Ő volt Alma a Szomszédokban - A 61 éves Fehér Annán nem fog az idő

Fehér Anna a Macskafogó című musicalben nyűgözi le a közönséget.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fehér Anna nevét akkor ismerte meg az ország, amikor 1987 májusában elindult a Szomszédok című sorozat, amelyben ő alakította Almát, Takácsék unokáját. Az 1999. december 30-án véget ért teleregényben szívesen szerepelt, azt sem bánta, ha az emberek a szerepével azonosították, és a sorozatbeli nevén szólították, hiszen sok ember csak a tévéből ismerte. Az életében ugyanakkor a Szomszédok egy szelet volt, a színház sokkal meghatározóbb szerepet játszik. 

A 61 éves sztár 1981-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, egy évadot a szolnoki Szigligeti Színházba szerződött, 1982 óta pedig a fővárosi József Attila Színház hű tagja. Az évtizedek alatt a színésznőn mintha semmit nem fogott volna az idő.   

feher-anna-jozsef-attila-szinhaz
Fotó: József Attila Színház

A teátrum 2019. szeptember 28-án mutatta be a Macskafogó című musicalt, amelyben Fehér Anna egy egérhősnőt alakít: Bob Poliakof bőrébe bújik, aki eredetileg egy férfi szereplő, de a musical kedvéért nőként jelenítik meg. 

- Ő a legelszántabb, ő segít Grabowskinak sikerre vinni a többi egeret. Így menekül meg a jövő. Ma egyre több női vezető van, és a nők az emocionális érzékenységük miatt legalább olyan jó vezetők, mint a férfiak - mesélte a Hot! magazinnak

Fehér Anna Bob Poliakoff és Quintus Konrád (jobb oldalon) Edlington szerepében a Macskafogó című musicalben.
Fehér Anna Bob Poliakoff és Quintus Konrád (jobb oldalon) Edlington szerepében a Macskafogó című musicalben.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Azt is elárulta, hogy a Macskafogó az egyik legkedvesebb animációs filmje, legalább ötvenszer látta, és azért is különleges, hogy most a musicalváltozatban játszhat, mert a kisfia ebben láthatja először. A 2011 júniusában született Barnabást eddig a színházba sem vitte be.

- Úgy éreztem, ezt az előadást megmutathatom neki. Ez egy nagyon kedves darab, ami nem túl hosszú, és nagyon élvezhető - mondta. 

A nyolcéves fiát tudatosan távolt tartotta a színháztól, hogy azt csak nézőként élvezze. Nem akarta, hogy "színházi gyerek" legyen, Barnabás számára a színház mindössze annyit jelent, hogy az édesanyja ott dolgozik. A próbákra is azért nem szokta magával vinni, mert ez egy munkahely, ahova egy gyerek nem való. A kisfiú egyelőre nem is érdeklődik a színház iránt, de ha színész szeretne lenni, Fehér Anna támogatni fogja mindenben. 

- Nem szeretném presszionálni sem az én szakmámra, sem semmi másra. Mint minden édesanya, én is csak azt szeretném, hogy azt csinálja, amiben örömét leli, és megtalálja benne a harmóniát - nyilatkozta a hetilapnak. 

A Szomszédok szereplői egykor és most

Képes összeállításunkban most a Szomszédok színésznőit gyűjtöttük össze, megmutatjuk, mennyit változtak, és mit csinálnak jelenleg, de ha végignézted a képeket, továbbléphetsz a férfi főszereplők galériájához is. 

Ezt is szeretjük