„A saját gyerekeddel semmi sem olyan, mint amit másnál látsz” - Winkler Nórával Soós Andrea beszélgetett
Winkler Nóra a Femina podcastjában mesélt a hivatásáról és arról is, hogyan változtatta meg az életét a kisfia születése, valamint az anyaság.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Winkler Nóra hosszú éveken át vezetett kulturális tematikájú televíziós műsorokat, emellett élő pódiumbeszélgetések, aukciók levezénylésével, köztük különleges borárverésekkel is foglalkozik. Ő a Femina 2021. október 6-án indult, Egy nő, több történet című videósorozatának háziasszonya. Az első adások vendégei Enyedi Ildikó filmrendező, Kováts Adél színésznő, színházigazgató és Mautner Zsófia gasztroblogger voltak.

Minden eddigi foglalkozását felül-, illetve átírta az, hogy 2020 áprilisában, 47 évesen édesanya lett. Kisfia, Simon szerinte a lehető legjobb időben érkezett – mesélte Soós Andreának a Femina podcastjában, melynek teljes adását itt hallgathatod meg.

Winkler Nóra életét átírta az anyaság

- Azt érzékelem, hogy önmagam vagyok, csak sokkal nagyobb kiterjedésekkel. Hiába kap az ember az élettől kilenc hónapot, arra, hogy felkészüljön rá, lesz egy gyermeke. Egy csomó praktikus dologra talán fel lehet, de, hogy ez érzelmileg mit jelent, arra képtelenség felkészülni. 

winkler-nora2
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

A húgával nagyon szoros a kapcsolata, végignézhette a három gyermeke érkezését, a kiskorukat, így azt gondolta, van valamennyi rálátása az anyaságra, de miután megszületett a saját gyermeke, rá kellett jönnie, hogy ez nincs így. 

A saját gyermekeddel semmi nem olyan, mint amit másoknál látsz!

- Semmi nem fogható ahhoz, amit egy gyerek a mindennapokban jelent – ahhoz a típusú fáradtsághoz sem, amit érzel és, aminek korábban a közelében se voltál. Egyetlen dolog közelíti meg: amikor tévéztem, és mellette nagy árveréseket vezettem, aztán időnként este még elmentem rendezvényeken műsort vezetni vagy beszélgetéseket moderálni, tehát követték egymást a különböző típusú feladataim.

winkler-nora3
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Akkor azt gondoltam, az, hogy ilyen sok mindenre kell készülnöm egyetlen egy napon belül úgy, hogy mindegyikhez másik eszköztár szükséges, majd talán jól jön, amikor lesz gyerekem. Ha végig kell majd gondolni, hogy elindulunk a játszótérre annyi cuccal, mintha disszidálnánk. De azt, mit jelent, hogy lesz egy saját gyermeked, az mekkora öröm, milyen érzelmi állapot, szerintem egyáltalán nem lehet elképzelni, amíg az embernek nincs gyereke! Mindent vivő, euforikus öröm a gyerek - véli a műsorvezető. 

Bár mondták már neki barátnői, akiknek korábban megszületett a gyerekük, hogy az anyaság egy identitáskrízis, ennek a jelentését is csak azt követően értette meg igazán, miután ő is anya lett. Szerinte a gyermek érkezése és az anyává válás felülírja, felforgatja azt, amilyennek korábban ismertük magunkat. Nem negatív értelemben, de olyan nagy amplitúdóval, amihez foghatót Winkler Nóra nem nagyon tud mondani. Az anyáknak újra kell gondolniuk magukat, mert ezt kívánja a helyzet. 

winkler-nora1
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Még ha nem is úgy gondolsz magadra, hogy van egy identitásod, attól azért az van!

Van egy életed, amiben megtapasztalod magad: megérted, hol vannak a határaid, mennyit bírsz, hogyan szereted a dolgokat, mire van szükséged.

- Az, hogy hogyan raktad össze az életed magad körül, az vagy te. Ezt alapjaiban szétcincálja, hogy kikerülsz az első helyről a saját életedben, ami nem abból a szempontból probléma, hogy a hatalmas egódat háttérbe kell szorítanod, hanem hogy megváltozott az, amit természetesnek megszoktál. Ezentúl semmi nem úgy van, mint régen. Talán egyszer újra úgy lesz, de arra kell berendezkedni, hogy most nincs. 

Szerinte a ma már másfél éves kisfia, Simon nagyon jókor érkezett. A világjárvány miatt lelassult a világ, ami szakmailag érdekelte volna, az is bezáródott, az utcára sem volt értelme kimenni, a párjával mindketten otthon tudtak maradni, rengeteg időt tölthettek hármasban.

Iratkozz fel a Femina Spotify csatornájára!

Ha tetszett az interjú, iratkozz fel podcast csatornánkra, és értesülj elsőként a Femina legújabb adásairól. Rendszeresen jövünk még több izgalmas beszélgetéssel, ne maradj le! 

 

 

Promóció

Ezt is szeretjük