"Csoda, ha beleszerettem?" Kepes András a 27 éves Törőcsik Mariról sosem látott fotót tett ki

Kepes András egy régi, közös fotóval és egy történettel tisztelgett Törőcsik Mari előtt.

Kepes András és Törőcsik Mari fiatalkori fotója
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Törőcsik Mari péntek hajnali halála az egész országot megrázta, sok közeli kollégája és egyben barátja, tisztelője emlékezett meg a kétszeres Kossuth-díjas színművészről. 

Sokan a közösségi oldalukon fejezték ki tiszteletüket, és osztottak meg egy-egy számukra különleges fotót vagy történetet. 

Kepes András és Törőcsik Mari fiatalkori fotója

Kepes András egy sosem látott, fekete-fehér felvételt tett ki kettejükről, és egy szívmelengető történetet is megosztott. A 72 éves sztár azt írta, amikor a 27 éves Törőcsik Mari egy filmfesztiválra utazott Buenos Airesbe, náluk lakott. Ő volt az első nő, aki magázta, az első felnőtt, aki gyerekként is tisztelte. 

Mindazok, akik Törőcsik Marit szerették és tisztelték, a Nemzeti Színház Hajóorrában felállított emlékhelyen róhatják le kegyeletüket 10 és 21 óra között. A színésznő kedvence a sárga rózsa volt, ezzel a virággal emlékezhetnek rá.

torocsik-mari-nemzeti-szinhaz
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

"Kérjük a tiszteletüket tevőket, hogy a Nemzeti Színház Hajóorrát a Soroksári út felől kijelölt útvonalon közelítsék meg. A járványhelyzetre való tekintettel kérjük, fokozottan ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra. Ha lerótták kegyeletüket, a tömeg elkerülése érdekében a Duna felőli oldalon, a Nemzeti Színház parkolójának irányába távozzanak" - áll a teátrum közleményében, amelyhez a honlapon térképet is mellékeltek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Törőcsik Mari 1976-os, ritkán látott, Teketória című filmje március végén került fel felújítva a Filmio kínálatába, ahol Törőcsik Mari több filmje is megtalálható.

A közmédia csatornái több műsorukban is megemlékeznek Törőcsik Mariról. Az M5 április 21-én és 22-én a Déryné, hol van?, április 23-án és 24-én az Elveszett paradicsom, április 28-án és 29-én a Szemüvegesek, április 30-án a Szerelem című filmet adja le. A Duna Televízió április 30-án a Körhintát, majd az Aurora Borealis - Északi fényt adja.

A Moziverzumon is látható lesz május elsején A Pál utcai fiúk 1968-as feldolgozása, amelyben Törőcsik Mari Nemecsek édesanyját alakította.

Törőcsik Mari ritkán látott, fiatalkori fotókon

A hazai színművészek közül senki sem kapott nála több díjat, de azt is elmondhatta magáról, hogy azon kevés magyarok egyike, akik a cannes-i fesztiválon is díjat nyertek. Képes összeállításunkban megnézheted a fiatal Törőcsik Mari ritkán látott fotóit, aki már évtizedekkel ezelőtt meghódította az egész világot.

Törőcsik Mari 19 évesen már filmfőszerepet játszott: ritkán látott képeken a színészlegenda

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-fotó:MTI/Czimbal Gyula

Ezt is szeretjük