A TV2 híradósa nem mindennapi dolgot vállalt be - Ilyet még sosem csinált
Váczi Gergely csaknem 24 óra alatt 100 kilométert gyalogolt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Váczi Gergely, a TV2 sztárja három évvel ezelőtt egy disznóvágáson határozta el barátaival, hogy teljesítik a Kinizsi 100 teljesítménytúrát, melyet minden év májusában megrendeznek. A túra lényege, hogy a résztvevőknek 24 óra alatt 100 kilométert kell gyalogolniuk. A júniusban 42. születésnapját ünneplő híradós a múlt hétvégén megrendezett túrán vett részt, élménybeszámolót pedig a FEM3 Café című műsorában tett.

Váczi Gergő korábban nem nagyon túrázott, így számára is hatalmas kihívást jelentett a 100 kilométeres túra.

- Két túrám volt előtte, március környékén csináltam egy 30 kilométerest, egy hónappal később pedig egy 50 kilométeres túrát. Folyamatosan sportolok, valamennyire a kondi, az megvolt hozzá, de beszélgettem direkt azzal az edzősráccal, akihez szoktam járni, hogyan készüljek erre speciálisan. Kérdezte tőlem: "ez egy teljesítménytúra? Akkor túrával készülj" - mesélte.

Elmondta, a talpa nagyon komoly erőhatásnak volt kitéve. Be is lilultak a lábujjai, emellett hatalmas vízhólyagok keletkeztek rajta. Azért, hogy bírja az iramot, 50 kilométer táv után kiszúrta tűvel a vízhólyagjait, bekente a sérült területet popsikrémmel, majd leragasztotta ragtapasszal. Pár perc után elmúlt a fájdalom, és tovább tudott menetelni.

- Olyan mélypont nem volt azért, hogy feladjam, de, amikor emelkedők érkeztek, akkor elfáradtam nagyon. A 85. kilométer után, ami az utolsó check pont volt, akkor még azért két négy kilométeres emelkedőt megmászattak velünk. Meg 70 kilométernél volt egyszer, hogy konkrétan bealudtam a sétába. Mögöttem érdeklődött a srác, hogy jól vagyok-e, mert cikk-cakkban mentem. Ő tanácsolta erre a jógalégzést, azaz, hogy orron be, majd szájon kifújjam a levegőt, ötször megcsináltam, és jól lettem - emlékezett vissza a kritikusabb pontokra.

Éjfélig, vagyis 24 óráig kell teljesíteni a túrát, ha annál tovább gyalogol az ember, akkor nem sikerül neki a kihívás. Ráadásul több check ponton kell pecséteket gyűjteni, ezeket sem szabad kihagyni. Emiatt van némi nyomás az emberen. Váczi Gergely végül 23 óra alatt teljesítette a túrát.

Gönczi Gábor lefogyott

Gönczi Gábor, a TV2 híradósa két hónap alatt tíz kilótól szabadult meg. Cikkünkből megtudhatod, hogy sikerült újra formába lendülnie.

Ezt is szeretjük