mentorházas produkciójuk hallatán úgy érezte, felpezsdült a vére. ByeAlex azonban nem volt elragadtatva tőle, sőt, össze is különbözött előbbivel: vendéglátó-zenekarnak nevezte a csapatot, ami egy esküvőn vagy egy étteremben szól csak jól. 

A Kalandor együttessel Puskás Peti nem volt mindig elégedett, korábban volt is már olyan, hogy csak Gáspár Laci állt ki mellettük. A zenekartagok izgultak a bizonyításkényszer miatt, ByeAlexet és Dallos Bogit azonban nem győzte meg a produkciójuk, ahogy Gáspár Laci szerint sem volt meg bennük a kellő szabadság, noha ő maga bízik abban, hogy Puskás Peti meg tudná találni velük a közös hangot.

A Take 3 együttest nagyon várták már a mentorok, ugyanis egyetértettek abban, hogy csajzenekarból Magyarországon nagy hiány van. Előadásukat Gáspár Laci állva tapsolta meg, ByeAlex viszont a dalválasztást bírálta, és hamisnak, összevisszának tartotta az éneklést. A tagok közti interakciót többen hiányolták a bandából.

Utolsóként az Inverz Duo lépett színpadra, zenéjüket viszont nem szerették a mentorok. ByeAlex egyenesen a nap legrosszabbjának és hatásvadásznak nevezte őket, amit legfeljebb egy tábortűz mellett tudna elképzelni, Gáspár Laci még ehhez is gyengének tartotta az egyébként jó formáció előadását.

Puskás Peti csapata

Puskás Peti úgy ítélte meg, egyetlen hibátlan produkció sem hangzott el, és csak egy volt közülük, ami meggyőzte, de biztos kiesőt sem tudna mondani. A végleges csapata kiválasztásakor a Take 3 zenekarnak elmondta, azt érzi, velük tudna varázsolni, sőt, akár meg is nyerni a versenyt, ezért továbbvitte őket az élő show-ba.

A másik választása a C.O.O.L. együttesre esett, akik előadása most ugyan nem nyűgözte le őt, de szeretné, ha egy jó zenekarrá válnának, és mindez az X-Faktorban történne meg.

A mentoroknak további két versenyző között kellett dönteniük: Puskás Peti a Plan B és Speranta közti választást bízta rájuk. A két zenekar nem kapott egyöntetűen jó értékelést a fellépésüket követően a mentoroktól, mégis megpróbálták kitalálni Puskás Peti szándékát a két versenyző szembeállításával. Bár ByeAlex inkább a Plan B mellett érvelt, végül a Speranta mellett döntöttek, aki szerintük Puskás Petihez is közelebb áll.

ByeAlex mentoráltjai

A Fiúk között elsőként Hadas Alfréd állt a mentorok elé, akit már régóta vagánynak éreznek a mentorok a színpadon, Puskás Peti azonban most hiányolta belőle a flow-t. Gáspár Lacinak tetszett a rapper előadása, és ByeAlex is megvédte őt: szerinte bár kezdő, de tehetséges fiúról van szó.

Ruszó Tibor stílusát ByeAlex nem érzi sajátjának, ezt pedig rendre a versenyző és a mentortársak orra alá is dörgöli. A produkciót Gáspár Laci megkönnyezte, és állva tapsolta meg, szerinte a fiúnak a lelkében van a zene, és azt is hozzátette, bánja, hogy nem az ő mentoráltja lett. Dallos Bogi egyenesen az évad legjobb énekesének nevezte, amin viszont ByeAlex felháborodott, és káromkodva vágott vissza: nemcsak azt hangsúlyozta, hogy túlzás, de a teljesen más stílusú zenét hallgató énekesnő szájából sem tartotta hitelesnek a dicséretet. Dallos Boginál a durva szavakra eltörött a mécses, és sírva kirohant a forgatásról. Gáspár Laci kelt csak védelmére, végül ByeAlex is beismerte hibáját, és bocsánatot kért az énekesnőtől.

Markovics Kristóf - Vits egy olyan rapszámmal állt színpadra, amit a mamájáról írt, aki nemrégiben hunyt el. Bár az előadás közben profin kezelte érzéseit, az utolsó szavak után nem bírta tovább, és sírásban tört ki. A produkció a mentorokat is megérintette érzelmileg, Puskás Peti liblingjének nevezte az őszinte, nyíltszívű fiút. ByeAlex kiemelte profizmusát is, amivel az utolsó pillanatig leplezni tudta a benne dúló feszültséget, ennek a profizmusnak szerinte a színpadon van helye.

Miután Bottka Ferenc Dominik tábori produkciója nem úgy sikerült, ahogy a nagykönyvben meg van írva, bizonyítania kellett rátermettségét. Sajnos ez ezúttal sem sikerült, szigorúan értékelték őt a mentorok, Dallos Bogi az eddigi legrosszabb mentorházas zenének érezte.

Gödöllei Emánuelt az évad egyik legjobbjának értékelték, akiben jó nagy adag csibészség, flegmaság van, ez mégis jól áll neki. Bár saját dallal érkezett most, a szöveget elrontotta. Benne valószínűleg láttak valamit a mentorok, mert a hiba ellenére úgy érezték, a fiú jelen tudna lenni a zenei életben, hiszen két lehetséges slágert is hozott már az X-Faktorba.

Vanek Andor lehengerelte az egész mentorcsapatot: imádták a produkciót és az elképesztő hangterjedelmet, amiben minden hang tiszta volt. A fiú zenéjét minden mentor állva tapsolta meg. ByeAlex elmondta, olvasmányélményeiben a kis herceget képzelte olyannak, mint a fiú. Dallos Bogi egészen beleszeretett a hangszínébe, de Gáspár Laci is megmondta az őszinte véleményét: szerinte a fiú a bugyit is le fogja énekelni a lányokról.

ByeAlex csapata

A mentortársak egyöntetűen úgy vélték, ByeAlex került mindegyikük közül a legnehezebb helyzetbe, remek számok és előadók léptek fel előtte. A mentor úgy gondolta, az ideális felállás az lenne, ha egy rappert és két énekest vinne magával, de a Fiúk mezőnye erős, így nem tudja, kit szavazzon ki az X-Faktorból.

ByeAlex Gödöllei Emánuelnek elmondta, mostani hibáját levéve szereti a stílusát és az előadásait, és úgy érzi, hogy együtt meg tudják csinálni a versenyt, így úgy döntött, továbbjutást szavaz a fiúnak.

A másik biztos befutó Vanek Andor lett ByeAlex csapatában, aki szerinte lélekből énekel, és hatalmas hangszínét is alig győzték dicsérni a mentortársak. Kristálytiszta éneke mellett bevallotta, a fiú a tökéletes felett áll kettővel, így egyértelműen őt viszi tovább.

A mentortársakra a Ruszó Tibor és Markovics Kristóf - Vits közti választást bízta, amivel megint nagyon nehéz döntés elé kellett nézniük. Mindkettejükkel elégedettek voltak eddig és most is. Bár a rapprodukciók létjogosultságát is számba vették, Ruszó Tibor mellett döntöttek. Puskás Peti szerint ByeAlexszel izgalmas párost fognak alkotni a jövőben. 

Jövő héten élőben bizonyíthat a négy mentor csapata az X-Faktor élő showjában. Gáspár Laci a 25 éven felüliekkel, azaz Balogh Antallal, vagyis Anti bácsival, Burai Renátóval és Zdroba Patrikkal száll ringbe. Dallos Bogi Lányok csapata, azaz Bagdi Enikő, Dárdai Blanka és Huszár Aletta lett. ByeAlex a Fiúkkal száll tehát versenybe: Gödöllei Emánuellel, Vanek Andorral és Ruszó Tiborral, míg Puskás Peti a Zenekarokkal: a C.O.O.L., a Take 3 és a Speranta formációjával.

A tehetségkutatók sztárjai egykor és most

Emlékszel még Patai Annára vagy Tóth Lüszire? Ma már talán rájuk sem ismernél.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük