Gálvölgyi János és ritkán látott lányai: Eszter és Dorka bájosak, mint az édesanyjuk

Gálvölgyi János büszkén mosolyog élete hölgyeivel a családi fotón: feleségével és két felnőtt lányával nem sokszor látjuk így együtt.

Gálvölgyi János és lányai
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Gálvölgyi János ugyan kitanulta a fényképészetet, az 1968-as Ki mit tud?-on már parodistaként lépett fel. Öt évvel később végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, évtizedek óta a szakma kiemelkedő alakja.

A 73 éves színművész nevéhez számos ikonikus alakítás fűződik: sokan a kabarékban, a Heti Hetesben, a Gálvölgyi Showban vagy a Csinibabában zárták a szívükbe, a fiatalabb generáció pedig a Keresztanyu Sótonyi Frigyeseként szerette meg.

Gálvölgyi János feleségével és lányaival

Pályafutásán kívül magánéletének alakulása is mesébe illő: öt évtizede boldog felesége, a híres bűvész, Rodolfo lánya, Judit oldalán. Világéletében két lánygyermekről álmodott, és ez meg is adatott neki: Eszter 1973-ban, Dorka 1975-ben született.

A ritka családi fotójuk alapján a lányok örökölték édesanyjuk bájos vonásait, ám van, amiben inkább az apjukra ütöttek. A szőke hajú Gálvölgyi Dorka korábban elárulta, hozzáállása és természete sok mindenben hasonlít az apukájáéra: amit a fejébe vesz, azt meg is valósítja. 

Már mindketten édesanyák, szüleiket három fiúunokával ajándékozták meg: Eszter Simonnal, Dorka pedig Ádámmal és Dániellel. 

Gálvölgyi János szakmájából adódóan korábban sokszor dolgozott az ünnepnapokon és hétvégéken. Sokáig december 31-ét sem töltötte családi körben. Bár a szilveszter nem a kedvenc ünnepe, ma már lányaival és feleségével együtt búcsúztatja az óévet.

- Éveken át dolgoztam szilveszterkor, 10-14 fellépésem volt egy nap, amikor hazaértem, ettem egy virslit, és ittam egy fél pohár sört. Most már, ha tehetem, otthon vagyok, de nem szeretem az olyan napokat, amikor előre megmondják: most ünnepelni kell. December 31. is csak egy nap a sok közül. Próbálkoztunk szilveszterezéssel, de úgy vagyok vele, ha hozzánk jönnek, nem akarnak elmenni, ha mi megyünk valahová, én már fél kilenckor szeretnék hazajönni - árulta el a Best magazinban.

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter lánya

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter három gyermeket neveltek fel: a színésznő első házasságából 1987-ben született Flórát, akinek édesapja Quintus Konrád színész, és maga is színészi pályára lépett, az 1991-ben világra jött Olivért, akit filmrendező szakra vettek fel a színművészetire, és Szonját, aki 1994-ben látta meg a napvilágot. 

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter 27 éves lánya: a gyönyörű Szonja is színésznő

Rudolf Szonja eleinte titkolta híres szülei előtt, hogy jelentkezett a színművészetire.

Elolvasom

Cover-fotó: RTL Klub/Keresztanyu

Ezt is szeretjük