Kulka János ma 60 éves - Ennyit változott a Szomszédok Mágenheim dokija

Kulka Jánost a Szomszédok Mágenhem doktoraként ismerte meg az ország.

kulka-janos-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hatvanéves lett Kulka János. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, Érdemes és Kiváló Művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját a Szomszédok című sorozat Mágenheim dokijaként zárta szívébe az ország. A Magyar Televízióban 1987-től 1999-ig futó sorozatban Mágenheim Ádám helyett lehetett volna Vágási Feri nyomdász is, ugyanis Horváth Ádám egyik első kérdése azt volt hozzá, hogy nyomdász szeretne-e lenni, vagy mentőorvos? A színész a DTK: Elviszlek magammal című műsorban 2017-ben azt mondta, úgy véli, jól döntött, hogy végül az orvos szerepét választotta, így legalább a vásznon apja nyomdokaiba tudott lépni. 

Kulka Jánosnak az elmúlt években sok dolga volt orvosokkal, miután 2016 áprilisában kórházba kellett szállítani, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Stroke-ot kapott, sérült a beszédközpontja, ezért beszédzavar maradt vissza nála, műszóval afáziás állapotba került. Egy ország aggódott az életéért, majd drukkolt a felépüléséért. 

Az X - A rendszerből törölve premierjén: Kulka János, Bujáki Zsófia, Balsai Móni és Schmied Zoltán.
Az X - A rendszerből törölve premierjén: Kulka János, Bujáki Zsófia, Balsai Móni és Schmied Zoltán.
Fotó: InterCom

Idén májusban a Katona József Színház, melynek 2013 óta volt a tagja, megerősítette, hogy Kulka János visszavonul a színpadtól, felmondott a teátrumban, munkaviszonya márciusban megszűnt. Néhány nappal ezelőtt kiderült, hogy nem búcsúzott örökre a színpadtól: Móricz Zsigmond Árvácskájában kapott szerepet. A darabot a Dollár Papa Gyermekei nevű független alkotói csoport állítja színpadra, és egyelőre két előadás dátuma ismert: 2019. január 31. és február 1.

Kulka János azt már többször is nyilatkozta, hogy filmekben továbbra is nagyon szívesen szerepelne. Örült, amikor a Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly felkérte, vállaljon el egy néma szerepet az X - A rendszerből törölve című, új filmjében. A thrillert november elsejétől játsszák a mozik. 

Képes összeállításunkban megnézheted azt is, mennyit változott az évtizedek során a Szomszédok többi főszereplője.

Ezt is szeretjük