Járai Máté sokáig titkolta, hogy Törőcsik Mari a nagymamája
Járai Mátét biztatta a filmezésre Törőcsik Mari, de nem kért neki soha protekciót.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem meglepő, hogy Járai Máté a színészetet választotta hivatásának, hiszen nagyapja a legendás rendező és forgatókönyvíró, Maár Gyula, mostohanagymamája pedig a Nemzet Színésze, Törőcsik Mari, akivel a mai napig rendkívül szoros kapcsolatban áll.

Törőcsik Mari nem segített unokája karrierjében

A jóképű színész az RTL Klub Reggeli című műsorában elárulta, már egészen fiatalon, az óvodában eldöntötte, hogy színész lesz. 

- Törőcsik Mari az én balkézről jött nagyanyám, nagypapám, Maár Gyula felesége, akivel majdnem egy életet leéltek együtt. (…). Az óvodában minden második gyerek színész akart lenni, nekem ez így is maradt. Hároméves voltam, amikor először színpadon álltam, de azért az még nem igazi színpad volt. Apámék eljártak a környező építkezésekre, és mindenhol kértek egy deszkát, hogy építhessenek nekem egyet. Törőcsik Mari nyitotta meg az előadást a Reszket a bokor, mert madárka szállott rá című verssel, és átvágta a szalagot, amit anyám csinált - azóta vágyom azokra a sikerekre, amiket ott elértem - mesélte a műsorban.

viasat-udvardi-attila
Fotó: Viasat3/Udvardi Attila

Járai Máté soha nem élt vissza azzal, hogy ismertek a nagyszülei. Mindenféle közbenjárás nélkül hétszer is jelentkezett a Színművészetire, ahová nem vették fel, de nem bánja. Tehetségét papír nélkül is elismerték, a Jászai Mari-díjat 2014-ben kapta meg. Törőcsik Mari a kezdetektől biztatta a filmezésre, ugyanakkor azt is nyilvánvalóvá tette számára, hogy nem tapossa ki előtte az utat. 

- A karrieremben soha nem segítettek. Mari mama megmondta: ne számítsak rá, hogy bármilyen protekcióhoz juttat a színházi szakmában, és ez így is volt. Sokáig nem mondtam el sehol, kik a nagyszüleim - árulta el aBest magazinnak Járai Máté, akinek nem is volt erre szüksége, karrierje szépen ível felfelé.

Több színház társulatának volt a tagja, 2010-től jelenleg is a Győri Nemzeti Színház művésze, de filmes szerepekben is láthattuk: a Fapad című sorozatban egy légiutas-kísérőt alakított, A mi kis falunk harmadik évadában is szerepel, emellett a VIASAT3-on futó 200 első randiban az egyik legnépszerűbb karaktert alakította.

Ő Bánsági Ildikó gyönyörű lánya

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű nő Bánsági Ildikó színész lánya, Gáspár Kata.

Ezt is szeretjük