Kánya Kata fiatalkori fotója: kiköpött olyan, mint lánya, Wossala Rozina

A Femina podcastjából kiderül többek között, hogy nemcsak Kánya Kata és Wossala Rozina gondolkodásmódja hasonló, de külsőre is nagyon hasonlítanak egymásra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kánya Kata színésznőként kezdte a pályafutását, már főiskolásként, 1975-ben játszott a Vígszínházban, a lediplomázása után a Nemzeti Színházban szerepelt, majd 1991-ig a Thália Színház társulatának volt a tagja. Műsorvezetőként is népszerű lett, Cupido című műsora nagy sikerrel futott a rádióban, társkereső irodája pedig 25 éve nagyon keresett. 

Lányát, Wossala Rozinát a tévénézők a 2014-es A Konyhafőnökben ismerhették meg, amelyben a második helyen végzett, egy évvel később pedig megnyitotta saját éttermét, a Bestiát, ami azóta is üzemel. 2016-ban zsűritagként tért vissza az RTL Klub gasztroreality műsorába, 2018 áprilisában a Reggeli egyik új műsorvezetője lett. Az utóbbitól azért búcsúzott 2019 augusztusában, mert a reggeli műsort nehezen tudta összeegyeztetni az éttermével járó munkákkal.

Kánya Kata és Wossala Rozina nagyon hasonlítanak egymásra

A két híresség között szoros az anya-lánya kötelék, a fontos kérdésekben hasonlóan gondolkodnak, és külsőre is nagyon hasonlítanak egymásra. Wossala Rozina úgy véli, jók a kilátásai, és örül, ha 68 évesen úgy néz majd ki, mint most az édesanyja - mondta Soós Andreának a Femina podcastjában, melynek teljes adását a cikk végén hallgathatod meg.

wossala-rozina
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Volt olyan, hogy az asztalon hevert egy fekete-fehér fénykép, barna, hosszú hajjal. Kérdeztem Rozit, hol csinálták róla, ez milyen paróka. Azt válaszolta: az te vagy, mama! Én is tudom, mennyire hasonlítunk, meg néha ránézek, és esküszöm, látom magam. Szerintem nem nagy baj - véli Kánya Kata. 

Mensáros László és Kánya Kata 1969 júniusában az Egy őrült éjszaka című film egyik jelenetében. A vígjátékot a következő évben mutatták be.
Mensáros László és Kánya Kata 1969 júniusában az Egy őrült éjszaka című film egyik jelenetében. A vígjátékot a következő évben mutatták be.
Fotó: MTI/Friedmann Endre

- Egyáltalán nem! Én legalább látom, hogy jók a kilátások. Mindig megnyugszom. Hozzáteszem, hogy mama azért bizonyos szempontból sokkal egészségesebb életet élt, mint én a vendéglátós életemmel, mert az enyémben sokkal több éjszakázás és vendéglátás került be ez idáig. De ha most átnézek az asztal fölött, ki vagyok egyezve azzal, mi vár rám - árulta el Wossala Rozina. 

Színésznőként Kánya Katának is kijutott az éjszakába nyúló napokból, de lánya szerint édesanyja egészséges éjszakai életet élt, ugyanis nem fogyasztott alkoholt, ez pedig meg is látszik a külsején. Ennek egyszerű oka van: a 68 éves sztár nem bírja az alkoholt. Szerinte, mint az ázsiaiaknál, nincs meg az az enzim a szervezetében, ami lebontja az alkoholt. Wossala Rozina szerint az édesanyja a kontrollvesztést nem bírja - bár az is igaz, hogy fizikailag sem sikerült soha két pohár bornál többet meginnia. 

wossala-rozina-kanya-kata-podcast-foto
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Az is lehet! Nem tudjuk, pedig én többször nekifutottam, kíváncsi voltam az érzésre, hogy milyen lehet alkoholmámorban fetrengeni. Nem sikerült. Elindul a szoba, és annyira rosszul leszek, hogy nincs az a hatolom, hogy igyak. Azért meg nem iszik az ember, hogy rosszul legyen. Biztos van benne valami jó, de nekem ezt nem sikerült felfedeznem. 

- De ez meglátszik: a hidratáltság, a kisimultság - sorolta az alkoholmentes élet előnyeit a 37 éves étterem-tulajdonos. 

Wossala Rozinával és Kánya Katával a szabadságot adva nevelésről, a 21. században egyre nehezebb társkereséséről, a hibázás fontosságáról és a kudarcokból való felállásról is beszélget Soós Andrea a Femina új podcastcsatornáján. Hallgasd meg a teljes adást!

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük