Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter 27 éves lánya: a gyönyörű Szonja is színésznő
Rudolf Szonja eleinte titkolta híres szülei előtt, hogy jelentkezett a színművészetire.

nagy-kalozy-eszter-rudolf-peter-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter három gyermeket neveltek fel: a színésznő első házasságából, 1987-ben született Flórát, akinek édesapja Quintus Konrád színész és maga is színészi pályára lépett, az 1991-ben világra jött Olivért, akit filmrendező szakra vettek fel a színművészetire, és Szonját, aki 1994-ben látta meg a napvilágot. 

Rudolf Szonja nyolc évig versenyszerűen vívott, amikor abbahagyta, a ranglista ötödik helyén ált. Angelus Iván tánciskolájában tanult kortástáncot, az érettségi után a Budapesti Kortárs Főiskolára járt, a színművészetire harmadik nekifutásra, 2015-ben nyert felvételt.

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter lánya

Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában diplomázott. Gyakorlati éveit a Vígszínházban töltötte, ahova hat másik osztálytársával Eszenyi Enikő hívta. 2020-ban lett a társulat tagja. Egy éve játszott ott, amikor Eszenyit 2020. július elsejével Rudolf Péter váltotta igazgatóként. A 2021/2022-es évadtól Rudolf Szonja a Miskolci Nemzeti Színház tagja. 

Balázsovits Edit Sárkányné és Rudolf Szonja Lenke szerepében Molnár Ferenc A doktor úr című vígjátékában, amelyet 2020. február 29-én mutattak be a Vígszínházban.
Balázsovits Edit Sárkányné és Rudolf Szonja Lenke szerepében Molnár Ferenc A doktor úr című vígjátékában, amelyet 2020. február 29-én mutattak be a Vígszínházban.
Fotó: MTI/Mónus Márton

A Vígben ő Túna A dzsungel könyvében, Anna A diktátorban, Lenke A doktor úrban és Juliska a Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadásban, de a nézők találkozhattak már vele a Mágnás Miskában, a Mikvében, A nagy Gatsbyben és Az apában is.

A Nők Lapjának 2021 februárjában azt mesélte, egyetlen közösségben sem érte bántás a szülei miatt, aminek valószínűleg az is az oka, hogy az emberek általában kedvelik őket. Ő sem élt vissza azzal, hogy híres az édesanyja és az édesapja. 

- Meglepte őket, hogy a színművészetire jelentkeztem, mert sokáig nem akartam a példájukat követni, de akkoriban rájöttem, hogy azt a sok mindent, amit magamba szívtam, a színpadon tudom leginkább hasznosítani. Fegyelmezetten vették tudomásul a szokásos zárkózottságomat, elfogadták, hogy sokáig nem mutatom meg, mit viszek a felvételire, hagyták, hogy a magam útját járjam. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Rudolf Szonja az édesanyja, Nagy-Kálózy Eszter alkatát és az arcát nézve az édesanyjára hasonlít, a haj- és szemszínét, az orrát viszont az édesapjától örökölte. Akik látták már a színpadon, azt mondják, mozdulataiban is az édesanyjára emlékeztet. 

- Régóta tudom, hogy apa szemével figyelem a világot, de anyura hasonlít a testalkatom, a befelé forduló, introvertált személyiségem… Feltehetően azért választottuk mindketten a színészetet, mert a magánéletben biztonságos környezetre van szükségünk ahhoz, hogy elengedjük magunkat, a színpadon viszont jóval többet merünk megmutatni önmagunkból. 

- A színházban és a szinkronban is hallottam többektől, hogy elképednek a gesztusaink azonosságától. (…) Tudod, mikor gond, hogy hasonlítunk? Konfliktushelyzetekben. Azonosan reagálunk, ugyanúgy sértődünk meg… - árulta el a hetilapnak. 

Eszenyi Enikő fogadott lánya, Veronika

Eszenyi Enikő és Kaszás Attila diákként szeretett egymásba a Színház- és Filmművészeti Egyetem falai között. 1980-tól 1998-ig voltak házasok, ám kapcsolatukból nem született közös gyermekük. Veronikát ötesztendős korában vették a szárnyaik alá, ugyan hivatalosan nem lettek a gyámjai, aktív résztevőivé váltak az életének.

Ezt is szeretjük