A Nemzet Színészének Törőcsik Mari élete nagy szerelme - Így vallott róla Tordy Géza
Tordy Géza azóta sem talált Törőcsik Marihoz fogható nőt.

tordy-geza-mti-kollanyi-peter
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tordy Géza, a Nemzet Színésze, Jászai Mari- és Kossuth-díjas színészünk életének legnagyobb szerelme Törőcsik Mari volt. A színész fiatalon nagy nőcsábász hírében állt, de csak egyetlen nagy szerelme volt, Törőcsik Mari - árulta el a Story magazinnak

Bár évekig alkottak egy párt, és együtt is éltek, a kapcsolatnak vége szakadt. Tordy Géza szerint ő sosem jelentett annyit a színésznő számára, mint amennyire ő szerette Törőcsiket. 

- Nagyon nagy szerelem volt a miénk, főleg az én részemről. Ő akkor lett igazán elismert, amikor együtt voltunk. Gyönyörű nő volt, ráadásul az egyik legtehetségesebb színésznő, akit valaha láttam. Bár nem házasodtunk össze, három évig együtt jártunk, együtt is laktunk a Stefánia úton. Aztán az élet elsodort minket egymástól, de mindig tartottuk a kapcsolatot. Most, amikor felkerestem velemi otthonában, vittem neki egy fotót, több mint ötven éve készült rólunk. Örült a képnek, de számára nem ugyanazt jelentette, mint nekem. Marinak a férje, Maár Gyula volt a nagy ő, akivel nem lehet versenyezni.

Törőcsik Mari és Tordy Géza 1968-ban a Nemzeti Színház siófoki üdülőjében.
Törőcsik Mari és Tordy Géza 1968-ban a Nemzeti Színház siófoki üdülőjében.
Fotó: MTI/Keleti Éva

Tordy Gézának Törőcsik Mari után is voltak komoly kapcsolatai, szerelmei, de 

ekkora szerelem, mint Marival, nem volt több az életében.

- A sok-sok kapcsolatból igazi szerelem is kevés adatott meg nekem. Volt egy nagyon viharos, húsz évig tartó is, az nagyon megviselt - árulta el a Story-nak. Tordy Géza egyszer nősült meg élete során, egy balerinát vett el, akitől fia is született. Sok kapcsolata volt az élete során, de elmondása szerint mindig rosszul vagy rossz időben választott valakit. Az utóbbi tíz évben már teljesen egyedül él.

Coverkép: MTI/Kollányi Péter.

Ilyen volt A kőszívű ember fiaiban

Az elmúlt években egyre kevesebb szerepajánlattal keresték meg, ezért aztán nem is nagyon láthattuk a színpadon, és ő maga sem szívesen mutatkozik már az emberek előtt. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néznek ki most A kőszívű ember fiai című film ismert szereplői. 

Ezt is szeretjük