Kulka János meglepő titkot árult el a Szomszédok című sorozatról
Ezért kapta meg végül Kulka János Mágenheim doki szerepét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harminc évvel ezelőtt, 1987. május 7-én indult az egyik legnépszerűbb magyar sorozat, a Szomszédok, melynek utolsó, 331. részét 1999. december 30-án tűzték műsorra a Magyar Televízióban. Megszüntetése a nézőket és magukat a szereplőket is váratlanul érte. Persze a 12 év így is sok idő ahhoz képest, hogy eredetileg hat részt rendeltek be, eleinte maga Horváth Ádám, a sorozat írója és rendezője is kísérleti tévés produkcióként tekintett a Szomszédokra.

A Szomszédokban szereplő színművészeket az egész ország a szívébe zárta. Kulka János a mai napig érzi, mennyire szeretik az emberek. Szerinte ezt is Horváth Ádámnak és a sorozatnak köszönheti, mesélte a DTK: Elviszlek magammal című műsorban. D. Tóth Krisztának arról is mesélt, doktor Mágenheim Ádám helyett lehetett volna a sorozatban Vágási Feri nyomdász is.

- A beszélgetésre '87 májusából tökéletesen emlékszem. Ez volt az egyik első kérdése Ádámnak: nyomdász szeretne lenni, vagy mentőorvos? Soha nem gondoltam, hogy apám azt szerette volna, én is orvos legyek. Biztos látta rajtam, hogy teljesen reménytelen eset vagyok. De tetszett nekem, hogy akkor legalább így apám nyomdokaiba lépek - mondta az 59 éves színész, aki úgy vélte, jól döntött, hogy végül az orvos szerepét választotta. 

Csűrös Karola egyáltalán nem olyan, mint Etus

Etus esetében nem volt kérdés, hogy azt a rendező felesége játssza.  Csűrös Karola  és az általa alakított keramikusművész az ötödik részben csatlakozott be a történetbe. 

csuros-karola-nemcsak-karoly
Fotó: TV2/Mokka

Horváth Ádám jórészt az édesanyjáról, Sárközi Márta íróról, Molnár Ferenc író lányáról mintázta a figurát. Csűrös Karolának volt szerencséje megismerni az anyósát.

- Ő egy határozott, komoly, fantasztikus nő volt. Mindig mondta Ádám, hogy Etus azért más, puhább. Amikor mások dicsértek, hogy milyen jó voltam, akkor büszke voltam, tudtam, jól játszottam el, mert nagyon más voltam, mint én - mesélte Csűrös Karola 2017 májusában a Mokkában

Horváth Ádám, Csűrös Karola és Nemcsák Károly.
Horváth Ádám, Csűrös Karola és Nemcsák Károly.
Fotó: TV2/Mokka

A 81 éves színésznő szerint azért is lehetett akkora sikere a sorozatnak, mert minden társadalmi réteget lefedett. Aki megnézi, az tudja, hogy abban a 13 évben, melyben a Szomszédok játszódik, mi történt Magyarországon - leszámítva a politikát. 

A Vágási Ferit alakító Nemcsák Károly 2017 tavaszán ünnepelte a kereken hatvanadik születésnapját. Nézd meg, mennyit változott ő és a sorozat többi férfi főszereplője! (Képgalériánk alatt a színésznőket is láthatod.)

Képes összeállításunkban azt is megnézheted, hogy néznek most ki a híres teleregény női főszereplői.

Ezt is szeretjük