Gina Lollobrigida ki nem állhatta Vitray Tamást: ezért sértődött meg rá
Vitray Tamás egyértelműen érezte az utálatot Gina Lollobrigida felől. Az olasz dívánál nagyon kihúzta a gyufát.

vitray-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2023. január 16-a szomorú nap a filmtörténelemben, ezen a napon hunyt el az olasz filmcsillag és szexszimbólum, Gina Lollobrigida. A díva pályafutása során egyszer Magyarországon is vállalt szereplést, Antal Imre és Vitray Tamás látták vendégül az 1972-es szilveszteri műsorban.

Bár a színésznő nagyon keveseknek adott interjút, a Magyar Televízióban való szereplést azért vállalta, mert szerette volna, ha hazánkban is kiadják a könyvét.

Vitray Tamás és Gina Lollobrigida

A kiadóval úgy egyeztek meg, mindez akkor valósulhat meg, ha igent mond a felkérésre, és személyesen promótálja az Italia Mia című alkotást.

Vitray Tamás, Gina Lollobrigida és Antal Imre az MTV stúdiójában forgatott szilveszteri adás alatt.
Vitray Tamás, Gina Lollobrigida és Antal Imre az MTV stúdiójában forgatott szilveszteri adás alatt.
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

- Ebből az következett, hogy Lollo nem kért kimondhatatlanul nagy gázsit, hanem alighanem teljesen ingyen vagy költségtérítés mentén elfogadható összegért vállalja a szereplést - kezdte a visszaemlékezést Vitray a Borsnak.

Elmesélte, a forgatás előtt Lollobrigida elképesztően ideges volt: nemcsak az volt idegen a számára, hogy egy ilyen jellegű produkcióban lép fel, hanem az is, hogy playbackelnie kellett. 

lollo 2
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

A hotelszobájába kérette az adás forgatókönyvét, de mivel nem volt szokás ilyesmit készíteni egy-egy műsorhoz akkoriban, Antal Imre és Vitray Tamás írásban küldték el, hogyan képzelik el a részvételét.

- Ráadásul, ötletünket éppen az ő fotóalbumából vettük. Miszerint, amikor már megy a műsor, egyszer csak megjelenik egy meglehetősen rút fotóriporter nő, rossz ruhában, elhanyagolt külsővel, mire megállítjuk a műsorszámot, és kérdőre vonjuk, mondván, hogy itt nincs keresnivalója, azonnal távozzon. Mire a csúfság vonakodva bár, de elvonul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az elképzelésük szerint ekkor a takarásban Gina Lollobrigida ledobta volna a jelmezét, hogy gyönyörű dívaként térjen vissza a stúdióba. A színésznő gyűlölte az ötletet, megparancsolta a műsorvezető párosnak, hogy találjanak ki valami mást.

- Még megpróbáltam erősködni, hogy a könyvében is benne van ez a jelmezes képe, milyen jó kis promóciós bevezető lenne. „Az orvos ezt írta fel magának, hogy annyira ragaszkodik ehhez a béna ötlethez?!”

Világos volt: a nő utál engem. Az ügyet ugyanis én képviseltem.

Mindezek ellenére a történet boldog véget ért. A forgatással 20 percig kénytelenek voltak leállni a készítők egy váratlan technikai malőr miatt. A kamerákon kívül a két házigazda, hogy elüssék az időt, elkezdett vicceket mesélni Lollobrigidának, aki teljesen feloldódott ettől.

- Szinte sajnáltuk, hogy végül visszajött a fény. Addigra Lollo már velem is megbékélt. Aminek fényes bizonyítékát a táncával adta. Az ugyanis sem leírva, sem próbálva nem volt, hogy Ő, egyszer csak két karját kinyújtja jobbra-balra felénk, „beparancsol” minket is a táncba! A „lapot” nem lehetett nem venni. Be kellett táncolni! Esetlenecskék voltunk, de azt hiszem, helyesek. A számot követő viharos nézői taps alatt mindkettőnkre kacsintott egyet, és félhangosan annyit mondott. „Grazie!”.

Vitray Tamás unokái

Történelmi pillanat, hogy Vitray Tamást fiával és unokáival láthatjuk a címlapon. A legendás tévés eddig semmilyen formában nem szerepelt együtt elsőszülött gyermekével, annak fiával és lányával.

Cover-fotó: Getty Images Hungary, MTI/Czimbal Gyula

Ezt is szeretjük