Tóth Andi 10 év után abbahagyja az énekést: elárulta a szomorú okát

Tóth Andi hosszú Instagram-videóban fejtette ki, miért döntött úgy, hogy nem koncertezik többé, és új dalokat sem fog írni.

tóth-andi-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tóth Andi ma délután olyan bejegyzést tett közzé az Instagram-oldalán, amelynek mondanivalója sok rajongóját sokkolta: egy közel félórás videóban jelentette be, tíz év után felhagy a zenéléssel, nem énekel többé.

2014-ben valósággal berobbant a köztudatba, már az X-Faktor válogatóján emlékezetes produkciót nyújtott: 15 évesen a Hooligans slágerét úgy adta elő, hogy attól nemcsak a mentorok, hanem a közönség álla is leesett. Végül meg is nyerte azt az évadot.

Tóth Andi abbahagyja az éneklést

A felvétel során elmondta, akkor azt hitte, innentől kezdve sikeres lesz az élete, nem érheti baj, hiszen egyenesbe került. Végül kiderült számára, mindez csak illúzió, pályafutása elmúlt esztendeiben több mélyponton ment keresztül, volt olyan időszak, amikor nem volt hol laknia, sőt a koronavírus-járvány kitörése előtt el is akarta hagyni az országot.

tóth
Fotó: TV2/Hazatalálsz

Ezután készítette el a Lejtő elnevezésű albumát, amelyen a nagy sikert aratott Néztek című dala is található. A lemezzel nem volt konkrét célja, nem ettől várta az áttörést - poénból rakták össze néhány ismerősével.

A cikk az ajánló után folytatódik

Végül nem várt sikert hozott, a legnépszerűbb hazai előadók közé repítette, a videóklipjeit millióan nézték meg a YouTube-on, és rengeteg koncertfelkérést kapott. Mindezek dacára mégsem volt boldog a színpadon, úgy érezte, a közönség nem érti a zenéje mondanivalóját. Mindezeken túl más okokat is kifejtett, amik arra késztették, hagyja abba a zenélést.

- Aki ismeri az életsztorimat, az tudja, mindig is a zene volt a mentsváram (…) Nem nagyon érdekelt senkit, hogy énekel ez a lány, hogy miért énekel. Inkább azzal voltak elfoglalva, hogy elkezdtem felnőni, lett egy alakom, arról szólt minden. Vagy hogy erdélyi vagyok, mit keresek itt, vagy a párkapcsolataimról - ecsetelte.

Azt mondta, annyira rosszul érezte magát, hogy az már a környezetére is kihatott, mikor látta, azok is szenvednek, akik közel állnak hozzá, tudta, radikális döntést kell hoznia. 

A jövőről alkotott terveire is kitért, nem távolodik el teljesen a szakmától, egy zenei kiadó kreatív igazgatójaként tevékenykedik, illetve saját ruhamárkát hoz létre. Némi reménysugárral is szolgált a rajongóinak, elárulta, van még néhány dal a tarsolyában, amelyeket fel fog venni és ki fog adni, de ezután végleg visszavonul.

Nézd meg Tóth Andi testvérét!

Tóth Andi ritkán látott testvérével posztolt közös fotót: a felvétel azért is különleges, mert az a bátyja esküvőjén készült. Az első képen a testvérével, a harmadikon pedig szerelmével látható. 

Cover-fotó: TV2/Hazatalálsz

Ezt is szeretjük