Törőcsik Mari vietnámi fia titokban már 3 éve visszaköltözött Magyarországra

Törőcsik Mari Vietnámból örökbe fogadott fia Velembe költözött, hogy anyja mellett lehessen.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pénteken hajnalban, hosszú betegeskedés után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik Mari , aki utolsó éveit Velemben töltötte. 

Köztudott, hogy a színésznőnek és Maár Gyula rendezőnek egy lánya született, Teréz 1973-ban jött világra, és egy vietnámi kisfiút is örökbe fogadtak. A Bors megtudta, hogy Son három évvel ezelőtt visszaköltözött Magyarország, hogy anyja mellett lehessen. 

Törőcsik Mari örökbe fogadott fia

Csak kevesen tudtak róla, hogy Son 15 év után visszaköltözött Magyarországra, mégpedig Velembe, ahol nemrég a saját háza is felépült az anyjáétól pár perc sétára.  

- Nagy ajándék, hogy az utolsó években ismét mellette lehettem, és rendszeresen átmehetett hozzá a lányom, az unokája - mondta szűkszavúan a napilapnak.

Törőcsik Mari és gyermekei, Son és Teréz.
Törőcsik Mari és gyermekei, Son és Teréz.
Fotó: MTI/Keleti Éva

Horváth Miklós, aki 23 évig volt a falu polgármestere, és akit Törőcsik Mari tiszteletbeli rokonként kezelt, Son lányának a keresztapja.

- A múlt héten ünnepeltük Zsófi nyolcadik születésnapját. Kapott egy szép tortát, aminek nagyon örült, bár a hangulatra rányomta a bélyegét, hogy szeretett nagymamája nem lehetett velünk - mesélte Velem egykori első embere a Borsnak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Törőcsik Mari és Maár Gyula lányuk születése után szeretett volna egy fiút is, hogy lányuk ne testvér nélkül nőjön fel. Egy német dokumentumfilmben láttak egy kisfiút, aki a vietnámi háborúban elveszítette a családját, a testvére az életét áldozta fel érte. A történet annyira meghatotta a házaspárt, hogy úgy döntöttek, örökbe fogadják. 

Két évbe telt, mire felkutatták, de addigra 16 éves és hadköteles lett. A háború alatt sok gyereket örökbe adtak külföldre, ám ezt utána beszüntették, Törőcsik Marival viszont kivételt tettek, miután egy befolyásos személy, aki korábban Magyarországon dolgozott, ismerte és tisztelte a munkásságát. Választhatta volna akármelyik gyermeket az árvaházból, ám ő nem kívánt dönteni.  

torocsik-mari
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Hanoi­ban, az elnöki palotában adták át neki Sont, akire a háború után egy amerikai börtönben találtak rá rossz állapotban, és a pontos korát sem tudták. A fiú Magyarországon hamar megtanulta a nyelvet. Ifjúkorában visszaköltözött Vietnámba, meg is nősült. Törőcsik Marival továbbra is kapcsolatban maradt, így amikor Saigonban súlyos betegség támadta meg, a színésznő pénzt küldött gyógyszerre, az állapota pedig javult. 

Törőcsik Mari ritkán látott, fiatalkori fotókon

A hazai színművészek közül senki sem kapott nála több díjat, de azt is elmondhatta magáról, hogy azon kevés magyarok egyike, akik a cannes-i fesztiválon is díjat nyertek. Képes összeállításunkban megnézheted a fiatal Törőcsik Mari ritkán látott fotóit, aki már évtizedekkel ezelőtt meghódította az egész világot.

Törőcsik Mari 19 évesen már filmfőszerepet játszott: ritkán látott képeken a színészlegenda

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük