A Szomszédokban csinos fodrászlány volt - A ma 60 éves Pregitzer Fruzsina most így néz ki
Pregitzer Fruzsina a Szomszédokban hat éven át alakította a fodrászlányt, Fruzsit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli hatvanadik születésnapját Pregitzer Fruzsina, Jászai Mari-díjas színésznő. 1977-78-ban a Nemzeti Színház stúdiósaként lépett a világot jelentő deszkákra, majd felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1982-ben diplomázott.

Rögtön leszerződtette a Nemzeti Színház, aminek 1989-ig volt a tagja, egy évadot a miskolci színháznál töltött, majd 1990-ben a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházhoz szerződött, melynek azóta is hű tagja. Számos műfajban kipróbálhatta magát, önálló estjeivel is járta az országot. Isten éltesse Pregitzer Fruzsinát! Ő játszotta a Szomszédok című sorozatban a Gábor-Juli Stúdió nagyszájú fodrászát, Fruzsit. 

Olyan filmekben szerepelt, mint az Oscar-díjas Mephisto, a Napló szerelmeimnek vagy a Találkozás Vénusszal. Az országos hírnevet a Szomszédok hozta meg számára: 1993-tól a sorozat megszűnéséig, 1999-ig játszotta Gábor Gábor és Mágenheim Juli szépségstúdiójában a karakán, szókimondó fodrászt, Fruzsit.

- Nagy ajándék volt, mert onnantól, hogy szerepeltem a Szomszédokban, természetes volt, hogy a hentes, a rendőr másképp köszön és szólít meg. A Nyíregyházán élőknek azóta is én vagyok az ő Fruzsijuk. Nagyon sok kislány azért kapta a Fruzsina nevet, mert én divatba hoztam. Érdemes lenne statisztikát készíteni, 1993-ban a Fruzsina név hogyan jelenik meg az anyakönyvezésben - mesélte a Feminának 2016-ban, a Nemzeti Stúdiójának ötvenéves jubileumi ünnepségén.  

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az évek során Pregitzer Fruzsina. 

Ezt is szeretjük