Wolf Kati a 2003-as Megasztárba is bejutott volna: ezért lépett vissza az élő show előtt

Wolf Kati elindult a Megasztár első szériájában. Elárulta, miért lépett vissza az élő show előtt.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Wolf Kati szerint minden döntésünknek, a kicsiknek és a nagyoknak is hatása van az éltünkre, ugyanakkor hisz a sorsban is. Liebhaber Juditnak az Erősebb Igen legújabb különkiadásában elárulta, nem az eszével hozza meg a döntéseket, hanem a szívével megy előre, próbálja meghallani, mit súg az ösztöne. 

Amikor így tud dönteni, utólag mindig azt érzi, jól határozott, valamiért így kellett tennie.    

Wolf Kati és a 2003-as Megasztár

Már nagyon kicsi gyerekként eldöntötte, hogy énekesnő vagy színpadi ember, előadóművész szeretne lenni. 1981-ben vált ismertté, amikor elénekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát. 1974. szeptember 24-én zenész családba született, mind a két szülője zenész, édesapja az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző Wolf Péter, aki a Vuk zenéjét is szerezte, ezzel azonban nem élt vissza sohasem. Apa és lánya meg is beszélte, hogy Wolf Kati a karrierjét a saját erejéből akarja felépíteni. Dolgozott az édesapjával, de csak azért, hogy megtanulja a szakma csínját-bínját, nem pedig azért, hogy az ő farvizén evezzen. 

wolf-kati
Fotó: YouTube/Erősebb Igen

- A saját karrieremet egyedül akartam felépíteni. És ugyan sokkal rögösebb és hosszadalmasabb volt, de hatványozottan sokkal inkább magaménak érzem, és nagyon büszke vagyok rá az összes nehézségével együtt.

Nagyon sokáig tartott, mert vagy húsz évig énekeltem úgy színpadon, hogy nem tudta senki, ki vagyok.

- De azt gondolom, ő is sokkal büszkébb rám így, és nekem is sokkal jobb érzés, hogy az én akaratomból, tetteimből lett - persze nagyon sok ember segítségével, és mindig csapatmunka egy ilyen karrier, de nem az apám lánya lettem, hanem saját jogon lettem Wolf Kati - mesélte a 46 éves sztár. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Egy másik nagyon fontos döntése a Megasztár első, 2003-as szériájához kötődik. 29 évesen, amikor már nagyon szeretett volna gyereket, jelentkezett, és bekerült az ötven legjobb énekes közé. 

- Akkor indult az élő show, és egy nagy szerződést alá kellett írni a csatornával. A műsor készítői azt mondták, meg fog változni az életünk: címlapokra kerülünk, mi szerepelünk az újságok hasábjain és a képernyőn, ránk lesz kíváncsi a közönség. Akkor ugorjunk bele, ha akarjuk ezt. 

- Emlékszem, ez a döntés is egy pillanat alatt megvolt, hogy én ezt nem akarom még. Nagyon megijedtem attól, hogy címlapon leszek, másrészt attól, hogy ez el fogja venni a lehetőséget, hogy  most anya legyek. Akkor az fontosabb volt, és visszaléptem.

A hírnévre nem kellett sokáig várnia, a 2010-es X-Faktor versenyzőjeként országosan ismert lett, a hetedik élő show-ban búcsúzott: Geszti Péter miatt döntetlen helyzet alakult ki, a nézők végül az énekesnőt küldték haza, a szöveggyáros pedig megígérte, kárpótlásul ír Wolf Katinak egy dalt. Ígéretét betartotta, a Szerelem, miért múlsz? című dal akkora siker lett, hogy annak magyar-angol verziójával kijutott a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválra.

wolf-kati-x-faktor
Fotó: RTL Klub/X-Faktor

- Ha nem jött volna össze, nem tudom, most mennyire lennék boldog ezzel a döntésemmel, de összejött. Jó volt, hogy akkor fontosabb volt a család, és nagyon fontos volt, hogy gyerekem legyen, aztán teljes felvértezettséggel meg tudtam tenni, hogy a karrierre figyeljek ugyanennyire. Beigazolódott, hogy a megérzésem jó fele vitt. 

A Megasztár első évadának énekesnői

A Megasztár kedveltette meg a magyar nézőkkel a tehetségkutatókat. Galambos Dorina is az egyik legnagyobb favorit volt, sokan imádták az akkor még tinilány, vadóc énekesnőt. Az elmúlt 17 évben rengeteget változott, külsőleg és belsőleg egyaránt. Képes összeállításunkban összegyűjtöttük, hogy mennyit változtak a Megasztár első évadának énekesnői 2003 óta.

Ezt is szeretjük