Fiatalon Bujtor István szerelme volt: A mi kis falunk Joli nénije 10 évig volt a színészlegenda párja

Tímár Éva színésznő tíz évig volt Bujtor István párja, akivel szakításuk után is jóban maradtak.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tímár Évát a tévénézők A mi kis falunk mindenbe belekotnyeleskedő, ősz hajú Joli nénijeként ismerik. Szinkronizált, több sorozatban, számos játék- és tévéfilmben szerepelt, volt, amelyikben egykori szerelmével, Bujtor Istvánnal együtt. 

17 évesen vették fel a Színművészetire, két évvel később pedig feleségül ment a 2020 júniusában elhunyt Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóhoz, de pár év után elváltak.  

Tímár Éva és Bujtor István

A Jászai Mari-díjas színésznő a Best magazinnak azt mesélte, minden szerelmével barátságban vált el, jóban maradtak, és kiváló férfiakkal élt együtt, csak alkalmatlanok voltak a hosszú távú kapcsolatra - igaz, az Ötvös Csöpi-filmek legendás színészével és rendezőjével egy évtizeden át alkotott egy párt.  

timar-eva-mi-kis-falunk

- Bujtor Istvánnal tíz évig szerettük egymást. A hatvanas években több filmben szerepeltünk, Pécsen is együtt játszottunk. Boldog, szép évek voltak, ennek ellenére huszonévesen egyikünkben sem merült fel, hogy összeházasodjunk. 

A fiatal Bujtor István 1962 szeptemberében.
A fiatal Bujtor István 1962 szeptemberében.
Fotó: MTI/Friedmann Endre

- Barátként váltunk el, ha öröm vagy bánat ért minket, hívtuk egymást. Ott voltam minden filmpremierjén, ismertem a feleségeit is, tudtunk egymás boldogságának örülni. Az sem zavarta, amikor kiderült, Tordy Gézával egymásba szerettünk - mesélte a hetilapnak szeptemberben a nyolcvanéves sztár. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, rendezővel egy forgatáson találtak egymásra. Tőle született a lánya, talán ezért hiszik azt sokan tévesen, hogy össze is házasodtak. 

Tordy Géza színművész, rendező 2011 novemberében a Tabánban.
Tordy Géza színművész, rendező 2011 novemberében a Tabánban.
Fotó: MTI/Kollányi Péter

- A szívünk mélyén tudtuk, hogy nem lesz egy hosszú, tartós kapcsolat a miénk, ezért megbeszéltük, ne vacakoljunk, engedjük el egymást. Viszont ő az egyetlen gyermekem, Rita édesapja.

Tímár Éva a gyermeke születése után hamar visszament dolgozni, szinte minden este játszott, sokat szinkronizált. Tíz évig a miskolci teátrumban játszott, ahol Csiszár Imre volt a művészeti vezető. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezővel hosszú évekig élt kapcsolatban. Igyekezett annyi időt tölteni a lányával, amennyit csak tudott, de a mai napig lelkiismeret-furdalása van. 

Tímár Éva (Soltész Tamás felesége, Éva) és Gelley Kornél (Soltész Tamás mérnök) 1965 februárjában Az idegen című dráma próbáján a Nemzeti Színházban.
Tímár Éva (Soltész Tamás felesége, Éva) és Gelley Kornél (Soltész Tamás mérnök) 1965 februárjában Az idegen című dráma próbáján a Nemzeti Színházban.
Fotó: MTI/Keleti Éva

- Pedig ha dolgoztam, kazettára mondtam neki az esti mesét. Ezért amikor nagymama lettem, kevesebb munkát vállaltam, hogy segíthessek, hogyha kell, például négy után már nem mentem szinkronizálni, hanem hazavittem az unokáimat az iskolából vagy a fociedzésről. 

43 éves lánya, aki egy reklámügynökségnél dolgozik menedzserként, két fiú unokával, a 12 éves Vilmossal és a tízéves Mihállyal ajándékozta meg. A gyerekeknek nagyon szoros a kapcsolata anyai nagyanyjukkal és a nagyapjukkal, Tordy Gézával is. 

A mi kis falunk Zömbiknéje

Tóth Enikő A mi kis falunk című sorozatban Pajkaszeg egyik öregasszonyát, Zömbiknét alakítja. A színésznő a civil életben mosolygós és hatvanévesen is gyönyörű nő. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néz ki valójában, és azt is láthatod, mennyire hasonlít Julia Robertsre, akit általában ő szinkronizál. 

Ezt is szeretjük