Emlékszel a Kisváros bombázójára? Ma 52 éves Tóth Auguszta, a sorozat Marija
Tóth Auguszta szerette a Kisvárost, ma is szívesen visszatérne a televíziózáshoz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tóth Auguszta nevét a ’90-es években a Kisváros című sorozat egyik fiatal főszereplőjeként ismerhette meg az ország. Azóta számtalan színházban játszott, több elismerést és díjat kapott, a filmes munkák mégis elkerülték, ami előtt értetlenül áll. 

Tóth Auguszta 1989-ben a Nemzeti Színházban lépett először színpadra, 1991-ben diplomázott, ezt követően a veszprémi, zalaegerszegi és a szolnoki teátrum mellett számos fővárosi színházban dolgozott. 2002-ben került vissza a Nemzeti Színházhoz, és ugyan 2010-ben a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja lett, a 2013-as őszi szezontól ismét a Nemzeti társulatának tagja.

toth-auguszta
Fotó: Nemzeti Színház/Rózsa Erika

2012-ben elnyerte a POSZT-on a Legjobb női alakítás díját ugyanebben az évben Jászai Mari-díjjal is kitüntették. 2019-ben a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehette át. 

toth-auguszta 2019
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Énekesi tehetségét is időről időre megcsillogtatja, 2016-os Érzések című lemeze mellett nemsokára napvilágot lát második zenei albuma is. Hangját több külföldi filmben is hallhattuk, hisz ő szinkronizálta Catherine Bellt (Maj./Lt. Col. Sarah 'Mac' MacKenzie) a JAG - Becsületbeli ügyek című sorozatban vagy Carrie Fishert (Leia hercegnő) a Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér című filmben, de adta a magyar hangját Amanda Peet, Anne Heche, Franka Potente, Teri Hatcher, Rita Wilson és Jennifer Lopez színésznőknek is. 

Tóth Auguszta közel nyolc évig alakította a Kisváros bombázóját. Szívesen visszatérne a televíziózáshoz, hiszen az 1993-tól 2001-ig vetített sorozatban való szereplést is élvezte. 

- Nagyon sokat tanultam a Kisvárosból. Jó volt a forgatókönyve, míves munkák voltak benne, minden kolléga, aki lehetőséget kapott, minőségi jelenlétet nyújtott. Mindannyian nagyon élveztük a forgatását, rengeteget tanultam Molnár Piroskától, Piros Ildikótól, Kozák Andrástól. Hiányzik - emlékezett vissza október közepén a 95.8 Sláger FM-en a színésznő, aki nem tudja mire vélni, hogy elkerülik a filmes megkeresések. 

- Talán egy kicsit belterjes lett ez a szakma, de nem szeretnék senki felett pálcát törni. Nem tudom, miért alakult így. Szerepelhettem az angol Fallen című sorozatban, ahogy a Válótársakban is, amit szintén nagyon élveztem. A külföldi produkciókban mindig megkérdezik tőlem, hogy miért jöttem statiszta-szerepre, én pedig sose akarok visszavágni, hogy azért kerestek meg, mert minőségi munkát várnak tőlünk, de csak kicsi szerepekre. Gondoltam arra is, hogy nyitok a külföldi ügynökségek felé. Nincs bennem felháborodás, valamiért ez így alakult, de nem tudom az okát, hogy miért. Csak találgatni szoktam - mondta a Sláger Témában az 52 éves Tóth Auguszta.

Xantus Barbara egykor és ma

Amikor 1991 októberében elindult a Família Kft., sokan pillanatok alatt a szívükbe zárták a Szép Krisztát alakító fiatal színésznőt, Xantus Barbarát, aki csupán 24 esztendős volt. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyire megváltozott az évtizedek során. 

Ezt is szeretjük