A kőszívű ember fiainak főszereplője 81 éves lett - Most így néz ki Mécs Károly
A kőszívű ember fiai című filmnek már csak néhány főszereplője él.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jókai Mór egyik legismertebb alkotása, A kőszívű ember fiai 1869-ben jelent meg. A romantikus, történelmi regény a Baradlay család történetén keresztül mutatja be az 1848-49-es szabadságharc időszakát. Várkonyi Zoltán 1964-ben forgatott belőle filmet, amit a rá következő évben mutattak be. A főszereplők közül Sulyok Mária, Bitskey Tibor, Major Tamás, Polónyi Gyöngyi vagy Bujtor István már nincs köztük, az egyik főszereplő, a Baradlay Richárdot megformáló Mécs Károly viszont tegnap ünnepelte a 81. születésnapját. 

Baradlay Ödönt a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, Bitskey Tibor játszotta, aki 85 évesen, 2015. február 2-án hunyt el. Baradlay Jenőt Tordy Géza alakította. A 79 éves, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész 2008-ban kapta meg a Nemzet Színésze címet. Legtöbb idejét tihanyi nyaralójában tölti, ahová évekkel ezelőtt vonult el. Az elmúlt években egyre kevesebb szerepajánlattal keresték meg, ezért aztán nem is nagyon láthattuk a színpadon, és ő maga sem szívesen mutatkozik már az emberek előtt.

A 75 éves Béres Ilona formálta meg a köpönyegforgató Plankenhorst Alfonsine-t, akibe Baradlay Jenő szerelmes volt. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő nemcsak jelentős szerepeket játszott a színpadon és a kamerák előtt, de az ifjú színészeket is tanította: évekig a Pesti Magyar Színiakadémia tanára volt. A Pesti Magyar Színházban a mai napig játszik. 

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néznek ki most A kőszívű ember fiai című film ismert szereplői. 

Ezt is szeretjük