Ő volt a Szomszédok Jutkája - Ma 59 éves Ivancsics Ilona
Ivancsics Ilona az ezredforduló után saját színházat alapított, amellyel Szentendrén és országszerte fellép.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ivancsics Ilona nevét 1987-ben ismerte meg az ország, amikor elindult a Magyar Televízió máig legsikeresebb sorozata, a 12 és fél éven át futó és számos ismétlést megélt sorozata, a Szomszédok, amelyben ő alakította Vágási Jutka tanárnőt. 

1983-ban diplomázott a Színművészetin Marton László és Valló Péter osztályában, és nagyon örült a lehetőségnek, hogy szerepelhetett a teleregényben, mellette pedig továbbra is játszhatott a színházban.   

Az 1960. október 3-án, Kaposváron született színésznő nem sértődött meg soha, ha az utcán Jutkának szólították, mert ez azt bizonyította, hogy népszerű, és sokan szeretik a sorozatbeli karakterét. Arra pedig a mai napig emlékszik, mi volt a legelső jelenete: férjével, Vágási Ferivel még Janka nénivel laktak, aztán elmentek a Lantos utcába, a lakótelepre megnézni az új otthonukat, ami az első emelet 4. lakása volt. 

- A vége felé kerültem be a stábba, akkorra a főszereplők nagy része megvolt. Ezt onnan gondolom, hogy Annával (Fehér Anna, a Szomszédok Almája - a szerk.) mi együtt játszottunk a József Attila Színházban, és újságolta nekem: indul egy sorozat, nem tudja, elvállalja-e, vagy sem.  Akkor azt gondoltam, de jó Annának, hogy ezen gondolkodik! Én nem ismertem Horváth Ádámot, csak forgattam a Zsurzs Éva Különös házasság című filmjében, onnan ismert engem a stáb, ők javasoltak Ádámnak. 

Ivancsics Ilona 1984 szeptemberében Horváth Piroska szerepében a Különös házasság című tévéfilm egyik jelenetében.
Ivancsics Ilona 1984 szeptemberében Horváth Piroska szerepében a Különös házasság című tévéfilm egyik jelenetében.
Fotó: MTV/Szabó Róbert

- Mivel Anna azt mondta, gondolkodik, én is ugyanezt válaszoltam. Ádámtól ezt hallgattam 12 éven át, hogy én kezdő színésznő koromban ott ültem vele szemben, és azt mondtam, gondolkodok egy ilyen lehetőségen. Nem neheztelt, de ezt mindig megjegyezte - emlékezett vissza Ivancsics Ilona a Ridikül egyik 2018 szeptemberi adásában.  

Ivancsics Ilona 1983 és 1993 között a József Attila Színház, 1996 és 2002 között a Soproni Petőfi Színház tagja volt. Szentendrén él 1987 óta, itt alapított 2007-ben Száguldó Orfeum néven színházat.

Ivancsics Ilona Jókai Annával az Ivancsics Ilona és Színtársai egyik olvasópróbáján.
Ivancsics Ilona Jókai Annával az Ivancsics Ilona és Színtársai egyik olvasópróbáján.
Fotó: Facebook/Ivancsics Ilona és Színtársai

A társulat 2010-től Ivancsics Ilona és Színtársai néven működik Szentendrén, és játszik szerte az országban. 2015. augusztus 20-án Szentendre városa Ivancsics Ilonát a város hírnevének öregbítéséért Pro Urbe díjjal tüntette ki.

A Szomszédok szereplői egykor és most

Képes összeállításunkban most a Szomszédok színésznőit gyűjtöttük össze, megmutatjuk, mennyit változtak, és mit csinálnak jelenleg, de ha végignézted a képeket, továbbléphetsz a férfi főszereplők galériájához is. 

Ezt is szeretjük