Törőcsik Mari 19 évesen már filmfőszerepet játszott: ritkán látott képeken a színészlegenda
Törőcsik Mari a valaha legtöbbet díjazott magyar színésznő.

torocsik-mari-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ma hajnalban elhunyt Törőcsik Mari pályafutása több mint hatvan évvel ezelőtt kezdődött - egyedülálló tehetségének, bámulatos kitartásának és rabul ejtő személyiségének köszönhetően a 20. század legnagyobb magyar színésznője lett, aki színpadon és mozgóképen egyaránt lenyűgözte a nézőket. 

A hazai színművészek közül senki sem kapott nála több díjat, de azt is elmondhatta magáról, hogy azon kevés magyarok egyike, akik a cannes-i fesztiválon is  díjat nyertek.

Törőcsik Mari fiatalkori fotókon

A Forbes magazin 2017-ben Törőcsik Marit választotta a negyedik legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában. Nyolcvanéves korában is dolgozott, 2016 tavaszán a Nemzeti Színházban lépett színpadra a Galilei élete című darabban, illetve szerepelt vállalt Mészáros Márta Aurora Borealis - Északi fény című filmjében, amit 2017 októberében mutattak be a hazai mozik.

Képes összeállításunkban megnézheted a fiatal Törőcsik Mari ritkán látott fotóit, aki már évtizedekkel ezelőtt meghódította az egész világot. Ismerd meg hazánk legendás színésznőjének elképesztő sikerekben bővelkedő karrierjét és fordulatos életét!

Cover-fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük