Gergely Róbert édesanyja a Magyar Televízió sztárja volt: Vajek Jutka 84 évesen a Balatonnál él
Vajek Jutkáért rengetegen rajongtak a ’70-es években. A Magya Televízió gyönyörű riportere így él napjainkban.

gergely-róbert-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vajek Jutka három évtizeden át dolgozott a Magyar Televíziónál. A ’70-es években igazi sztárnak számított, ő mégsem tartotta magát soha annak. Szerette a munkáját, és nagyon hálás a tévének, hiszen általa ismerte meg a nagy szerelmét. 

Első házassága válással végződött. Ebből a frigyből született két gyermeke, Andrea és Gergely Róbert. Második férjével kollégák voltak a híradóban, míg ő maga riporterként, Burza Árpád operatőrként dolgozott.

Vajek Jutka a Balatonnál

A férfi 93 évesen 2020-ban hunyt el. Vajek Jutka a Best magazinnak mesélt az elvesztéséről, az utolsó percekig Árpád mellett maradt. Elárulta, nagyon hiányzik neki néhai hitvese, akivel 45 évig voltak házasok.

- Gyakran mondogatta, hogy szerinte hamar vége lesz. A halála után tudtam meg, a barátainktól az utolsó este el is köszönt. A legendás Gizi-féle túrós csuszát olyan kivételes jó étvággyal habzsolta be, mint még soha.

A cikk az ajánló után folytatódik

Vajek Jutka arról is beszélt, hogyan telnek a napjai manapság. A fővárostól távol, a Balatonnál él.

- Vannak barátaim, Gizussal és a férjével, Gáborral egy házban lakunk itt, Siófokon. Egyke voltam, mindig szerettem volna testvért, időskoromra ők lettek az én testvéreim.

Bár úgy érzi, még lenne ereje a munkához, azt vallja, nem kell egy életen át dolgozni. A hétköznapjai így sem unalmasak, kutyája gondoskodik a mindennapos aktivitásról.

- Jól vagyok, sokat olvasok, szeretek főzni, van egy aranyos társam, Opo kutyám. Őt kilenc éve hoztuk el a menhelyről, azóta naponta két-három kilométert sétálunk a jó levegőn. Ő az én gyógyszerem.

Benkő Péter és 31 évvel fiatalabb felesége vidéki élete

Benkő Péter 13 éve él egy tanyán. Annak idején a pilisi Annavölgyben lelt rá mesebeli otthonára, a házat erdő öleli körül. A birtok igazi béke szigete, ami távol van a világ zajától. Imádja a lassú, csendes hétköznapokat, amelyeken boldogan osztozik feleségével, Klaudiával.

Cover-fotó: TV2/Mokka

Ezt is szeretjük