Venczel Vera nevelt lánya, Betti elárulta: ezért nem helyezték örök nyugalomra a színésznőt
Venczel Vera 2021. október 22-én hunyt el. Nevelt lánya elárulta, miért várnak a temetéssel.

venczel-vera-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2021. október 23-án az egész ország megrendült, amikor a Vígszínház közleményben tudatta, egy nappal korábban, hosszú betegség után elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas színésznő. 

A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 75 évesen hunyta le örökre a szemeit, halálhíre nem csak a rajongókat, a kollégáit is megrázta, hiszen az Egri csillagok egykori Vicuskájának betegségéről egyedül férje, Czapp György tudott.

Venczel Vera nevelt lánya

Az elismert grafikussal 49 éven át voltak hű társai egymásnak, 2022-ben ünnepelték volna az aranylakodalmukat. A színésznővel közösen nevelték fel a férfi előző kapcsolatából született lányát, aki először szólalt meg Venczel Vera halála óta. Betti elárulta, miért nem helyezték eddig örök nyugalomra a művésznőt.

Venczel Vera Cecey Éva szerepében az Egri csillagok forgatásán 1968-ban.
Venczel Vera Cecey Éva szerepében az Egri csillagok forgatásán 1968-ban.
Fotó: Fortepan/Főfotó

A taxisként dolgozó nő a Borsnak azt nyilatkozta, édesapja és a színésznő mindent megbeszéltek a temetéssel kapcsolatban, ami biztosan nem lesz nyilvános. Azok, akik szerettek volna elbúcsúzni tőle, a Vígszínház előtt kitett fotó előtt róhatták le tiszteletüket.

- Apám és Vera megvettek két egymás mellett álló urnasírhelyet. Apukám azt mondta, esetleg tavasszal, szűk családi körben elbúcsúzunk majd Verától, de van egy olyan érzésem, hogy meg akarja várni, hogy ő is elmenjen. Hogy egyszerre kerüljenek a végső nyughelyükre. Így szerették egymást. Még a halál sem választhatja el őket egymástól - mondta el a lapnak.

venczel 2
Fotó: MTI/Komka Péter

A 78 esztendős Czapp György még októberben beszélt imádott felesége elvesztéséről. Különleges kapcsolat volt az övék, a férfi az utolsó pillanatig a színésznő mellett volt.

- Az orvosok szerint legionárius betegség támadta meg a tüdejét, és mivel olyan kis törékeny testalkata volt, a szervezete nem tudott megbirkózni a baktériumokkal. Pedig az orvosok mindent megtettek érte. Kórházba került, ott kezelték, aztán hazavittük… Apám ott ült az ágya mellett, és fogta a kezét. Vigyázta a szerelmét az utolsó leheletig. Szegény azóta sem önmaga.

Kovács István és az Egri csillagok

A Gárdonyi Géza azonos című regényéből készült Egri csillagokat 1968 decemberében mutatták be a hazai mozikban. Amikor Várkonyi Zoltán rendező a film fiatal szerelmespárjának, Bornemissza Gergőnek és Cecey Évának a szerepére kikérte a Magyar Ifjúság című lapban a nézők véleményét, a válaszadók 98 százaléka Kovács Istvánra és Venczel Verára szavazott. 

Cover-fotó: MTI/Komka Péter

Ezt is szeretjük