A mi kis falunkban ő Zömbikné: Tóth Enikő a premieren igazi díva volt
Ha kell, Tóth Enikő kotnyeles öregasszony, ha kell, vérbeli díva.

toth-eniko-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tóth Enikő 1981-ben végzett a Színművészetin, de szépségére és tehetségére már főiskolás korában felfigyeltek a filmesek, 1978 óta számtalan tévéfilmben szerepelt.

Filmes karrierjének az elmúlt években az RTL Klub 2017 februárjában indult, A mi kis falunk című sorozata adott új lendületet. A sorozat ötödik évadának záró epizódját 2021. június 12-én láthatták a nézők.

Tóth Enikő, A mi kis falunk Zömbiknéje

A mi kis falunkban egy özvegyasszonyt alakít: Zömbikné minden pletykát ismer, és azokat szívesen tovább is adja a faluban, ideje nagy részét pedig Piroskával (Zsurzs Kati) vitatja meg, akivel csipkelődő, egymásnak odamondogató barátnők.

toth-eniko-fb

Tóth Enikő a színházba járók is imádják. Miután kézhez kapta a diplomáját, le is szerződtette a Madách Színház. Több mint 300-szor volt szexi cica a Macskákban. Egyik legnagyobb sikere a Páratlan páros, amit több mint 25 éve játszik a színpadon: az 1985-ben bemutatott alapdarabban és a 2002-ben debütált második részben is ő alakítja Barbara Smitht.

A szeptemberben 62. születésnapját ünneplő színésznő az életben igazi díva. Nyolc hónap után a budapesti Játékszín Szente Vajk első krimijével nyitott 2021. június 4-én, a premieren pedig az RTL Klub sorozatának sztárja is megjelent elegáns ruhában, pirosra rúzsozott szájjal.

Ragyogó mosolyát elnézve nem csoda, hogy azért ő lett a Micsoda nő!-ben Julia Roberts magyar hangja, mert a szinkronrendező szerint nevetésük és temperamentumuk hasonló. Végül ő lett az Oscar-díjas amerikai színésznő állandó magyar hangja, de Catherine Zeta-Jonest is ő szinkronizálja, valamint ő szólaltatja meg a Váratlan utazásban magyarul Oliviát, a Quinn doktornőben a címszereplőt, a Megperzselt szívekben Hélènét, a Guldenburgok örökségében Carinát is.

A mi kis falunk szereplői a valóságban

Bánki Gergely alakítja Berkics Lacit, a polgármester unokaöccsét, a volt tanárnő, Kati egyetlen gyermekét. Álmodozó, kissé teszetosza, aki sok helyzetet tűpontosan lát, mégsem veszik komolyan. Az biztos, hogy a való életben sokkal sármosabb, mint A mi kis falunkban - ez több másik szereplőről is elmondható. Képes összeállításunkban őket is láthatod. 

Cover-fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük